Metallimusiikki.net

Ruotsalainen Shining kolmelle keikalle Suomeen.

Vuosi 2010 alkaa synkissä merkeissä, kun ruotsalainen black metal -yhtye Shining saapuu helmikuussa kolmelle keikalle Suomeen. Toistaiseksi vain kertaalleen näillä leveyksillä, viime keväänä Seinäjoella, nähty yhtye esiintyy tällä kertaa Helsingissä, Turussa ja Kouvolassa 11.–13.2.2010. Lämmittelijänä keikoilla nähdään suomalainen Enochian Crescent.

Vuonna 1997 perustettu Shining on yksi 2000-luvun ylistetyimpiä äärimetalli-yhtyeitä ja sitä pidetään usein tärkeimpänä ns. depressive black metalin kehittäjistä. Niklas Kvarforthin luotsaama kokoonpano julkaisi viimeisimmän, kuudennen albuminsa “VI — Klagopsalmerin” viime kesänä ja seitsemäs levykin on ryhmällä jo valmiina. Sitä odotetaan julkaistavaksi keväällä 2010. Muutenkin kuin vain musiikillisesti puhutteleva Shining tunnetaan myös varsin mielenkiintoisista live-esiintymisistään, joissa yleisö on tupannut saamaan enemmänkin kuin vain mitä tilasi. Etenkin eturivissä viihtyneet kuulijat.

Kiertueen lämmittelijänä toimiva Enochian Crescent on yksi Suomen vanhimpia black metal -yhtyeitä, joka sekin on keikoillaan panostanut soiton lisäksi vahvasti visuaaliseen puoleen. Bändi on parhaillaan sulkeutumassa studioon nauhoittamaan keväällä julkaistavaa mini-CD:tä, joten uutta materiaalia on EC:ltakin keikoilla luvassa. Helsingin ja Turun keikkojen ennakkomyynti käynnistyy maanantaina 21.12., joka on sopivasti vuoden pimein päivä.

Shining esiintyy Suomessa:

 • 11. helmikuuta 2010: Dante’s Highlight (Helsinki)
  Liput 12 € ennakkoon / 14 € ovelta, ennakkoliput myy Tiketti
 • 12. helmikuuta 2010: Klubi (Turku)
  Liput 12 €, ennakkoliput myy Levykauppa Äx
 • 13. helmikuuta 2010: Rytmikatti (Kouvola)
  Liput 12 €, ei ennakkomyyntiä

Shining on tällä hetkellä soittamasas vuoden viimeisiä keikkoja Euroopan alueella. Tammikuussa yhtye reissaa Pohjois-Amerikan alueella. Yhdysvaltojen alueella Shiningin kiertueseuralaisina kulkee Behemoth ja Septic Flesh. Suomen-kiertueen suunnitelmista ryhmä uutisoi ensimmäistä kertaa alkaneen viikon tiistaina. Metalheim Agency masinoi bändien Suomen-kiertueen.

Ruotsalaisyhtye ilmoitti marraskuun lopussa vieneensä päätökseen uransa seitsemännen studioalbumin äänitys- ja viimeistelytyöt. Albumi julkaistaan kuudella uudella kappaleella varustettuna ensi vuoden maalis-huhtikuussa Indie Recordingsin kautta. Kiekko tullaan tuntemaan nimellä “Shining VII — Född Förlodare”. Ryhmän aikaisemmin luomaan surusanomaan voi tutustua bändin MySpace-sivuilla.

Shining on:

 • Kvarforth (laulu)
 • Gråby (kitarat)
 • Huss (kitarat)
 • Larsen (basso)
 • Schill (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.