Metallimusiikki.net

Ancara: Tears With a Smile.

 • Julkaistiin tiistaina 27.10.2009.
 • Luettu 1864 kertaa
 • Bändit:

Heviyhtye Ancaran jäsenet siesovat ulkoilmassa pilvisen taivaan alla rannikolla. Vasemmalla on rantaa ja oikealla puolella on runsaasti merta. Kuvassa bändin jäsenet seisovat ulkoilmassa sikin sokin.Kuva: Minna Annola

Järvenpään Ancara julkaisi eilen maanantaina tämän musiikkivideonsa uudelta studioalbumiltaan, kiekolla “Chasing Shadows”, joka on bändin järjestyksessä kolmas täyspitkä rykäisy. Levy julkaistiin 21.10. pari kuukautta odotettua myöhemmin tehtyään muutoksia albumin jakelemiseen ja sen julkaisemisen hoitavan yrityksen kanssa. Musiikkivideoksi puettu balladinomainen biisi “Tears With a Smile” on yhtyeen mukaan kahdella laulajalla tehty balladi. Duettona kuullaan bändin oman Sammy Salmisen kanssa vuoden 2005 Idolsissa finalistiksi asti päässyttä Agnes Pihlavaa. Puolalaista syntyperää olevan Pihlavan omalla sooloalbumilla kuullaan albumin viimeisenä biisinä tämä kappale. Myös Pihlavan lätty julkaistiin 21.10.

Ancaran “Tears With a Smile” on neljän ja puolen minuutin pituinen musiikkivideo. Kappale on keulahahmo Sammy Salmisen mukaan samankaltainen biisi kuin “Black Snow” yhtyeen debyyttialbumilla. Musiikkivideossa nähdään Salmisen ja Pihlavan yhteislaulua. Ancara teki musiikkivideon valmistamisen jälkeen yhteistyötä myös jakamalla nimikirjoituksia yhdessä helsinkiläisen City Anttilan tiloissa viime viikon keskiviikkona. Bändi esiintyi Pihlavan kanssa samassa yhteydessä akustisesti paikalle saapuneelle yleisölle kello 15 alkaen. Seuraavan kerran Ancara sotitaa yleisölle 13.11. Seinäjoen Rokkikellarissa. Myös Seinäjoen keikka on akustinen.

Kiekon tuottajana toiminut Hiili Hiilesmaa tilitti aiemmin olevansa erittäin tyytynyt jälkeensä, koska levyn tuottamisessa ei ollut turhaa hätäilyä eikä kiirettä. Hiilesmaan mukaan Ancaran uusin on melodista metallimusiikkia, kuten 1980-luvulla tupattiin tekemään, mutta samalla se on moderni. Tuottaja pyrki tietoisesti välttämään tyypillisiä 1980-luvun äänimaailman stereotypioita.

“Chasing Shadows” -albumin kappaleet:

 1. We paint December
 2. Far from grace
 3. Chasing Shadows
 4. High Hopes
 5. Liar
 6. Lodestar
 7. Tears With a Smile
 8. Not Quite Sober
 9. Nicole
 10. Wait
 11. Farewell

Yhtyeen omilla MySpace-sivuilla voi käydä kuuntelemassa useita biisejä bändin tuoreimmalta sekä sitä edeltäneiltä kiekoilta. Tämänhetkisten tilastotietojen valossa Ancaran MySpace-profiilin suosituin kappale on juuri singlenäkin julkaistu “Tears With a Smile”.

Ancara on:

 • Sammy Salminen (laulu)
 • Juha “Juice” Wahlsten (kitara ja laulu)
 • Tuomas “Gary” Keskinen (kitara ja laulu)
 • Mika Rajala (basso)
 • Timo Rajala (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Musiikkivideot sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.