Metallimusiikki.net

Metallia Riihimäen Escapessa

Piirros mustasta aukosta, johon ajautuu kaikenlaista materiaalia.Julkaistaan marraskuussa 2012

Riihimäen Bar Escapessa kuullaan lauantaina 3.11. tummaa ja raskasta metallia, kun lavalle nousevat paikallinen 0xíst, hyvinkääläinen Sawhill Sacrifice ja lappeenrantalainen Trauma Field.

Tapahtuma on riihimäkeläisen 0xístin debyyttialbumin "Nil" julkistamiskeikka. Albumi ilmestyy marraskuussa ranskalaisten Ostra Recordsin ja Cold Void Emanations-levy-yhtiön yhteistyönä. Yhtyeen musiikki kumartelee hitaan ja uhkaavan raskaan dark metallin suuntaan.

Hyvinkääläinen Sawhill Sacrifice nosti päätään suomalaisen metallimusiikin kentällä viimeistään viimekeväisen Hyvinkään Steelfest-esiintymisen myötä. Yhtyeen black metal hakee vaikutteita 80-luvun vanhan koulukunnan yhtyeiltä, korostaen kuitenkin myös tätä seuranneiden vuosikymmenten vaikutusta musiikkityylin kehitykseen.

Lappeenrannasta kotoisin olevan Trauma Fieldin musiikissa yhdistyy sekä tunnelmallisuus, että death ja doom metal genreistä polveutuva raskaus ja synkkyys. Yhtye valmistelee parasta aikaa debyyttialbumiansa.

Tapahtuma alkaa kello 22.00 ja jatkuu aina ravintolan sulkeutumiseen klo 04.00 asti. Liput 4 euroa ja lisäksi eteispalvelumaksu. Ikäraja on 18 vuotta.

0xíst tai tyylitellymmin 0 X í S T, on Riihimäeltä kotoisin oleva dark metal -bändi. Se aloitti toimintansa vuonna 2008. Yhtyeen debyyttialbumi on viime vuoden keväällä nauhoitettu "Nil". Sen julkistamiseen tähtäävät suunnitelmat valottuivat alkusyksystä 2012, kun Ostra Records ja Cold Void Emanations nimettiin sen julkaisijoiksi. Albumilla kuullaan yhteensä seitsemän raitaa, joista yksi on intro.

0xíst on:

  • Jani Koskela (laulu ja kitara)
  • Henrik Hajanti (kitara)
  • Sameli Köykkä (basso)
  • Mikael Ahlstén (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.