Metallimusiikki.net

hexvessel

Tällä sivulla listataan kaikki yhtyeeseen hexvessel liittyvä aineisto Metallimusiikki.netissä. Tällä sivulla nimittäin listataan kaikki sivustolla julkaistut artikkelit, jotka liittyvät tavalla tai toisella sellaiseen bändiin kuin hexvessel. Tuoreimmat bändiin kytketyt julkaisut löytyvät sivun yläosasta ja vastaavasti vanhimmat sivun alaosasta. Hakemistosivulla ei välttämättä listata ihan kaikkea tagiin hexvessel liittyvää informaatiota, joten käyttämällä Metallimusiikki.netin hakukonetta voit löytää uusia artikkeleita samasta aiheesta.

Hexvesselin kakkosalbumi valaisee metsäfolkia entistä tummemmaksi

  • Julkaistiin torstaina 06.09.2012.
  • Kommentointi suljettu
  • Luettu 1190 kertaa
  • Bändit:

Ryhmäkuva Hexvessel-yhtyeen kokoonpanosta seisomassa rinteessä. Kuvassa yhteensä kahdeksan ihmistä.Kuvassa Hexvessel

Psykedeelistä metsäfolkia soittava Hexvessel julkaisee odotetun kakkosalbuminsa "No Holier Temple" syyskuun 14. päivä. Levy on seuraaja viime vuoden esikoislevylle "Dawnbearer", jonka kriitikot ja yleisö ottivat innokkaasti vastaan. Toiselle levylleen englantilainen Mat McNerney on kerännyt ympärilleen suomalaisista muusikoista koostuvan bändin. Albumin on miksannut ja masteroinut Jaime Gomez Arellano. Arellano ja hänen Orgone-studionsa tunnetaan vaihtoehtomusiikin maailmassa mm. Ghostin ja Ulverin tuoreimpien teosten synnyttäjänä.

Tulevalla albumilla on vielä jälkiä 70-luvun akustisista folktunnelmista, mutta niiden seurassa levyllä soivat manzarekmaiset koskettimet, Velvet Underground -henkiset, riipivät viulut ja sähkökitaroiden hypnoottinen pauhu. Kokonaisuuden punoo yhteen vokalisti Mat McNerney, joka tällä albumilla muistuttaa Burke Shelleyn, nuoren Jon Andersonin ja Paul Simonin ristisiitokselta. Amon Düül II:n ja Van Der Graaf Generatorin kaltaisten tekijöiden inspiroimana Hexvessel syöksyy aavemaisten tunnelmointi-introjen halki kohti happoisia ja jopa doomia muistuttavia rock-sävyjä. Tuloksena on genrejä vääntelevä keitos toismaailmaista rockmusiikkia.

Lue koko julkaisu…