Nyt seuraavaksi odotellaan suomalaisten tiimien nousua Telian League of Legends Nordic sarjan kautta. LoL liigaa pelataan Suomen lisäksi myös Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Telia Esports Series tarjoaa 8000 euron palkintopotin per maa, ja jokaisen maan kahdelle parhaalle tiketin kohti kansainvälisiä liigoja ja suurempia palkintopotteja. Maiden parhaat kohtaavat sitten lopulta Telia Masters turnauksessa Iso-Britannian kaksi parasta joukkuetta ja nämä kymmenen joukkuetta taistelevat 10 000 euron palkintopotista sekä mahdollisuudesta päästä pelaamaan Northern League of Legends Championshipin heikointa joukkuetta vastaan ja siitä voitolla edetä pelaamaan NLC liigaa. Pelit alkavat kesäkuussa 2020.
E-urheilu tapahtumiin, joita on jo järjestetty paljon Aasiassa, Euroopassa ja USA:ssa liittyy usein myös paljon muuta tapahtumaa. Pääohjelmana on usein jonkin lajin maailmanhuippujen kohtaamisia, mutta pelien ohessa voi olla uusien pelien esittelyitä, musiikki- ja muita viihde-esityksiä sekä mahdollisesti myös cosplay tapahtumaa, aivan kuten Hong Kongin e-Sports & Music festival -tapahtumassa. Suurimmat tapahtumat ovat keränneet kymmeniä tuhansia katsojia, mikä sinällään ei ole ihme, jos ajatellaan että esimerkiksi League of Legends peliä pelataan yli 27 miljoonan pelaajan toimesta joka päivä.
Hong Kongin tapahtumassa pelattiin useampaa e-urheilulajia. Tarjolla oli League of Legends 2019 International College Cup, CS:GO World Invitational, PUBG Mobile Hong Kong tournament, sekä meille tuntemattomampi Honor of Kings-peli, ja näiden lisäksi tarjolla oli mobiilipelejä, retropelinurkkaus pelikoneineen sekä virtuaalilasien kautta pelattavia uutuuksia. Esimerkiksi CS:GO turnaukseen oli kutsuttu maailmanlistalta tutut brasilialainen FURIA sekä Euroopan joukkue AVANGAR.
Ja pelaajamäärät ovat olleet jatkuvassa kasvussa. Se että pelaajia on paljon, johtaa myös siihen, että pelaajien livelähetyksiä seurataan paljon kaikissa e-urheilu lajeissa, ja siksi tästä lajista on tullut maailmanlaajuisesti se kanava, jota kautta markkinoijat tavoittelevat 18-26 vuotiaiden nuorten aikuisten huomiota.
Jos pelaajia on miljoonia päivittäin, niin esimerkkinä otettu LoL kerää turnauksiin myös katsojia. Tässä alla vähän lukuja MM-turnauksen katsojamääristä:
Ei siis mikään ihme, että tämä laji on noussut vauhdilla niin suoratoistokanaville kuin varsinaisille televisiokanaville ja mm. Fox News esitti viime vuonna iNascar kisan, jota seurasi maksukanavan kautta yli 900 000 katsojaa USA:ssa. E-urheilu on tullut jäädäkseen ja kasvaakseen. Jos nyt suurimmat katsoja ja pelaaja määrät ovat edellä mainituilla peleillä, niin vedonlyöjiä kiinnostavat myös ammattilaisjoukkueet jääkiekon ja jalkapallon parista, jotka myös kuuluvat e-urheilun sarjoihin, mutta eivät ole vielä saaneet kaipaamaansa suurempaa julkisuutta varsinaisten lajiensa varjosta.
Tietokonepeleistä uusi Valorant haastaa CS:GO pelin tosissaan jo ensimmäisen vuotensa aikana 2020, ja saa nähdä kuinka moni CS:GO ammattilainen lopulta vaihtaa pelistä toiseen. CS:GO ja Valorant nimittäin ovat kuin veljeksiä, niin samanlaisia mutta kuitenkin niin erilaisia.
Joka tapauksessa me vedonlyöjät olemme saaneet jo kokea e-urheilun kautta hienoja kertoimia ja niiden kautta tulleita voittoja, mutta myös niitä CS:GO jatkokierroksille edenneitä kamppailuja, jotka ovat vieneet panostusrahat mukanaan. E-urheilu on tuonut kauan odotettuja vaihtoehtoja vedonlyöntiin ja odotamme näin tapahtuvan lisää vielä tulevaisuudessakin.
Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Artikkelit sisälle ahdettuja julkaisuja.