Metallimusiikki.net

Mnemic: Liquid.

 • Julkaistiin sunnuntaina 23.12.2007.
 • Luettu 1330 kertaa
 • Bändit:

Vihreäsävyinen valokuva parrakkaasta miehestä, jolla on muotoiltu leukaparta ja puolipitkät mustat hiukset. Hän pitää käsivarsiaan ylhäällä lähellä kasvojaan. Käsivarret tatuoitu ja ranteissa paksut mustat nahkarannekkeet. Miehellä mustavalkoinen t-paita Kuva: Patric Ullaeus

Mnemic on tanskalais-ranskalainen metallibändi, joka perustettiin Tanskan Aalborgissa vuonna 1998. Se julkaisi ensimmäisen albuminsa, nimeltään “Mechanical Spin Phenomena”, vuoden 2003 puolella Nuclear Blast Recordsin kautta. Kyseisellä debyyttialbumilla kuullaan avauskappaleena tämä “Liquid”. Videon ohjaajana toimi Patric Ullaeus. Tämä on biisi jossa kaikki bändin jäsenet kurittavat instrumenttejaan urakalla. Biisi kestää sopivasti hieman yli neljä minuuttia, joka on aika osuva annos tämänkaltaista metallimusiikkia. Kappale ei ole turhan pitkä, mutta ei toisaalta katkeakaan liian yllättäen.

Debyyttialbumi ilmestyi 23. syyskuuta 2003. Kiekko sisältää 10 kappaletta, joista soittoaikaa kertyy hieman yli 54 minuuttia.

Bändi kertoo olleensa tietoisesta valinnasta johtuen melkoisen hiljaa sitten Danish Metal Awards -musiikkikilpailun, joka oli Mnemicin viimeinen live-esiintyminen tämän vuoden puolella. Yhtye kertoo vuoden 2007 olleen mahtavaa aikaa sille. Bändi aloitti vuoden kiertämällä Yhdysvaltoja ja Kanadaan, jonka jälkeen se siirtyi tänne Eurooppaan konsertoimaan Iso-Britanniaan, Skotlantiin, Hollantiin, Saksaan, Ranskaan, Tsekin tasavaltaan, Itävaltaan, Portugaliin, Unkariin, Sloveniaan, Venäjälle ja tietenkin kotimaahansa Tanskaan. Ryhmä toimi pääesiintyjänä Headbangers Ball -kiertueella, tuki Deftonesia onserteissa ja soitti yhdessä legendaarisen rokkiryhmä Metallican kanssa. Näiden kokemusten vuoksi bändi on erittäin otettu ja kiitollinen.

“Mechanical Spin Phenomena” -albumin kappaleet:

 1. Liquid
 2. Blood Stained
 3. Ghost
 4. DB’XX’D
 5. Tattoos
 6. The Naked And The Dead
 7. Closed Eyes
 8. Mechanical Spin Phenomenon
 9. Zero Gravity

Mnemic on:

 • Guillaume Bideau (laulu)
 • Mircea Gabriel Eftemie (kitara ja kosketinsoittimet)
 • Rune Stigart (kitara)
 • Tomas “Obeast” Koefod – basso)
 • Brian “Brylle” Rasmussen (rummut)

Bändin ensimmäinen laulaja, Mark Bai, toimi vuosituhannen alkuun asti Mnemic-joukkojen äänitorvena. Pian bändin tehtyä ensimmäisen live-esiintymisen, päätti Bai erota yhtyeestä ja ryhtyä papiksi.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Musiikkivideot sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.