Metallimusiikki.net

tristania

Tällä sivulla listataan kaikki yhtyeeseen tristania liittyvä aineisto Metallimusiikki.netissä. Tällä sivulla nimittäin listataan kaikki sivustolla julkaistut artikkelit, jotka liittyvät tavalla tai toisella sellaiseen bändiin kuin tristania. Tuoreimmat bändiin kytketyt julkaisut löytyvät sivun yläosasta ja vastaavasti vanhimmat sivun alaosasta. Hakemistosivulla ei välttämättä listata ihan kaikkea tagiin tristania liittyvää informaatiota, joten käyttämällä Metallimusiikki.netin hakukonetta voit löytää uusia artikkeleita samasta aiheesta.

Tristanialta biisinäytteitä "Darkest White" -albumilta

 • Julkaistiin tiistaina 02.07.2013.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1460 kertaa
 • Bändit:

"Darkest White" -albumin kannessa piirros ihmislaumasta katsomassa maalausta. Kuvan alaosassa Tristania-logo.Julkaistiin 31.5.2013

Norjalais–italialainen Tristania (www.tristania.com) julkaisi toukokuun viimeisenä päivänä uuden goottimetallia sisältävän "Darkest White" -albumin. Se on saanut useissa levyarvosteluissa erittäin hyviä arvosanoja. Nyt yhtye julkaisi seitsemänneltä studiolevyltään biisinäytteitä sen jokaisesta kappaleesta. Lähes kuuden minuutin pituinen YouTube-video löytyy tämän uutisen keskivaiheilta. Bändi kertoi aikaisemmin uuden albuminsa seikkailevan huomattavasti synkempien maisemien suuntaan niin musiikillisesti kuin sanoituksiensakin osalta, kuin edellisellä albumillaan. Tristania mieltää albumin musiikillisen tunnehaarukan olevan laajempi kuin aikaisemmin: siihen kuuluu brutaalia, alkukantaista aggressiivisuutta ja toisena ääripäänä herkkiä, hienostuneita hetkiä.

Lue koko julkaisu…

Tristania: Year of the Rat.

 • Julkaistiin perjantaina 13.08.2010.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1443 kertaa
 • Bändit:

Mustahiuksinen nainen pitelee käsiään korviensa päällä ja katselee alta kulmien. Taustalal näkyy koristeellinen tausta, joka on vasemmalta synkempi kuin oikealta. Tristanian logo valkoisella alaosassa.Julkaistaan 30.8.2010

Norjalainen italialaisella naislaulajalla toimiva Tristania (www.tristania.com) lohkaisi juuri nettiin nähtäväksi musiikkivideon kappaleeseen "Year of the Rat". Viiden minuutin pituinen klippi on ensimmäisiä biisejä, joita on tarjottu kuunneltavaksi goottimetallistien kuudennelta studioalbumilta, "Rubicon"-kiekolta, joka tullaan julkaisemaan eri puolilla maailmaa elokuun viimeisten päivien aikana. Teos ilmestyy itävaltalaisen Napalm Recordsin kautta ensimmäiseksi Espanjassa 25.8. ja Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä, Benelux-maissa, laulaja Mariangela Demurtasin kotimaassa Italiassa, sekä Ruotsissa 27. elokuuta. Elokuun viimeisellä viikolla opus leviää muuallekin Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan. Nyt esille laitetun musiikkivideon kuvasi ja tuotti Jakob Arevärn.

Lue koko julkaisu…

Tristania: "Rubicon".

 • Julkaistiin perjantaina 14.05.2010.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1510 kertaa
 • Bändit:

Kahdella laulajalla tähditetty goottimetallibändi Tristania (www.tristania.com) nimesi tiistaina uuden studioalbuminsa, sillä se on jo äänitetty, miksattu ja masteroitu. Bändi päätti antaa levytysuransa kuudennelle levylle nimeksi "Rubicon". Se sisältää 11 englanninkielistä kappaletta, joista soittolistan keskimmäiseksi ynnätty viisu lienee vain albumin erikoispainoksen soittolistalle sisällytettävä bonusraita. Lopputulos on kaiken kaikkiaan Tristaniasta hämmästyttävä ja bändi odottaa, kuten sopii odottaa, pääsevänsä julkaisemaan sen fanikunnalleen. Toukokuun alussa rytmiryhmä julkaisi kiekon soittolistalle päätyvistä biiseistä "Year of the Rat" ja "The Passing" näyteklippejä YouTube-kanavallaan. Tällä hetkellä albumi kaipaa vielä kansitaidetta. Se valmistuu lähitulevaisuudessa. Uudet promokuvat norjalaisyhtye kävi otattamassa Saksassa Angst-im-Wald-studiossa. Lopputuote julkaistaan myöhemmin kuluvana vuonna itävaltalaisen Napalm Recordsin avulla.

Lue koko julkaisu…

Tristania Napalm Recordsille.

 • Julkaistiin sunnuntaina 28.03.2010.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1151 kertaa
 • Bändit:

Norjalainen goottimetallibändi Tristania (www.tristania.com) on päätynyt Napalm Recordsille. Yhtye suunnittelee Napalmin kautta tuotavan esille kesällä 2010 biisimateriaalia albumillisen verran. Bändi on ollut studiossa äänittämässä uutta kiekkoa jo viikkojen ajan. Levyn äänitystyöt on jo viety lähes kokonaan päätökseen. Kiekko odottaa vielä miksaamista ja masteroimista, mutta jo nyt Tristania uskaltaa luvata tarjoavansa jälleen miellyttävän kuuntelukokemuksen pitkäaikaisille faneilleen. Tarjolla tulee olemaan yllätyksiä, kuten uusia soittimia ja peräti viisi laulajaa. Myös viulun soittoa kuullaan. Norjalaisyhtye käyttää viulistina Pete Johansenia. Sama mies vieraili bändin vuonna 2001 nauhoitetulla "World of Glass" -albumilla. Tarkempia tietoja levystä, kuten sen nimi, tullaan paljastamaan lähiaikoina.

Lue koko julkaisu…

Mortemia: "Misere Mortem".

Mortemian albumin "Misere Mortem" etukannessa valokuva mustahuppuisesta hahmosta, jonka kasvot peitetty valkoisiin käärinliinoihin ja jonka silmien kohdalla valuu liinoihin punaiset rannut. Kuvan alaosassa lukee valkoisin hohtavin kirjaimin sekä MortemianJulkaistaan 26.2.2010

Norjalaismuusikko Morten Velandin uusin musiikillinen aluevaltaus on Mortemia. Se on goottimetallia loihtiva bändiprojekti, joka tulee tarjoamaan ensimmäisen täyslaidallisen annoksen meininkiään helmikuussa. Napalm Records aikoo julkaista norjalaismuusikon debyyttialbumin "Misere Mortem" 26. päivä helmikuuta. Toisin kuihn Velandin Tristaniassa ja Sireniassa, Mortemia ei aio käyttää lainkaan naislaulajan ääntä vaan ainoastaan miesvokalistin ääntelyä yhdessä dramaattisen laulukuoron kanssa. Klassisen musiikin elementein höystetyltä albumilta on lohkaistu avausraita "The One I Once Was" kuunneltavaksi Mortemian MySpace-sivuille.

Ennen Mortemiaa sen perustanut Morten Veland perusti Sirenian vuonna 2001. Yhtye on tähän mennessä julkaissut neljä studioalbumia ja yhden EP-levyn. Yhtye on lisäksi keikkaillut ympäri planeettaa ja käväissyt useiden eri maiden levylistojen kärkisijoilla.

Lue koko julkaisu…

Tristanian basisti vaihtui.

 • Julkaistiin sunnuntaina 22.02.2009.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 978 kertaa
 • Bändit:

Norjalainen goottimetallibändi Tristania (www.tristania.com) paljasti perjantaina vaihtaneensa basistinsa entistäkin ehompaan. Yhtyeessä aikaisemmin bassoa soitellut Rune Østerhus ei ollut viime vuosina juurikaan motivoitunut hommaansa, eikä miestä nähtykään kiertueilla kovinkaan usein. Østerhusin sijaan Tristania oli joutunut käyttämään keikkabasistina Kjell Hagenia, ex-jäsentä Trail Of Tearsista. Viime vuonna isäksi tullut Runer Østerhus korvattiin vihdoinkin energisemmällä pelimannilla, Ole Vistnesillä. Tristania kiittää entistä muusikkoaan yhteisistä vuosista ja toivoo hänelle parhainta jatkoa elämässään. Ole Vistnesin bändi toivottaa samaan hengenvetoon sydämellisesti tervetulleeksi leiriin. Vistnesin kanssa bändi on tehnyt yhteistyötä epäsäännöllisin väliaijoin viime vuodesta lähtien. Yhteistyökuvioiden sujuttua kitkattomasti, bändi päätti napata Vistnesin vakituiseen kokoonpanoon.

Lue koko julkaisu…

Tristanian kitaristi erosi.

 • Julkaistiin maanantaina 12.05.2008.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1339 kertaa
 • Bändit:

Tristania-bändin jäsenet seisovat rivissä, paitsi keulahahmo, joka on nainen, seisoo etualalla. Kuvakulma on ylhäältä, kierosta. Miehet ja nainen seisovat valkoisessa ympäristössä.Kakkoskitaristi erosi

Norjalainen Svein Terje Solvang ei enää pian kuulu Tristanian kokoonpanoon. Mieskitaristi päätti erota yhtyeestä aivan äskettäin, aivan yllättäen. Bändin miesvokalisti Østen Bergøyn kirjoittamassa jäähyväiskirjeessä hän kertoo, että viimeinen vuosi on ollut Tristanialle täynnä turbulenssia, kun rumpali on murjonut itseään ja naislaulajat lähteneet pakosalle. Hän uskoi ongelmien olevan jo taaksejäänyttä aikaa, mutta nyt Østen tilittää, että kun he valmistautuivat soittamaan Wave-Gotik-Treffen -goottifestivaalissa Saksan Leipzigissä, ja valmistelivat tulevaa latinalaisen-Amerikan alueelle tähdättyä kiertuetta, he kuulivat sattumalta kitaristi Svein Terje Solvangin aikeista erota bändin kokoonpanosta. Muusikon irtautuminen ryhmästä ei olisi voinut sattua pahempaan aikaan. Laulajan mukaan on liian myöhäistä lähteä hankkimaan korvaavaa kitaristia keikoille.

Lue koko julkaisu…

Tristania: Equilibrium.

 • Julkaistiin perjantaina 04.01.2008.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1088 kertaa
 • Bändit:

Tristania-bändin mustanpuhuva kokoonpano teollisuusalueella suurten pylväiden, putkien ja muiden viritelmien seassa. Kuvassa keskimmäisenä mustiin pukeutunut nainen, jolla pitkät mustat hiukset. Hänen ympärillään ja takanaan kuusi miestä.Kotoisin Stavanverista

Norjalainen goottihenkisin vaikuttein varustettua metallia soittava Tristania (www.tristania.com) julkaisi neljänneltä albumiltaan, nimeltään "Ashes", tämän musiikkivideon kappaleesta "Equilibrium". Albumi julkaistiin jo pari vuotta sitten, tammikuussa 24. päivä vuonna 2005. Se on yksi radikaaleimmista bändin musiikillisen tyylin muuttumisen edustajista. Tässä välissä bändi hylkäsi kuoro-osuudet, oopperamaiset elementit ja laulaja Vibeke Stenen. Nyt kuvioihin astui raskaampi materiaali. "Ashes" äänitettiin huhti-kesäkuussa ja lokakuun 2004 aikana ja julkaistiin sitten Steamhammer/SPV:n kautta.

"Equilibrium" on näyttävä neliminuuttinen musiikkivideo. Se alkaa tyynnyttelevällä mieslaulajan laululla, jonka jälkeen korsettiin kiristetty naisvokalisti pääsee esiintymään edukseen.

Lue koko julkaisu…

Tristania: laulaja erosi.

 • Julkaistiin perjantaina 02.03.2007.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1155 kertaa
 • Bändit:

Tristania-bändin jäsenet seisovat rivissä, paitsi keulahahmo, joka on nainen, seisoo etualalla. Kuvakulma on ylhäältä, kierosta. Miehet ja nainen seisovat valkoisessa ympäristössä.Norjan sinfonista metallia takova Tristania (www.tristania.com) uutisoi nettisivuillaan julkaistussa tiedotteessa, ettei bändin laulaja, Vibeke Stene, kuulu enää yhtyeen kokoonpanoon. Stene päätti jättää Tristanian vedoten henkilökohtaisiin syihin. Bändin jäsenet hyväksyvät hänen päätöksensä ja toivottavat naiselle hyvää loppuelämää. Nyt Tristania etsii uutta naispuolista laulajaa. Bändi haluaa kuumeisesti päästä keikkailemaan ja promoamaan uutta albumiaan. Laulajaksi haluavia naisia kehotetaan lähettämään demojaan ja valokuvia yhtyeen nettisivuilla ilmoitettuun postiosoitteeseen.

Lue koko julkaisu…

Tristania: Libre.

 • Julkaistiin perjantaina 02.03.2007.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1223 kertaa
 • Bändit:

Tristania-bändin jäsenet lilluvat jossakin valkoisessa hyytelössä. Kuvassa näkyy miesten ja ainakin yhden naisen vartalot. Hyytelöallas on ympyränmuotoinen, sen ympärillä näkyy vain mustaa.Tristania (www.tristania.com) on norjalainen sinfonista metallia takova yhtye, mikä perustettiin vuoden 1996 puolella Einar Moen (syntikat ja ohjelmointi), Kenneth Olssonin (rummut) ja Morten Velandin (laulu ja kitara) toimesta. Tämä musiikkivideo kappaleesta "Libre" kuullaan bändin "Ashes"-nimisellä albumilla, joka julkaistiin vuoden 2005 puolella. Kyseessä on bändin neljäs täyspitkä kiekko. Levyllä on soittoaikaa yhteensä 42 minuuttia — biisejä yhdeksän kappaletta.

Lue koko julkaisu…

Tristania järjestää levynjulkaisujuhlat.

 • Julkaistiin perjantaina 06.10.2006.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 929 kertaa
 • Bändit:

Norjalainen sinfonista metallia mättävä Tristania (www.tristania.com) järjestää levyjulkkarit norjalaisessa Folken-tapahtumapaikassa marraskuun 3. päivä. Liput tulevat myyntiin piakkoin — lippuja voi sitten aikanaan tilata osoitteesta www.folken.no.

Lue koko julkaisu…