Metallimusiikki.net

status minor

Tällä sivulla listataan kaikki yhtyeeseen status minor liittyvä aineisto Metallimusiikki.netissä. Tällä sivulla nimittäin listataan kaikki sivustolla julkaistut artikkelit, jotka liittyvät tavalla tai toisella sellaiseen bändiin kuin status minor. Tuoreimmat bändiin kytketyt julkaisut löytyvät sivun yläosasta ja vastaavasti vanhimmat sivun alaosasta. Hakemistosivulla ei välttämättä listata ihan kaikkea tagiin status minor liittyvää informaatiota, joten käyttämällä Metallimusiikki.netin hakukonetta voit löytää uusia artikkeleita samasta aiheesta.

Seventh Wonder Pub Katseessa!

Perjantain 12.11.2010 myöhäisillassa Jyväskylän Pub Katseessa kuultiin progepainotteista soitantaa kun estradin valtasi ruotsalainen Seventh Wonder (www.seventhwonder.nu). Lavaa lämmitti tamperelainen myöskin progressiivista heviä takova Status Minor. Eikä yhtään hassummin lämmittänytkään. Status Minor aloitti oman keikkansa noin yhdeltätoista. Seventh Wonder aloitti syystä tai toisesta vasta puoli yhden aikaan, mutta homma lähti nopeasti käyntiin. Seventh Wonder soitti perjantaisen Jyväskylän keikan lisäksi myös Turun Klubilla torstaina, ja Helsingin Dante’s Highlightissa lauantaina.

Lue koko julkaisu…

Status Minor: "Dialog".

  • Levyarvostelu julkaistiin sunnuntaina 04.10.2009.
  • Kommentointi suljettu
  • Luettu 1960 kertaa
  • Bändit:

Status Minorin albumin "Dialog" etukannessa näkyy jonkinlainen abstrakti putous, jossa erotettavissa kahden ihmisen sivuprofiilit. Kuvan yläosassa yhtyeen logo valkoisella värillä ja alaosassa kaunokirjoituksella kiekon nimi.

Status Minorin (www.statusminor.com) esikoislevyn kansi ei turhilla kuvilla koreile, vaan sen ulkoasu on pikemminkin äärimmäisen pelkistetty, antaen hyvin vähän osviittaa siitä mitä on luvassa. Bändi tituleeraa itseään melodiseksi, progressiiviseksi metalliksi, joten uteliaana nostan jälleen kerran luurit korville, tyrkkään äänitteen CD-asemaan ja kuuntelen kriitikonkorva tarkkana.

Komppikäännöksiä ja jazz-pianoja lukuun ottamatta Status Minor paljastuu kuitenkin valtaosin varsin perinteiseksi suomimetalliksi, joka kulkee paikoitellen Sonata Arctican ja uuden Amorphiksen jalanjäljissä, josta se risteää lähinnä Megadethilta kuulostavin thrash-pätkin. Vokalisti Markku Kuikka on kohtuullisen hyvä ja ääntää englantia välillä melko mallikkaastikin, mutta sanoitukset ovat yksioikoista huttua, joka on kuultu lukemattomissa poppibiiseissäkin jo tuhansia kertoja. Raidoissa on hyvin niukasti tarttumapintaa ja tarttuvuutta, ja levyn sisältö toistaa itseään hyvin paljon. "Machine"-kappaleen kertosäe on tosin yksi poikkeus tästä säännöstä, mutta biisi kokonaisuudessaan ei kanna kovin pitkälle.

Lue koko julkaisu…

Status Minor: Blinded.

  • Julkaistiin tiistaina 06.11.2007.
  • Kommentointi suljettu
  • Luettu 1916 kertaa
  • Bändit:

Status Minor -bändin promovalokuva, jossa vasemmassa yläkulmassa lukee keltaisella värillä yhtyeen logo. Miehiä kuvassa viisi kappaletta. He ovat pukeutuneet pääosin mustiin vaatteisiin. Keskimmäisellä hepulla pitkät hiukset ja parta.Promokuva 2007

Kotimainen progressiivista metallimusiikkia mättävä Status Minor (www.statusminor.com) julkaisi lokakuun viimeisenä päivänä netissäkin tämän musiikkivideonsa kappaleestaan "Blinded". Kyseessä on Matti Kuusniemen ohjaama videosingle. Biisin äänitti ja miksasi Tero Kinnunen Sonic Pump Studioilla ja se masteroitiin Helsingissä Finnvox-laitoksessa Mika Jussilan toimesta. Bändi kertoi hiljattain ryhtyneensä työstämään uutta pitkäsoittoa.

SM:n kosketinsoittaja Jukka Karinen on ollut viimeisten viikkojen ajana Euroopan-kiertueella kun Thunderstone päätti lähteä tien päälle. Kiertue päättyy kuluvan kuukauden 11. päivä. Se alkoi lokakuun viimeisellä viikolla. Keikkaputki vie bändin lähipäivien aikana Saksaan ja Alankomaihin.

Lue koko julkaisu…