Metallimusiikki.net

Devian: Scarred.

 • Julkaistiin tiistaina 08.04.2008.
 • Luettu 1477 kertaa
 • Bändit: ,

Devianin "Ninewinged Serpent" -debyyttialbumin kansikuva, jossa on hirviömäisen olennon sarvipäinen kallo lihamötikän päällä. Kallon taustalla kaksi peilikuviksi käännettyä siipeä. Alaosassa mustaa taustaa vasten Devianin logo ja sen alla pienellä fontillBiisi debyyttialbumilta

Tämä ruotsalaisen death/black metallia korisevan Devian -bändin musiikkivideo “Scarred”-kappaleesta on herkullinen ulosanti etenkin Mardukin ja The Ring -kauhuelokuvan faneille. Devianin joukoissa toimii vokalistina entinen Mardukin jäsenenä toiminut Legion, joka hoitaa tässäkin bändissä laulajan virkaa. Yhtyeessä soittaa rumpuja Mardukin ex-rumpali Emil Dragtinovic. Musiikkivideo on näiden kahden omalaatuisen muusikon lisäksi höystetty vaaleaan mekkoon pukeutuneella pitkähiuksisella naisella, joka tuo voimakkaasti mieleen erään kauhuelokuvassa esiintyneen Samara-nimisen hahmon. “Scarred”-videon kuvaustöitä ohjasi Johan Bångens. Biisi kuullaan bändin debyyttialbumilla “Ninewinged Serpent“.

Devian on luonut parhaan musiikkivideon metallimaailmalle pitkään aikaan. Tämä neliminuuttinen videoklippi on ehdottomasti tarkastamisen arvoinen tekele.

Bändin ensimmäinen ja uusin albumi, kutsumanimeltään “Ninewinged Serpent”, julkaistiin vuoden 2007 lokakuussa Century Media Recordsin kautta. Kiekkonsa yhtye kävi taltioimassa ruotsalaisen Art Decay Studion tiloissa. Levyn miksasi itse Fredrik Nordström miehen omassa Studio Fredmanissa, jossa on aiemmin musiikkiaan Devianin lisäksi käynyt työstämässä sellaiset metallialan mestarit kuin At The Gates, Arch Enemy sekä Dimmu Borgir. “Ninewinged Serpent” -kiekon kansitaiteen toteutti kreikkalainen Seth — hän on ns. synkkien taiteenalojen mestari, joka on saanut kunnian luoda grafiikkaa niin Paradise Lostille, Soilworkille kuin Old Man’s Childillekin.

Mardukin entinen laulaja Legion, joka Devianissa äänihuuliaan kurittaa, on kertonut yhtyeensä debyytin olevan blackened death thrash -metallia. Levy sisältää sellaista musiikkia, jonka luomistyössä kukin ryhmän jäsen yritti toden teolla haastaa itsensä ja omat taitonsa. Tavoitteena oli tuoda uusia elementtejä Devianin musiikkiin — haastava tempaus ottaen huomioon bändin jäsenten aikaisemmin kokemat bändiviritelmät. Legion kommentoi, että “Ninewinged Serpent” vaikutti alussa lähinnä jatko-osalta Mardukin “World Funeral” -kiekolle, mutta siitä kehkeytyi odottamatta paljon monipuolisempi ja kaksinaamaisempi tekele kuin oli osattu haaveillakaan.

“Ninewinged Serpent” -albumin kappaleet:

 1. Serenade For The Fallen (intro)
 2. Dressed In Blood
 3. Heresy
 4. Scarred
 5. Suffer The Fools
 6. Fatalist
 7. Gemini Is The Snake
 8. Instigator
 9. Remnant Song
 10. Ninewinged Serpent
 11. Burning Daylight (rajoitetun erikoisversion bonuskappale)
 12. Jackal (rajoitetun erikoisversion bonuskappale)

Devian on:

 • Legion (laulu)
 • Joinus (kitarat)
 • Tomas Nilsson (kitarat)
 • Roberth Karlsson (basso)
 • Emil Dragutinovic (rummut)

Yhtye perustettiin alunperin nimellä Elizium, mutta sitä ryhmä ei kehdannut käyttää kovin kauaa. Vaihdettuaan nimensä yhtye laittoi nimensä levytyssopimukseen, minkä se teki yhdessä Century Media Recordsin kanssa. Devian on entisten Mardukin jäsenten, Legionin ja Dragutinovicin, perustama yhtye. Legion on myös ex-Ophthalamian jäsen ja Emil Dragutinociv on paukuttanut peltejä myös The Legion -nimisen bändin joukoissa.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Musiikkivideot sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.