Metallimusiikki.net

Emperor Magus Caligula liittyi Demonoidiin.

Demonoid-bändin esikoisalbumin kansikuva, jossa synkkä apokalyptinen maisema: musta ja pilvinen taivas, karu ja kylmä maasto. Alaosassa bändin logo ja kiekon nimi.Debyyttialbumi vuodelta 2004

Tukholmalainen vanhan liiton death/thrash metallia räiskivä Demonoid sai hiljattain vahvistusta kokoonpanoonsa kun bändiin värvättiin black metal -bändi Dark Funeralin vokalisti Emperor Magus Caligula. Hän korvasi Demonoidista eronneen Christofer Johnssonin, joka lauloi bändin esikoisalbumilla “Riders of the Apocalypse”. Kiekko julkaistiin vuonna 2004.

Bändi uutisoi nettisivuillaan olevansa äärimmäisen riemastuneessa mielentilassa saatuaan Emperor Magus Caligulan joukon jatkoksi. Yhtye odottaa kuumeisesti pääsevänsä julkaisemaan tuoretta metallimusiikkia faniensa kuultavaksi. Demonoid työstää tällä hetkellä uusia biisejä seuraavaa studioalbumiaan varten. Albumin on kaavailtu julkaistavan ensi vuonna.

Yhtye kommentoi albumin biisien kirjoittamisen sujuvan melko hyvin. Ryhmän kitaristi Kristian Niemann kertoo, että tämä albumi on kuin järkälemäinen betonilohkare molskahtamassa kuuntelijan kiveksien ylle — niin kovaa se iskee.

Bändin esikoisalbumin virkaa timittava “Riders of the Apocalypse” käsittelee nimensä mukaisesti neljää Apokalyptista ratsastajaa, kielikuvia, joiden uskotaan yleisesti olevan Valloitus, Sota, Nälänhätä ja Kulkutauti.

“Riders of the Apocalypse” -albumin kappaleet:

 1. Wargods
 2. Firestorms
 3. Witchburners
 4. 14th Century Plague
 5. Hunger My Consort
 6. The Evocation
 7. Arrival of the Horsemen
 8. End of our Times
 9. Death

Demonoid on:

 • Caligula (laulu)
 • Kristian Niemann (kitarat)
 • Johan Niemann (basso)
 • Richard Evensand (rummut)

Idea Demonoidin perustamisesta sikisi vuosivälillä 2000-2001, jolloin Kristian sekä Johan Niemann etsivät “äärimmäisempää” musiikkiprojektia kuin Therion, jossa he soittavat vakituisesti. Bändi kertoo nettisivuillaan, että Kristianin ja Johanin musiikillisiin vaikuttajiin lukeutuu sellaisia bändejä kuin Nile, Satyricon ja edesmennyt Emperor.

Vuonna 2002 rumpali Ricky Evensand lyöttäytyi Therionin remmiin, jonka jälkeen hänelle esiteltiin myös Demonoid-nimisen metallibändin perustamissuunnitelmat. Hän lähti mukaan Kristianin ja Johanin kanssa luomaan musiikkia, joka on synkempää, aggressiviisempaa ja silti samalla melodista. Kesällä 2002 heillä oli valmiina kaikki biisien ideat, joten bändi pääsi harjoittelemaan kappaleita. Tässä välissä Therionin keulahahmo Christofer Johnsson oli luvannut avustaa bändiä lauluosuuksien hoitamisessa ja biisien sanoitusten kirjoittamisessa. Hän ei kuitenkaan voinut lupautua Demonoidin mukaan kiertueelle, sillä Therion oli ja on aina hänelle tärkein bändiprojekti. Saman vuoden lopussa ryhmä marssi studiotiloihin äänittelemään debyyttialbumiaan, jolle miehet kastoivat nimeksi “Riders of the Apocalypse”. Levy julkaistiin vuoden 2004 puolella Nuclear Blastin toimesta.

Koska Therionilla piti kiirettä keikkailun merkeissä koko vuoden 2005 ajan, joutui Christofer Johnsson eroamaan Demonoidista. Tässä välissä bändin jäsenet joutuivat etsimään uutta laulajaa.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.