Metallimusiikki.net

Angel Blake: Defenseless.

 • Julkaistiin lauantaina 29.03.2008.
 • Luettu 1044 kertaa
 • Bändit:

Angel Blaken "The Defenseless" -albumin kansikuvassa näkyy mustalla laivalla keskellä katua seilaavaa tummanpuhuva Kuolema, jota muut kanssakulkijat eivät tunnu noteeraavan millään tavalla. Bändin logo ja albumin nimi kuvan yläosassa."The Descended"-albumin etukansi

Ruotsalaisen goottimetallibändi Angel Blaken uusin musiikkivideo on tämä näyttävä klippi kappaleesta “Defenseless“. Se on samalla yhtyeen uudelta “The Descended” -albumilta lohkaistu esikoissingle. Tämä video on nelisen minuuttia kestävä värssy, joka henkeäsalpaavien visuaalisten välähdysten ja oivaltavien sointukulkujen lisäksi tarjoaa katsojalle metallibändissä harvinaisen näyn: kontrabasistin. Klassisen musiikin saralla tuttu soitin on integroitu bändin tyyliin saumattomasti, joten suuren puisen soittimen käyttäminen ei näytä tai kuulosta erityisen luonnottomalta.

“Defenseless” sisältyy yhtyeen 23. huhtikuuta Skandinaviassa julkaistavan “The Descended” -pitkäsoiton biisilistalle.

Ryhmä miksasi uusinta albumiaan tammikuussa tämän vuoden alussa kitaristi Marko Tervosen johdolla. Mies oli muovannut yhtyeen musiikkia aina tammikuun 28. päivään asti, jolloin levyn kappaleet oli saatu hiottua julkaisukuntoon asti. Levyä masteroitiin Bohus Sound Studioiden tiloissa. Tammikuussa kiekon kansitaidekin saatiin valmiiksi. Albumin grafiikan toteutti Claudio Bergamin, jonka Tervonen on kertonut olevan hyvin lahjakas taiteilija. Tammikuun aikana Angel Blakella oli kiireitä musiikin työstämisen lisäksi myös tämän “Defenseless”-musiikkivideon parissa.

Ryhmä sai levytyssopimuksen Dynamic Arts Recordsilta tammikuun 15. päivän tienoilla, jolloin sopimuksen solmimisesta tiedotettiin suurelle maailmalle. Marko Tervonen perusti Angel Blaken. Mies on entisen The Crown -yhtyeen jäsen. Uudella bändillä hän pyrkii luomaan aikaisempaa raskaamman ja melankolisemman musiikkikattauksen suurille massoille. Sen debyyttialbumi, “Angel Blake”, ilmestyi Metal Blade Recordsin kautta vuoden 2006 maaliskuussa.

“The Descended” -albumin kappaleet:

 1. Anywhere But Here
 2. Defenseless
 3. Again
 4. When All The Lights Are Out
 5. Alone
 6. Wasn´t Meant To Last
 7. In Silence — Augerum
 8. The Descended
 9. Silent Voice
 10. You´ll Never Need To Feel Again
 11. Defenseless (musiikkivideo, bonus)

Bändin joukkoihin kuuluva Janne Saarenpää on myös entinen The Crownin jäsen. Rytmikitaraa soittava Edlund taas on Solar Dawnin joukoissa vakituisena muusikkona ja hän on myös entinen Incapacityn jäsen.

Angel Blake on:

 • Marko Tervonen (kitarat)
 • Tobias Jansson (laulu)
 • Janne Saarenpää (rummut)
 • Örjan Wressel (kontrabasso)
 • Anders Edlund (kitarat)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Musiikkivideot sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.