Metallimusiikki.net

Alestorm: "Black Sails at Midnight"

  • Levyarvostelu julkaistiin tiistaina 09.06.2009.
  • Luettu 2882 kertaa
  • Bändit:

Piirretty kansikuva merirosvolaumasta, jolla aseinaan miekkoja ja keppejä. Taustalla soihtujakin. Alestormin logo vasemmassa yläkulmassa ja sen seassa kaunokirjoituksella albumin nimi.Julkaistiin 29.5.2009

Merirosvometallia suoltavalta Alestormilta ilmestyi vihdoinkin reilu viikko sitten odotettu kokopitkä albumi “Black Sails at Midnight“. Ylöspäin pyöristettynä 45 minuutin mittainen lätty tarjoaa Alestormin faneille jotain uutta, mutta myös ennestään tuttua materiaalia.

“The Quest” aloittaa levyn räväkästi ennenkuulemattomalla soundilla. Nopeatempoinen tuplabasaripauke on positiivinen aloitus näinkin mahtavan bändin tuoreelle levylle. Biisi nostaa hyvin miekkatappelun tunnelmat pintaan. Kappale on varsin taisteluhenkinen, ja melodia on sitä tuttua Alestormia. Kertosäkeistöön pääsee hyvin mukaan. The Quest is never ending…

“Leviathan” on jo tuttu samannimiseltä EP:ltä, ja on edelleen yksi Alestormin kuunneltavimmista kappaleista. Kolmas kappale jatkaa nimellä “That Famous Ol’ Spiced”. Kappale on pitkä ja monipuolinen. Erityisesti soolot ovat hienoja. Kappale etenee polkevalla temmolla ja on myöskin erittäin taisteluhenkinen ensimmäisen kipaleen tapaan. Loppu sisältää jopa pienen balladinpoikasen. Perinteisten soittimien lisäksi biisissä kuuluu myös nokkahuilun piiperrys.

“Keelhauled”-kappaleessa on erityisen tarttuva kertosäkeistö. Biisin polkeva rytmi on välillä jopa finntrollimaisen kaunista. Sanoituksetkin ovat erittäin mieleisiä. Kaikin puolin hyvä kappale. Viuluosuudet ovat hienoja. Bottle of rum and yo-ho-ho!

Kappaleeseen “To The End of Days” mennessä ehditään vähän rauhoittua. Kappale alkaa vähän Alestormin tavasta poikkeavasti, mikä ei ole yhtään huono asia. Tätä voisi kuvailla ikään kuin taistelun jälkeiseksi mietinnäksi tai muisteloksi, myös sanoitusten perusteella.

Levyn nimikkobiisi “Black Sails at Midnight” on hitusen raskaampi verrattuna aiemmin kuultuihin kappaleisiin. Kappaleen kerto sisältää oikein maukkaita riffiosuuksia. Myös oikein mehukasta tuplabassorumpusäestystä kuullaan tässäkin biisissä.

Seitsemäs kappale “No Quarter” on instrumentaali. Se alkaa sulavalla haitarisoitannalla, ja jatkaa alestormimaiseen tapaan. Toisaalta melko mitäänsanomaton täytebiisi, sillä tähän olisi hyvin sopinut laulukin. Koko ajan sellainen olo että miksi ei laulu jo kuulu…

“Pirate Song” on erittäin iskevä biisi. Kappale on monimuotoinen ja sisältää niin huikeita kitarasooloja, kuin kosketinsoolojakin. Levyn parhaimpia biisejä.

“Chronicles of Vengeance” on albumin pisin kappale. Biisi on värikäs ja erittäin melodinen. Vaikka samalla setillä jatketaan, kappale on sopivan erilainen. Ei mikään täytebiisi.

Viimeisenä pärähtää käyntiin vielä kerran “Wolves of the Sea”, joka on henkilökohtainen suosikkini. Aiemmin kappaletta kuultiin aikaisemmin kuluvana vuonna julkaistulla “Leviathan”-EP:llä.

Lopputuloksena Alestormin uusin levy vetää vertoja jopa viime vuonna julkaistulle “Captain Morgan’s Call” -albumille. Albumi on monipuolinen ja ei kulu kuuntelemalla. Omaperäinen piraattimeno tuo sitä jotain kuuntelukokemukseen joka kuuntelukerralla. Kyllä skottipojat osaa!

“Black Sails at Midnight” -albumin kappaleet:

  1. The Quest
  2. Leviathan
  3. That Famous Ol’ Spiced
  4. Keelhauled
  5. To The End Of Our Days
  6. Black Sails at Midnight
  7. No Quarter
  8. Pirate Song
  9. Chronicles of Vengeance
  10. Wolves of the Sea

Alestorm on:

  • Christopher Bowes (laulu ja kosketinsoittimet)
  • Dani Evans (kitarat)
  • Ian Wilson (rummut)
  • Gareth Murdock (basso)
Tietoa julkaisusta

Levyarvostelussa annettiin pisteet 4/5. Metallimusiikki.netin Roni Laukkarinen julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.