Metallimusiikki.net

Distress of Ruin: "Predators Among Us"

 • Levyarvostelu julkaistiin tiistaina 26.03.2013.
 • Luettu 1822 kertaa
 • Bändit:

"Predators Among Us" -EP:n etukannessa yhtyeen logo valkoisella. Kuvassa näkyy kaasunaamariin ja suojapukuun suojautunut ihmishahmo.Julkaistiin 6.3.2013

Distress of Ruin on viisihenkinen melodista death metallia soittava porukka Joensuusta. Keikkailun yhtye on aloittanut 2010, ja tässä on kyseessä bändin ensimmäinen EP. Levy on kuunneltavissa, ja ladattavissa ilmaiseksi poppoon nettisivuilla osoitteessa www.distressofruin.com. Pannaanpa kuunteluun!

Massiiviseksi sovitettu "The Ocean of Perdition" avaa pelin alkuun akustisesti, mutta sitten kasvaen raskaisiin mittoihin. Laulaja vetää kivirekimäistä biisiä perässään mukavasti, vaikkakin laulun olisi voinut miksata vielä paremmin esille. Tietysti makuasioita nämä. "They Play Dead" ottaa pelin haltuun mukavan tiukalla, riffivetoisella ryskeellä. Varma keikkahitti, vaikkakin progeilumelodiat väliosissa hiukan verottavat tunnelmaa. Muutoin biisit on pidetty aika tiukassa läjässä, ja iskevän lyhyinä.

"Bystander Effect" toimii parhaiten tähän asti. Kyseessä on todella tiukka läväytys, ja laulu käy päälle kuin katupora. Lisäksi tässä on turhat, terää tylstyttävät melodiat, pidetty minimissä. Biisi on pitkä, polveileva saaga, jossa osiot vaihtuvat ja pitävät kuulijan otteessaan. Levyn miksausta voi pitää onnistuneena, mainittua laulua lukuun ottamatta.

Viimeisessä kahdessa biisissä bändi ei aivan yllä "Bystander Effectin" tasolle, mutta runttaa kuitenkin äärimmäisen raskasta deathia tylyllä otteella. Kaikki korukuvioinnit on jätetty pois, mikä mielestäni on hyvä, koska bändi toimii parhaiten juuri aggressiivisimmissa osioissaan. Ei tästä levystä juuri pahaa sanaa voi sanoa, mutta se jokin oma piristysruiske jää saavuttamatta. Kundit ovat soittajina ja bändinä vielä melko nuoria, joten oman jutun hiomiseen on rutkasti aikaa. Ja "Bystander Effect" valottaa jo sitä, mitä bändi voi parhaimmillaan olla!

"Predators Among Us" -albumin kappaleet:

 1. The Ocean of Perdition
 2. The Play Dead
 3. Deadly Nightshade
 4. Bystander Effect
 5. Terminal Alteration
 6. Harbinger of Ravage

Distress of Ruin on:

 • Lauri Ruotsalainen (laulu)
 • Simo Niiranen (laulu ja kitara)
 • Harri Säynevirta (kitara)
 • Sami Tolonen (basso)
 • Riku Romppanen (rummut)
Tietoa julkaisusta

Levyarvostelussa annettiin pisteet 3/5. Metallimusiikki.netin Jouni Kautto julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.