Metallimusiikki.net

Nightwish: Storytime.

 • Julkaistiin torstaina 10.11.2011.
 • Luettu 1825 kertaa
 • Bändit:

Sinisävyinen kuva "Storytime"-singlen etukannessa näkyvästä kirjasta, jossa suuri roottori.Julkaistaan 11.11.2011

Suomalais–ruotsalainen metalliyhtye Nightwish laittoi keskiviikkona nettiin katsottavaksi musiikkivideon "Storytime"-singleensä. Neljän minuutin mittainen klippi demonstroi bändin uuden albumin musiikillista tyyliä. Sinkku ilmestyy Nuclear Blast Recordsin kautta perjantaina 11. päivä. Se on lohkaisu ensi muutamien viikkone päästä ilmestyvältä uutukaisalbumilta "Imaginaerum". Kyseessä on ensimmäinen uusi Nightwish-albumi sitten vuoden 2007 menestyskiekon "Dark Passion Play", joka oli ruotsalaisen Anette Olzonin debyyttialbumi tässä bändissä. Uuden albumin biisit sävellettiin vuosien varrella sen jälkeen kun edellisen kiekon merkeissä tehty kiertue päättyi.

Bändin kosketinsoittaja ja biisintekijä Tuomas Holopainen on kertonut visioineen uuden albumin 13 biisistä kertovia lyhytelokuvia, mutta ohjaaja Stobe Harjun innoittamana ne koostettiin yhdeksi laajemmaksi videoprojektiksi. Siinä on selkeä juoni, käsikirjoitus, dialogi ja oikeita näyttelijöitä tekemässä jotain uniikkia. Elokuva kuvattiin viime syyskuussa. Se perustuu "Imaginaerum"-albumin kappaleisiin. Albumi kertoo elämästä itsestään, mielikuvituksesta, rakkaudesta, hyvyydestä ja kauneudesta — mukana on kosketus melankolisuutta ja pimeyttä.

Nightwishin jäseniä tullaan näkemään "Imaginaerum"-albumin leffaproduktiossa pienissä rooleissa. Elokuva julkaistaan valkokankaille ensi vuonna. Studioalbumi julkaistaan täällä Suomessa 30. marraskuuta ja muualla Euroopassa joulukuun toisena päivänä. Bändi aloittaa albumin merkeissä tehtävän maailmankiertueen Yhdysvaltojen Los Angelesista. Kiertue starttaa vajaan parin viikon päästä levyn ilmestymisestä yhdysvaltalaisella maaperällä.

"Imaginaerum"-albumin kappaleet:

 1. Taikatalvi
 2. Storytime
 3. Ghost River
 4. Slow, Love, Slow
 5. I Want My Tears Back
 6. Scaretale
 7. Arabesque
 8. Turn Loose The Mermaids
 9. Rest Calm
 10. The Crow, The Owl And The Dove
 11. Last Ride Of The Day
 12. Song Of Myself
 13. Imaginaerum

Nightwish on:

 • Anette (laulu)
 • Emppu (kitara)
 • Tuomas (kosketinsoittimet)
 • Marco (basso ja laulu)
 • Julius (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Musiikkivideot sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.