Metallimusiikki.net

Mortemia: "Misere Mortem".

Mortemian albumin "Misere Mortem" etukannessa valokuva mustahuppuisesta hahmosta, jonka kasvot peitetty valkoisiin käärinliinoihin ja jonka silmien kohdalla valuu liinoihin punaiset rannut. Kuvan alaosassa lukee valkoisin hohtavin kirjaimin sekä MortemianJulkaistaan 26.2.2010

Norjalaismuusikko Morten Velandin uusin musiikillinen aluevaltaus on Mortemia. Se on goottimetallia loihtiva bändiprojekti, joka tulee tarjoamaan ensimmäisen täyslaidallisen annoksen meininkiään helmikuussa. Napalm Records aikoo julkaista norjalaismuusikon debyyttialbumin “Misere Mortem” 26. päivä helmikuuta. Toisin kuihn Velandin Tristaniassa ja Sireniassa, Mortemia ei aio käyttää lainkaan naislaulajan ääntä vaan ainoastaan miesvokalistin ääntelyä yhdessä dramaattisen laulukuoron kanssa. Klassisen musiikin elementein höystetyltä albumilta on lohkaistu avausraita “The One I Once Was” kuunneltavaksi Mortemian MySpace-sivuille.

Ennen Mortemiaa sen perustanut Morten Veland perusti Sirenian vuonna 2001. Yhtye on tähän mennessä julkaissut neljä studioalbumia ja yhden EP-levyn. Yhtye on lisäksi keikkaillut ympäri planeettaa ja käväissyt useiden eri maiden levylistojen kärkisijoilla.

Debyyttialbumi “Misere Mortem” on ensimmäinen Velandin omatoimisesti tuottama albumi. Hän myös miksasi levyn omatoimisesti omistamassaan Audio Avenue Studiossa Norjan Stavangerissa, kotikaupungissaan. Kuoro-osuudet nauhoitettiin Ranskassa Sound Suite Studioilla ranskalaisen kuoron kanssa.

“Misere Mortem” -albumin kappaleet:

  1. The One I Once Was
  2. The Pain Infernal and the Fall Eternal
  3. The Eye of the Storm
  4. The Malice of Live´s Cruel Ways
  5. The Wheel of Fire
  6. The Chains That Wield My Mind
  7. The New Desire
  8. The Vile Bringer of Self Destructive Thoughts
  9. The Candle at the Tunnel´s End

Mortemia-projektin Veland perusti haluttuaan tuoda uudenlaisen musiikillisen konseptin metallimusiikin maailmaan. Veland katsoo, ettei tällaista sekoitusta metallimusiikin ja klassisen musiikin välillä ole aikaisemmin tehty. Naislaulajaa Mortemiassa ei kuulla, sillä sellaisia bändejä on maailma täynnä. Lisäksi tällä bändiprojektilla mies soittaa ahkerammin kitaraa kuin muissa bändeissään aikaisemmin.

Mortemia on:

  • Morten Veland (kitara ja laulu)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.