Metallimusiikki.net

Olympos Mons: Frozen.

 • Julkaistiin maanantaina 07.04.2008.
 • Luettu 1410 kertaa
 • Bändit:

Olympos Monsin "Medieval"-albumin etukansi, joka on fantasiamainen maalaus, jossa näkyy ihmishahmoja ikään kuin katsomassa ristille roikkumaan laitettua henkilöä. Tausta musta, osittain sumussa tai udussa. Yläosassa kullankeltaisena bändin logo ja albuminKappale "Medieval"-albumilta

Suomalainen voimametallia soittava Olympos Mons kuvasi viime vuoden kesäkuussa Chris Marinsin ohjaamanaa tämän “Frozen”-nimisen musiikkivideonsa. Sen editointihommat langetettiin sellaiselle herralle kuin Micke Rönnblad. Viiden ja puolen minuutin pituinen power metal -seikkailu starttaa minuutin pituisella monologina, joka alustaa biisissä kerrottavien tapahtumien kulkua ja kehitystä. “Frozen” on rokkaava englanniksi laulettu kappale, joka sisältää vähä-älyisen mekkaloinnin sijaan varsin fiksua ja jopa elokuvamaista tarinointia. Biisi sisältyy yhtyeen “Medievil”-albumilel, jonka bändi julkaisi heinäkuussa 2007 Scarlet Recordsin kautta. Kiekkonsa yhtye antoi Janne Saksan miksattavaksi Sound Supreme Studioille Hämeenlinnaan. Levy masteroitiin Helsingissä sijaitsevan Finnvoxin studion tiloissa, kuten monet muutkin metallialan bändit ovat aikaisemmin tehneet.

Tämän “Frozen”-videon toteutukseen on osallistunut iso kaarti eri alojen asiantuntijoita. Sen ohjasi Chris Marins ja editoi Micke Rönnblad. Videoklipin luomistöissä assistantin virkaa toimitti Mikael Holmström ja kameraoperaattorina oli Thomas Heinänen. Näyttelijäkaartiin kuului sellaisia henkilöitä kuin Mats Nyström, Linda Sjöblom, Curt West, Tommy Tuohioja, Jonas Ahtola, Otto Enberg, Robert Lindberg, Charlotta Barman, Elin Sandberg, Angelina Davini, Kåre Collin, Janne Malm sekä _Leif Erik Lindman.

“Medievil”-albumin kappaleet:

 1. One Word
 2. Frozen
 3. The Emperors Return
 4. The Price
 5. Wolves
 6. A Race Between Two Hearts
 7. Fire and Ice
 8. Medievil
 9. Kingdom of Winter
 10. Locked in Chains

Olympos Mons on:

 • Krister Lundell (basso)
 • Ian Eric Highhill (laulu)
 • Mikko Sepponen (rummut)
 • Jari Sundström (kitara)

Bändi perustettiin kitaristi Jari Sundströmin ja laulaja Ian E. Highhillin toimesta vuonna 2002 miesten molemminpuolisesta toiveesta lähteä soittamaan melodista ja sinfonista metallimusiikkia. He päättivät perustaa yhdessä uuden bändin. Yhtyeen ensimmäinen äänite oli elokuussa 2002 ilmestynyt demo “Seven Seas”. Se oli sekoitus raskasta ja aggressiivista kitarariffittelyä, säkkipillien ulinaa, harppujen sointuja.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Musiikkivideot sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.