Metallimusiikki.net

Dark Tranquillity: Iridium.

Melodista death metallia soittava Dark Tranquillity latasi nettiin katseltavaksi tämän tunnelmallisen ja tyylikkään musiikkivideon “Iridium”-biisiinsä. Kappale kuuluu ruotsalaisyhtyeen yhdeksännen, vuonna 2010 Century Media Recordsin avulla julkaistun, “We Are the Void” -albumin soittolistalle. Tämä videoklippi on yhtyeen oman kitaristin Niklas Sundinin avulla luotu. Bändin mukaan Sundin on aina ollut vastuussa Dark Tranquillityn visuaalisesta esitystavasta, kuten kansitaiteista ja bänditavaroiden suunnittelusta. Viime aikoina hän on osallistunut live-esiintymisistä nauhoitettujen videoiden työstämiseen. “Iridium” on kitaristin ensimmäinen tekemä musiikkivideo.

Niklas Sundin aikoo julkaista Dark Tranquillityltä toisenkin musiikkivideon. Sen yksityiskohtia ei ole vielä paljastettu, mutta tiedossa on jo, että klippi on luotu yhteistyössä valokuvaaja Peter Herneheimin kanssa.

Mikael Stannen mukaan Niklas Sundin esitteli “Iridium”-projektin siemenet jo vuonna 1996 hänen ääniteltyään joitain näytteitä. Kappaletta ei kyetty käyttämään ennen kuin nyt kun se sopi albumin muuhun musiikilliseen tyyliin. Stanne katsoo olleen vain luonnollista antaa Niklaksen luoda ensimmäinen virallinen musiikkivideonsa tälle raidalle.

“We Are the Void” -albumin kappaleet:

 1. Shadow in Our Blood
 2. Dream Oblivion
 3. The Fatalist
 4. In My Absence
 5. The Grandest Accusation
 6. At the Point of Ignition
 7. Her Silent Language
 8. Arkhangelsk
 9. I Am the Void
 10. Surface the Infinite
 11. Iridium

Dark Tranquillity on:

 • Stanne (laulu)
 • Sundin (kitara)
 • Henriksson (kitara)
 • Brändström (kosketinsoittimet)
 • Antonsson (basso)
 • Jivarp (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Musiikkivideot sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.