Belgian Hasseltista käsin toimiva Gorath on saanut valmiiksi uransa kolmannen studioalbumin. Mustaa metallia sisältävä “Misotheism”-albumi sisältää seitsemän kappaletta, jotka käsittelevät pakanuutta eri mytologioissa, legendoissa ja kansantaruissa. Tämä on ensimmäinen kerta Gorathin historiassa kun yhtye käyttää oikeaa rumpalia. Levynsä miehistö äänitti Reinier Schenkin johdolla Shumcot Studion tiloissa. Albumin masteroi Dan Swanö Unisound Studiossa, jossa on aikaisemmin musiikkiaan käynyt työstämässä mm. sellaiset metelibändit kuin Dissection, Katatonia ja Edge of Sanity.
Albuminsa yhtye aikoo julkaista hollantilaisen Descent Productionsin toimesta huhtikuussa kuluvana vuonna. Descent Productionsin kautta musiikkia julkaisee myös Cor Scorpii, Mar de Grises ja Ikuinen Kaamos. Kiekon ilmestymistä yhtye tukee tekemällä lukuisia live-esiintymisiä ja ahtamalla biisejään kokoelma-albumeille. Ensimmäinen kokoelmakiekko, joka sisältää “Misotheism”-albumin musiikkia, on “Phantasmata Vol. 8”. Kyseinen kokoelma on italialaisen Kult Rock Magazinen lehtensä mukana julkaisema levy. Se sisältää Gorathilta kappaleen “Metempsychosis”. Samalla kiekolla kuullaan myös Emethin, Goddess of Desiren, Gravelandin, Inquisitionin, Lunatic Godsin ja Nargarothin musiikkia. “Phantasmata Vol. 8” -levyä painetaan noin 5000 kappaletta.
Gorath tulee esiintymään kotimaassaan 10. toukokuuta Kuurnen kaupungissa sijaitsevan Hippodrom-tapahtuman yhteydessä. Se on yksi uuden albumin kunniaksi tehtävistä julkaisujuhlista. Samassa paikassa tullaan kuulemaan ainakin Oceans Of Sadnessin, Hacriden, Thurisazin, Crimson Fallsin, Serpentcultin, Mystican ja The Seventhin sekä In Chainsin musisointia. Se on ensimmäinen kerta kun Gorath esittelee uusinta tuotantoaan elävälle yleisölle. Saman kuukauden 17. päivä Gorathin remmi ryskii musiikkia julkaisujuhlassa Belgian Aarschotin pitäjässä. Tämän keikan bändi hehkuttaa tulevan olemaan hyvin erityinen ja monin tavoin erikoisempi kuin tyypilliset keikat.
Yhtye perustettiin yhden miehen projektina vuonna 1995 laulaja-basisti F. Dupontin toimesta. Ensimmäisen olemassaolonsa vuoden aikana bändi loi yhden äänikasetin, jota bändi luonnehtii “arvottomaksi”. “A Winter Slavery” -nimisen kasetin musiikkia ei julkaistu missään. Seuraavan vuoden puolella Gorath lopetti toimintansa, mutta heräsi horrostilasta jälleen vuoden 2003 aikoihin julkaisemalla “Haunting the December chords” -äänitteensä.
Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin gorath. Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.