Metallimusiikki.net

Where Angels Fall: Female Stigma.

Norjalainen goottivaikutteista sinfonista metallia soittava Where Angels Fall julkaisi toukokuussa 2007 tämän herkullisen Daniel W. Bonesin ohjaaman musiikkivideon kappaleesta “Female Stigma”. Se on 5 minuutin ja 40 sekunnin pituinen Phantasm Films Ltd.:n tuottama tekele. Biisi tullaan kuulemaan yhtyeen uudella albumilla, jonka valmistumisesta bändi tiedotti hiljattain. Uusi studioalbumi on jo äänitetty, miksattu ja valmis vietäväksi masterointikammioon hiottavaksi. Albumin äänitystöitä jouduttiin tekemään osa kokonaan uusiksi, sillä yhtye löysi bassotaiturikseen Espen-nimisen hepun, joka treenasi tuoreimpien kappaleiden soittamista muutaman päivän ajan ja nauhoitti sitten studiossa bassoraidat uusiksi. Uusi albumi on seuraaja bändin vuonna 2006 julkaisemalle “Illuminate”-debyytille. Kiekkonsa yhtye kävi äänittämässä Toproom Studiossa. Se on seuraaja Where Angels Fallin vuonna 2004 julkaisemalle EP-lätylle, joka tottelee nimeä “Dies Irae”.

Bändi kiittää tämän musiikkivideon valmistumisesta etenkin ohjaajana toiminutt Daniel W. Bonesia, kameramies Kim D. Aasia, valaistuksesta vastannutta Ole Ivar Gammeltorpia ja maskeerauksen toteuttanutta Tine Johnsenia. Vaatetuksesta kiitoksia ryhmä jakelee Manillusion.no-palvelun suunnalle. Video julkaistiin Webissä ensimmäisen kerran 25. toukokuuta 2007.

Bändi aikoo tehdä ennen “Illusion”-albumin seuraajan ilmestymistä muutamia promokopioita uudesta levystään ja lähettää niitä kiinnostuneiden levy-yhtiöiden kuultavaksi. Yhtye etsii nyt nimittäin levytyssopimusta, julkaisusopimusta tai lisenssisopimusta — melkein mikä tahansa kontrahti kelpaa bändille, kunhan se vain saa tuotua musiikkiaan esille. Where Angels Fall katkaisi suhteensa Edgerunner Musiciin vuonna 2006.

“Illuminate”-albumin kappaleet:

 1. Sanctus
 2. The Game (Fooled Again)
 3. Trusting You
 4. Dies Irae
 5. Shining Path
 6. Edge of Sanity
 7. Hollow
 8. Save Myself
 9. The Falls Embrace
 10. Withering Me
 11. Lux Aeterna

Where Angels Fall on:

 • Eirin Bendigtsen (laulu)
 • André Bendigtsen (kitarat ja ohjelmointi)
 • Espen Lohne (basso)

Where Angels Fall -bändin perustaminen ajoittuu vuoden 2003 joulukuuhun, jolloin André ja Ole Kristian tapasivat toisensa ensimmäistä kertaa perustaakseen sellaisen metalliryhmän, jonka kautta he voisivat kanavoida esiin musiikillisia ideoitaan. Molemmat miehet olivat jo tuohon aikaan mieltyneet tummasävyiseen ja melodiseen musiikkiin, joten he lähtivät hakemaan sellaisia vahvistuksia riveihinsä, joilla on samanlaisia taipumuksia kuin heillä itselläänkin. Neljä kuukautta kestäneen hakureissun jälkeen he löysivät vihdoin naislaulajaksi Eirin Bendigtsenin, bastiksi Kristianin ja Tom Remi Flygelin. Pian joukkojen värväämisen jälkeen Where Angels Fall siirtyi ensimmäistä kertaa studioon, JL Studioiden tiloihin, äänittämään debyytti-EP-kiekkoaan, nimeltään “Dies Irae”. Levy oli tarkoitus julkaista varhain vuoden 2004 syyskuussa. Tom Remi erosi yhtyeestä kesäkuussa -05 ja bändi päätyi jatkamaan matkaansa ilman korvaavaa muusikkoa. Tom Remin eroamisen aikoihin Where Angels Fall löysi itsensä tilanteesta, jossa se oli kirjoittanut tarpeeksi musiikkimateriaalia kokonaista albumia varten. Yhtyettä lähestyi norjalainen levymerkki Edgerunner Music, jonka kanssa bändi solmi levytyssopimuksen. Sen jälkeen yhtye kääntyi kohti Toproom Studiota, jossa se äänitti “Illuminate”-albuminsa.

Bändi luonnehtii musiikkiaan groovaavaksi metallimusiikiksi, jossa on elementtejä goottimetallista, klassisista orkestraalisista kuvioista ja electro-osuuksista.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Musiikkivideot sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.