Metallimusiikki.net

mnemic

Tällä sivulla listataan kaikki yhtyeeseen mnemic liittyvä aineisto Metallimusiikki.netissä. Tällä sivulla nimittäin listataan kaikki sivustolla julkaistut artikkelit, jotka liittyvät tavalla tai toisella sellaiseen bändiin kuin mnemic. Tuoreimmat bändiin kytketyt julkaisut löytyvät sivun yläosasta ja vastaavasti vanhimmat sivun alaosasta. Hakemistosivulla ei välttämättä listata ihan kaikkea tagiin mnemic liittyvää informaatiota, joten käyttämällä Metallimusiikki.netin hakukonetta voit löytää uusia artikkeleita samasta aiheesta.

Mnemic: "Mnemesis".

 • Julkaistiin torstaina 19.04.2012.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1165 kertaa
 • Bändit:

Vaalea tausta, jonka päällä punaista, valkoista ja kullanväristä sisältävä piirros vauvan naamasta, jonka ympärillä viivoja, rinkuloita ja kirjaimia.Julkaistaan 8.6.2012

Tanskalainen metallibändi Mnemic julkaisee viidennen täyspitkän albuminsa nimellä "Mnemesis" kesäkuun 8. päivä. Nuclear Blast Recordsin kautta ilmestyvä levy on seuraaja parin vuoden takaiselle "Sons of the System" -opukselle. Uusi albumi äänitettiin bändin pitkäaikaisen yhteistyökumppanin, Tue Madsenin, seurassa Tanskan Antfarm-studioilla. Oikealla puolen näkyvä kansitaide on Metastaziksen toteuttama. Saman henkilön kuvitustaitoja on hyödyntänyt myös Iso-Britannian Paradise Lost ja Ranskan Alcest. Mnemic käyttää uudella albumillaan ensimmäistä kertaa rumpalina Brian Larsenia ja kitaristina Victor-Ray Salomonsenia. Kitaristi Mircea Eftemien muistuttaa bändin lähtevän toukokuussa kiertämään Eurooppaa levittääkseen sanaa julkaisustaan.

Lue koko julkaisu…

Mnemic helmikuussa studioon.

 • Julkaistiin maanantaina 05.12.2011.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1075 kertaa
 • Bändit:

Modernia metallia tekevä Mnemic (www.mnemic.com) kertoo lähtevänsä helmikuussa 2012 nauhoittamaan seuraavaa studioalbumiaan pitkäaikaisen ystävänsä ja yhteistyökumppaninsa Tue Madsenin kanssa. Äänityspaikaksi valittiin bändin kotimaassa Tanskassa sijaitseva Antfarm Studios. Äänite, jolla ei ole vielä nimeä, tullaan alustavien suunnitelmien mukaan julkaisemaan ensi vuoden kesäkuussa Nuclear Blast Recordsin kautta. Se tulee olemaan ensimmäinen kiekko, jolla bändin kolme uutta täydennysmiestä soittavat. Yhtye on nimittäin kiinnittänyt kuluvan vuoden varrella kitaristin, basistin ja rumpalin paikkaamaan eronneiden muusikkojen jättämiä virkoja.

Lue koko julkaisu…

Mnemicissä ovi käy.

 • Julkaistiin maanantaina 31.10.2011.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1215 kertaa
 • Bändit:

Tanskalainen melodista metallia ja metalcorea tekevä Mnemic (www.mnemic.com) kertoo tämänhetkisen kokoonpanonsa olevan hyvin erilainen kuin mitä se vielä vuosi sitten oli. Soitettuaan vuosikymmenen ajan, bändin jäsenistä osa koki tarpeelliseksi vaihtaa maisemaa ja tehdä elämällään jotain muuta. Ensimmäinen muutos bändin kokoonpanossa koettiin, kun Tomas "Obeast" Koefoed erosi yhtyeestä. Hänet korvattiin italialaisella bassokitaristi Simoni Bertozzilla, joka on jo ehtinyt saada live-esiintymisten myötä kokemusta Mnemicin kanssa soittamisesta. Basistin jälkeen Mnemicistä erosi henkilökohtaisten syiden ja musiikillisten erimielisyyksien vuoksi sekä Brian "Brylle" Rasmussen ja Rune Stigart.

Lue koko julkaisu…

Mnemic: Diesel Uterus.

 • Julkaistiin lauantaina 08.05.2010.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1526 kertaa
 • Bändit:

Ylösalaisin käännetty pentagrammi, joka on uurrettu syvään kiviseinään tai johonkin vastaavaan materiaaliin. Pentagrammi on vaaleampaa kiveä ja sienä on tummempaa ruskeaa. Kuvan alaosasas lukee "Sons Of The System" palanein kirjaimin mustalla. Kuvan yläosJulkaistiin 26.1.2010

Modernia metallia takova Mnemic (www.mnemic.com) julkaisi huhtikuun lopussa musiikkivideon kappaleeseen "Diesel Uterus". Se on biisi bändin tammikuussa 2010 julkaisemalta studio-opukselta "Sons Of The System". Tämän ohessa näkyvän musiikkivideon ohjauksesta vastaa Patric Ullaeus. Ullaeus on aikaisemmin ollut samanlaisissa projekteissa Dimmu Borgirin, In Flamesin ja italialaisen goottimetallibändi Lacuna Coilin kanssa. Mnemicin kitaristi Mircea Gabriel Eftemie hehkuttaa "Diesel Uterus" -videon kuvaushommien sujuneen hauskemmin kuin muulloin ja lopputuloksena on yksi parhaimpia Mnemicin videoita. Eftemie kertoo Mnemicin matkustaneen ohjaajan luokse Ruotsiin videon kuvaustöitä varten.

Lue koko julkaisu…

Mnemic: "Sons Of The System".

 • Julkaistiin torstaina 05.11.2009.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 2162 kertaa
 • Bändit:

Ylösalaisin käännetty pentagrammi, joka on uurrettu syvään kiviseinään tai johonkin vastaavaan materiaaliin. Pentagrammi on vaaleampaa kiveä ja sienä on tummempaa ruskeaa. Kuvan alaosasas lukee "Sons Of The System" palanein kirjaimin mustalla. Kuvan yläosJulkaistaan 18.1.2010

Tanskan Mnemic (www.mnemic.com) tiedottaa seuraavan studioalbuminsa saapuvan levykauppoihin parin kuukauden kuluttua, nimittäin ensi vuoden tammikuun 18. päivä. Julkaisupäivä saattaa vielä muuttua. Se ilmestyy nimellä "Sons Of The System" kuvassa näkyvällä kansitaiteella varustettuna levy-yhtiö Nuclear Blast Recordsin kautta. Modernia death metallia räimivä Mnemic kertoo kitaristinsa suulla ryhtyeensä hahmottelemaan tätä kuvassa näkyvää kansitaidetta jo viime vuoden lokakuussa. Vasta studioon siirtymisen jälkeen kiekon graafinen ilme alkoi saamaan lopullista muotoaan. Kitaraa kirnuava Mircea Gabriel Eftemie tilittää bändin halunneen etukanteen jotain yksinkertaista ja voimakasta, joka kerrankin toteutettaisiin niin kuin Mnemic itse haluaa. Edellisen kiekkonsa kohdalla etukansi valmistui siten, että Mnemic kävi palkkaamassa sopivan taiteilijan pyöräyttämään liukuhihnalta mieleisensä ilmeen.

Lue koko julkaisu…

Mnemic: Ghost.

 • Julkaistiin lauantaina 12.01.2008.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1243 kertaa
 • Bändit:

Mnemicin miehistö poseeraa sinisen taivaan alla. Miehiä kuvassa viisi kappaletta. Heistä neljällä pitkät hiukset, mutta oikeanpuoleisella lyhyt letti ja päässä musta lippis sekä silmien edessä aurinkolasit. Neljä seisoo samalla kun yksi kyyristelee maassaToiminut vuodesta -98 lähtien

Tanskalais-ranskalainen Mnemic (www.mnemic.com) julkaisi vuonna 2003 syyskuussa debyyttialbuminsa "Mechanical Spin Phenomena", jonka soittolistalta löytyy tämä "Ghost"-kappale. Biisiä voi hyvällä omallatunnolla luonnehtia sanoilla "raskas" ja "rokkaava", sillä sitä tämä kappale todellakin on. Biisi edustaa bändin mukaan sen luomaa "future fusion metal" -genreä, joka sisältää vaikutteita industrial metallin mestareilta, kuten Fear Factoryn albumilta "Demanufacture" samoin kuin rytmikkäiltä death metallin maestroilta, kuten Meshuggahilta.

Sen jälkeen kun bändi oli saanut äänitettyä esikoisalbuminsa bassoraidat, erosi yhtyeen basisti Mikkel Larssen miehistövahvuudesta. Hänet korvattiin bändissä näinäkin päivinä soittavalla Tomas "Obeast" Koefoldilla, joka on aikaisemmin soittanut yhdessä Tue Madsenin kanssa Grope-nimisessä bändiviritelmässä.

Lue koko julkaisu…

Mnemic: Liquid.

 • Julkaistiin sunnuntaina 23.12.2007.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1347 kertaa
 • Bändit:

Vihreäsävyinen valokuva parrakkaasta miehestä, jolla on muotoiltu leukaparta ja puolipitkät mustat hiukset. Hän pitää käsivarsiaan ylhäällä lähellä kasvojaan. Käsivarret tatuoitu ja ranteissa paksut mustat nahkarannekkeet. Miehellä mustavalkoinen t-paita Kuva: Patric Ullaeus

Mnemic (www.mnemic.com) on tanskalais-ranskalainen metallibändi, joka perustettiin Tanskan Aalborgissa vuonna 1998. Se julkaisi ensimmäisen albuminsa, nimeltään "Mechanical Spin Phenomena", vuoden 2003 puolella Nuclear Blast Recordsin kautta. Kyseisellä debyyttialbumilla kuullaan avauskappaleena tämä "Liquid". Videon ohjaajana toimi Patric Ullaeus. Tämä on biisi jossa kaikki bändin jäsenet kurittavat instrumenttejaan urakalla. Biisi kestää sopivasti hieman yli neljä minuuttia, joka on aika osuva annos tämänkaltaista metallimusiikkia. Kappale ei ole turhan pitkä, mutta ei toisaalta katkeakaan liian yllättäen.

Debyyttialbumi ilmestyi 23. syyskuuta 2003. Kiekko sisältää 10 kappaletta, joista soittoaikaa kertyy hieman yli 54 minuuttia.

Lue koko julkaisu…

Mnemic: Euroopan-kiertue.

 • Julkaistiin torstaina 19.04.2007.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1185 kertaa
 • Bändit:

Kaksi Mnemic-yhtyeen jäsentä istuu ylivalottuneessa valokuvassa. Vasemmanpuoleisella miehellä kädessään kitara tai basso. Oikeanpuoleisella päässään vaalea lippalakki.Mnemic-jäseniä

Tanskan "modernia" metallia takova Mnemic (www.mnemic.com) on lähdössä kesällä kahdelle kiertueelle, jotka suuntautuvat lähinnä Iso-Britanniaan ja Portugaliin. Bändi kommentoi olevansa enemmän kuin iloisia voidessaan vahvistaa todeksi sen tosiasian, että Mnemic pääsee kesällä ensimmäistä kertaa Portugaliin. Bändin jäsenet ärjyvät, että portugalilaiset saavat varautua kalpeiden viikinkien rantautumiseen aivan lähiaikoina.

Lue koko julkaisu…

Mnemic kiertueelle Eurooppaan.

 • Julkaistiin sunnuntaina 15.04.2007.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1174 kertaa
 • Bändit:

Suuri yleisö pakkautuneena esiintymislavan eteen. Lavalla paljon valospotteja, muusikoita, bassokaappeja ja muuta roinaa. Yleisön päitä etualalla ainakin satakunta.Mnemic keikkalauteille

Tanskalainen modernin metallin lähettiläs, Mnemic (www.mnemic.com), aikoo lähteä kiertämään Eurooppaa "Mechanical Massacre ’07" -kiertueen nimissä. Kiertäminen aloitetaan Moskovasta ensi kuukauden 16. päivä. Kiertueella keikkailee Mnemicin seurassa ruotsalainen Nightrage ja italialainen Slowmotion Apocalypse. Kiertueen ensimmäinen osa on julkaistu, mutta jälkimmäinen puolisko paljastetaan vasta hieman myöhemmin.

Lue koko julkaisu…

Mnemic: "Meaningless"-musiikkivideo netissä.

 • Julkaistiin maanantaina 15.01.2007.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1866 kertaa
 • Bändit:

Mnemic-bändin viisihenkinen miehistö poseeraa lautaseinän edustalla. Keskellä kuvaa on lyhythiuksinen ja parrakas mies, jonka käsissä on tatuointeja.Tanskalainen futuristisen thrash metallin messias, Mnemic (www.mnemic.com), on julkaissut nettisivuillaan musiikkivideon kappaleestaan "Meaningless". Bändin nettisivuiltahan voi käydä kuuntelemassa myös muita biisejä uudelta "Passenger"-nimiseltä albumilta. Musiikkivideon biisistä "Meaningless" ohjasi Patric Ullaeus, joka on tehnyt töitä myös sellaisille bändeille kuin Dimmu Borgir, In Flames, ja Lacuna Coil.

Lue koko julkaisu…

Mnemic: Deathbox.

 • Julkaistiin torstaina 07.12.2006.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1322 kertaa
 • Bändit:

Mnemic-bändin viisihenkinen miehistö poseeraa lautaseinän edustalla. Keskellä kuvaa on lyhythiuksinen ja parrakas mies, jonka käsissä on tatuointeja.Tämä "future metallia" soittavan ja Tanskasta kotoisin olevan Mnemic (www.mnemic.com) -bändin musiikkivideo kappaleesta "Deathbox" on aggressiivinen ja visuaalisesti näyttävä — etenkin vokalistin raivotautinen karjuminen vakuuttaa ainakin tämän kuuntelijan. "Deathbox"-kappele julkaistiin vuonna 2004 albumilla "The Audio Injected Soul" — kyseinen kiekko sisältää tämän biisin lisäksi 9 muuta kappaletta, joiden joukossa on Duran Duran -yhtyeen coverbiisi kappaleesta "Wild Boys". Mnemic julkaisee vuoden 2006 helmikuussa uuden "Passenger"-nimisen albumin. Bändi keikkailee Deftones-bändin kanssa Euroopassa ensi vuoden maalis-huhtikuussa — kiertue kattaa näillä näkymin 25 esiintymistä.

Lue koko julkaisu…

Mnemic tukee Deftones-bändiä Euroopassa.

 • Julkaistiin torstaina 07.12.2006.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1926 kertaa
 • Bändit:

Viisihenkisen Mnemic-bändin jäsenet seisovat lautaseinän edessä. Kuva on väritetty vihertäväksi. Etualalla on mies, jonka kädet on tatuoitu.Tanskalainen metallibändi Mnemic (www.mnemic.com) tulee tekemään keikkoja Euroopassa Deftones-bändin seurassa — tällä hetkellä Mnemic kiertää Deftonesin kanssa yhteensä 26 paikassa ensi vuoden maalis-huhtikuun aikana. Mnemic teki hiljattain, tarkemmin viime syyskuussa, Skandinavian kiertueen, joka kattoi esiintymisiä myös Suomessa. Bändi esiintyi Helsingissä, Tampereella ja Seinäjoella.

Lue koko julkaisu…