Metallimusiikki.net

Agathodaimon: uusi kokoonpano.

  • Julkaistiin lauantaina 12.05.2007.
  • Luettu 1157 kertaa
  • Bändit:

Agathodaimon-yhtyeen kuusipäinen kokoonpano seisoo rivissä. Miehillä yllään mustat vaatteet ja kaikilla heistä pitkät hiukset. Vasemmassa laidassa mies, jolla ruskeat pitkät hiukset, mitkä yltävät vyötärölle saakka.Promokuva vuodelta 2007

Saksalainen Agathodaimon nimesi bändin uuden kokoonpanon. Yhtyeen uudeksi laulajaksi värvättiin Jonas Iscariot ja kitaristiksi Jan Jansohn. Bändi kokee olevansa nyt vahvempi kuin koskaan ennen — nyt bändi haluaa kiivaasti lähteä keikkailemaan.

Katso valokuva bändin uudesta kokoonpanosta klikkaamalla tästä.

Yhtye hankki viime vuoden puolella uudeksi basistikseen Till Ottingerin, joka on entinen Misanthropic-ryhmän jäsen.

Agathodaimon on:

  • Felix Ü. Walzer (koskettimet)
  • Till Ottinger (basso)
  • Jonas Iscariot (laulu)
  • Matthias Rodig (rummut)
  • Sathonys (kitarat)
  • Jan Jansohn (kitarat)

Bändin tuorein albumi löytyy vuodelta 2004. Kiekon nimi on “Serpent’s Embrace” ja se julkaistiin aikoinaan Nuclear Blast Recordsin kautta.

Yhtye perustettiin syyskuussa 1995 kitaristi Sathonyksen ja rumpali Matthias Rodigin toimesta. Julkaisemalla useissa musiikkilehdissä ilmoituksia, he löysivät bändin kokoonpanoon laulajaksi ja kosketinsoittajaksi Vladin ja basistiksi Marko T.:n. Harjoiteltuaan biisien soittamista miehet totesivat, että toinenkin kitaristi olisi hyvä olla. Hyperion liittyi bändiin kitarataituriksi pari kuukautta myöhemmin.

Ensimmäisen demonsa Agathodaimon äänitti huhtikuussa 1996. Demon nimeksi annettiin “Carpe Noctem”. Vaikka se äänitettiin pelkän kasiraiturilla avulla parin tunnin aikana, se sai hyvän vastaanoton fanzine-medioissa ja jopa eräissä suuremmissa musiikkilehdissä. Demo sai myös levy-yhtiöt suuntaamaan katseensa yhtyeeseen. Agathodaimon äänitti uransa toisen demon vuotta myöhemmin. Julkaisun nimeksi ristittiin “Near Dark” ja sen tekemisessä avusti taloudellisesti Century Media. Demo tehtiin ensimmäistä huolellisemmin, sillä “Near Dark” -opusta työstettiin neljä päivää sitä äänitettäessä ja miksatessa. Lopputulos oli edeltäjäänsä parempi. Metalliskene otti julkaisun avosylin vastaan. Mm. postimyyntiyritysten ansiosta demoa myytiin lähes 2000 kappaletta. Siitä muodostui myöhemmin harvinainen keräilykohde.

Bändi solmi levytyssopimuksen Nuclear Blast Recordsin kanssa saatuaan sopimustarjouksia useilta lev-yhtiöiltä. Orkesterin esikoisalbumin julkaisua kaavailtiin vuoden 1998 alkuun, mutta sitä jouduttiin kuitenkin siirtämään tuonnemmaksi ajankohdaksi, sillä bändin romanialaista laulaja Vladia ei päästetty enää Saksaan. Mies oli ehtinyt asua Saksassa yli kahdeksan vuoden ajan. Osoittautui vakavanlaatuiseksi erheeksi Vladille käydä tekemässä “lyhyt piipahdus” kotimaassaan, jossa hän sukuloi ja tapasi vanhoja ystäviään ennen kuin ajatteli lähteä äänittämään debyyttialbumia. Agathodaimon teki kaikkensa saadakseen laulajan Saksaan, mutta lailliset eivätkä laittomatkaan keinot tuottaneet tulosta.

Viivästysten vuoksi debyyttialbumin äänitystyöt aloitettiin Akaiaksen (Frank Nordmann) avustuksella. Esikoisalbumi “Blacken The Angel” julkaistiin vuoden 1998 lopussa ja se sai pian julkaisunsa jälkeen mahtavan vastaanoton kansainvälisen metallimedian piirissä. Bändi ryhtyi keikkailemaan. Agathodaimon esiintyikin sellaisten bändien kanssa kuin Hypocrisy ja Benediction. Yhtye esiintyi ainakin Wacken Open Airissa ja Wave-Gotik-Treffen -festareilla Saksassa. Kosketinsoittajan pallin varasi tilapäisesti Marcel Va. Traumschänder, jonka oma bändi on Nocte Obducta.

Näihin aikoihin sekä Sathonys että Matthias takoivat metallia NO:n riveissä, vaikkakin Sathonys erosi bändistä muutama vuosi myöhemmin sen jälkeen kun ryhmä äänitti uransa toisen albumin (levyn nimi on “Taverne”). Mies erosi voidakseen keskittyä Agathodaimoniin. Ryhmä löysi uuden vakituisen kosketinsoittajan Christine Scultesta.

Vuonna 1999 bändi valmisteli itseään uransa toisen pitkäsoiton, jonka nimi on “Higher Art Of Rebellion”, äänittämiseen. Välttääkseen kohtaamasta odottamattomia ongelmia Vladin maahanmuuttoyritysten saralta, päätti koko bändi matkustaa Romanian pääkaupunkiin äänittämään albumia. Kiekon äänitysprosessi oli stressaava kokemus, sillä studion omistajat eivät olleet kokeneita metallimusiikin kanssa työskentelemisessä. Vaikka albumin äänimaailma oli bändille itselleen pienehkö pettymys, “Higher Art Of Rebellion” osoittautui erääksi Agathodaimonin uran kilometripylvääksi.

Musiikillisesti bändi oli kaukana tyypillisestä black metal -musiikista, sillä kappaleet olivat ositain progressiivisvaikutteisia, mutta aina synkkiä ja tummasävyisiä.

Pari kuukautta myöhemmin osoittautui parhaaksi vaihtoehdoksi värvätä Akaias yhtyeen vakituiseksi laulajaksi. Vlad päätti erota yhtyeestä lähinnä musiikillisten erimielisyyksien vuoksi — päätökseen vaikutti myös se, että mies asui kaukana bändistä.

Vuonna 2000 aloitettiin “Chapter III” -levyn biisien kirjoittaminen. Näihin aikoihin yhtye halusi sulauttaa musiikissaan sekä proge-elementit että melodiset osuudet raa’an ja suoraviivaisen asenteen kanssa. “Chapter III” -rykäisy oli bändille tärkeä askel, sillä biisien kirjoitusprosessi erosi aikaisemmasta ja samaan aikaan albumia rakennettaessa oli esituotantovaihe käytössä. Samoihin aikoihin vuonna 2001 bändi keikkaili ja esiintyi festareilla, kuten Summer Breezessa ja WGT:ssä sekä Wackenissa. Albumi kuitenkin saatiin valmiiksi ja julkaistuksi.

Bändi koki eräitä miehistönvaihduksia, sillä Marko-basisti päätti erota ryhmästä. Hänellä oli jatkuvia ongelmia terveytensä kanssa sen jälkeen kun mies oli käynyt leikkauttamassa vatsansa. Marko menetti myös halunsa soittaa musiikkia. Agathodaimonista erosi lisäksi Kitaristi Hyperion. Sen jälkeen bändistä erosi Christinekin. Nainen halusi perustaa oman bändin ja lopettaa kosketinsoittimen pimputtamisen. Muutokset bändissä johtivat siihen, että Akaias päätti soittaa kitaraa laulamisen lisäksi. Mieshän oli soitellut samoja instrumentteja aikaisemminkin omassa Asaru-yhtyeessään vuodesta 1995 lähtien, joten hän ei siirtynyt aivan tuntemattomille vesille. Ryhmä metsästi uuden kosketinsoittajan, Felix Ü. Walzerin, jonka jälkeen pari kuukautta tuonnempana löytyi myös basisti, Darien “Eddie” Smith. Nyt bändi aloitti harjoittelemisen ja teki muutamia keikkojakin Slovakiassa, Sloveniassa ja Itävallassa ym. Keikkailun päätyttyä yhtye aloitti “Serpent’s Embrace” -pitkäsoiton työstämisen vuoden 2003 lopussa.

Albumi ilmestyi vuonna 2004 ja oli bändin mielestä siihenastisista Agathodaimonin tuotoksista paras. Bändi teki myöhemmin “Alone In The Dark” -elokuvan soundtrack-julkaisulle kappaleen, jonka nimi on sama kuin albumillakin.

Vuosina 2005 ja 2006 bändi teki runsaasti keikkoja. Viime vuonna basisti Till korvasi Eddien. Yhtyeen laulaja ja kitaristi Frank “Akaias” Nordmann päätti muuttaa pois Saksasta, jonka johdosta bändiin hankittiin korvaavat muusikot: laulajaksi Jonas Iscariot ja kitaristiksi Jan Jansohn.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.