Metallimusiikki.net

Marionette: Burn Me.

 • Julkaistiin torstaina 27.03.2008.
 • Luettu 989 kertaa
 • Bändit:

Hämärä kansitaide Marionetten debyyttialbumin "Spite" etukannesta. Kuvassa näkyy mustaa väriä, jossa on vaaleampana hohtavia raitoja. Alaosassa keskitettynä bändin logo ja sen alla albumin nimi."Spite"-albumin kansikuva

Göteborgista saapuva Marionette on kuusipäinen metalliryhmä, joka kävi kuvaamassa Robert Karlssonin ohjaamana tämän “Burn Me” -musiikkivideonsa viime vuoden joulukuussa. Karlsson on tuttu mies kytköksistään tunnustettuun ruotsalaiseen musiikkivideoiden ohjaajaan, Patrick Ullaeusiin, jonka kanssa hän on aikaisemmin näitä hommia tehnyt. Ullaeus on uransa aikana luonut musiikkivideoita mm. In Flamesille ja norjalaiselle sinfonista mustaa metallia soittavalle Dimmu Borgirille. Tämän “Burn Me” -videoleikkeen materiaalit nauhoitettiin Göteborgin Meethsin tiloissa. Marionette julkaisi videon Internetissä 26. päivä tätä kuukautta. Yhtye kertoo videon onnistuneen loppujen lopuksi todella hyvin ja haluaakin kiittää sen johdosta koko kuvaustiimiä ja kaikkia niitä ihmisiä, jotka avustivat sen tekemisessä.

“Burn Me” sisältyy Marionetten debyyttialbumille, nimeltään “Spite”, joka on tarkoitus julkaista täällä Euroopan alueella Listenable Recordsin toimesta 28. huhtikuuta. Albuminsa orkesteri kävi taltioimassa tuottajien Simon Exner ja Åke Parmerudin kanssa Ruotsin Boråsissa sijaitsevassa studiossa. Tuottajan virkaa toimittanut Åke Parmerud on palkittu jopa kahteen kertaan ruotsalaisella Grammis-musiikkipalkinnolla saavutuksistaan tuottajana. “Spite”-levyn Marionette antoi miksattavaksi ja masteroitavaksi Studio Megaan, jossa sitä hioi Christian Silver -niminen heppu. Studio sijaitsee Ruotsin Varbergissa. Debyytin kansitaiteen toteutti Axel Wildén.

Bändi teki tämän vuoden keikkaputken korkkauksen tammikuussa 31. päivä, jolloin se esiintyi Tukholmassa avaajana japanilaiselle rokkibändi Girugameshille. Yhtyeen edellisen vuoden keikkailun päätti esiintyminen legendaarisessa Sticky Fingers -rokkiklubissa kotikaupungissaan.

“Spite”-albumin kappaleet:

 1. Parasite
 2. Legion
 3. Release
 4. Flies
 5. Closed Doors
 6. Burn Me
 7. In Spite
 8. To Make Men
 9. Dead Boy And Girls

Marionetten edellinen suurempi julkaisu on vuonna 2006 äänitetty “Terror Hearts” -EP. Se äänitettiin Henryk Lippin ja Christian Silverin avustamana. Ensin mainittu mies on Burst-bändin vakituinen jäsen ja viimeksi mainittu vastaavasti toimittaa muusikon virkaa sekä Sonic Syndicatessa että By Nightissa. EP-lätty laitettiin läjään Fredrik Nordströmin osaavien käsien voimin saman vuoden joulukuussa. Äänite on saanut paljon myönteistä huomiota ilmestymisensä jälkeen niin undergroundin kuin mainstreamin medioissa.

Marionette on:

 • Axel Widén (laulu)
 • Aron Parmerud (kitarat)
 • Johan Sporre (kitara ja taustalaulu)
 • Mikael Mendin (basso)
 • Linus Johansson (kosketinsoittimet / syntikka)
 • Jimmy Olausson (rummut)

Marionette kertoo olevansa vaikuttunut Japanissa suuressa suosiossa olevasta visual-kei -skenestä ja toisaalta länsimaisen metallimusiikin brutaaliudesta. Yhtye hehkuttaa poimineensa kummankin tyylin parhaat puolet ja sekoittaneensa niistä omaan bändiin uniikin seoksen. Eleganttius, synkkyys, voimakkuus, aggressiivisuus ja nopeus ovat sanoja, joilla ryhmä luonnehtii debyyttialbumiaan.

Bändi perustettiin kolmisen vuotta sitten Mikael Medinin toimesta, joka halusi perustaa yllä mainittuja elementtejä sekoittavan rytmiryhmän. Nykyisellä miehistöllä Marionette on toiminut vuodesta 2006 lähtien.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Musiikkivideot sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.