Metallimusiikki.net

Ensi kesän synkin festari lataa lisää verta pakkiin

Hyvinkäällä 24.&ndash,25. toukokuuta järjestettävä SteelFest Open Air 2013 on syksyn mittaan tehnyt useita kovan luokan julkistuksia. Tänään lyötiin lisää löylyä esittelemällä kahdeksan uutta nimeä. 20-vuotisjuhlakiertueella keikkaileva Itävallan ylpeys Belphegor tarjoilee mustaakin mustempaa death metallia. Kotimaista murjotusta puolestaan edustavat mm. Baptism, Urn, Skirmish, Purtenance ja Flame.

Harvinaisempaa herkkua sen sijaan on luvassa kun haudasta nostetaan ylös kaksi jo kuopattua thrash-legendaa: National Napalm Syndicate ja Necromancer. Jälkimmäinen on vuonna 1986 perustettu hyvinkääläisyhtye jota ei montaa kertaa ole lavoilla nähty sitten 90-luvun alun. Samana vuonna aloittanut pudasjärveläinen NNS on luvannut soittaa SteelFesteillä vain ja ainoastaan ensimmäisen albuminsa alkuperäisellä vokalistillaan.

Aiemmin vahvistettuja esiintyjiä ovat: Mayhem (NOR), Sodom (GER), Destruction (GER), Blood Red Throne (NOR), Vomitory (SWE), Tsjuder (NOR), Darkened Nocturn Slaughtercult (GER), Tyranex (SWE), Satanic Warmaster, Horna, Barathrum, Kadotus, Lie In Ruins, Gorephilia, Mörbid Vomit ja Malicious.

SteelFest Open Air 2013

Näiden lisäksi vähintään yksi bändi tullaan julkistamaan SteelFest Demoni -kisan ratkettua maaliskuun lopulla. Netissä tapahtuva kilpailu tarjoaa yhdelle tai useammalle lupaavalle bändille paikan valokeilassa ensi kesän SteelFesteillä. Osin äänestystuloksiin perustuva kisa on voimassa 1.11.2012–30.3.2013 välisen ajan. Kisan viralliset sivut ja ohjeet löytyvät osoitteesta demoni.steelfest.fi.

Lippujen myynti tapahtumaan alkaa Tiketissä 27.12. Kahden päivän lipun hinta on 75 € + toimituskulut. SteelFestin viralliset majoituspaketit myydään suoraan Cumuluksesta ja Rantasipistä. Lisätietoja tapahtumasta löytyy sen nettisivuilta osoitteesta www.steelfest.fi.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.