Metallimusiikki.net

KYPCK: Stalingrad.

 • Julkaistiin torstaina 28.05.2009.
 • Luettu 1931 kertaa
 • Bändit:

KYPCKin miehistöön kuuluvat neljä vakavaa heppua seisovat rivissä ulkosalla jonkinalisen tummaseinäisen rakennuksen vierustalla. Kuvan hepuilla värittömät tummanharmaat vaatteet yllään.Kuva: Vesa Ranta

Doom metallia venäjäksi laulava suomalaisbändi KYPCK julkaisi eilen keskiviikkona uuden musiikkivideon debyyttialbumiltaan “Cherno“ kuultavasta kappaleesta “Stalingrad”. Videoleike on kestoltaan 5½ minuuttia. Biisi lienee ainakin kaksi vuotta vanha, sillä yhtyeen esikoisalbumi valmistui vuonna 2007 ja se julkaistiin suurelle yleisölle kotimaisen Uho Productionin kautta edellisen vuoden maaliskuussa. Suomessa levy rynni oitis ilmestymisensä jälkeen maan virallisella albumilistalla sijalle n:o 11. Levyn saamaan suosioon vaikuttani myönteisellä tavalla se seikka, että yhtyeen johtohahmona on kitaristi Sami Lopakka, joka on tunnettu henkilö kuopatun Sentenced-bändin riveistä.

“Cherno”-albumin kappaleet:

 1. Gidrolokator (Depth Finder)
 2. Rozhdestvo v Murmanske (Christmas in Murmansk)
 3. Predatel (Traitor)
 4. 1917
 5. Chernaya Dyra (The Black Hole)
 6. Stalingrad
 7. Ne Prosti (Do Not Forgive)
 8. Ocherednye (The Usual)
 9. Odin Den iz Zhizni Yegora Kuznetsova (One Day in the Life of Yegor Kuznetsov)
 10. Demon

KYPCK, jonka nimi lausutaan Kursk, sisältää Sami Lopakan lisäksi vokalisti E. Seppäsen ja basisti J.T. Ylä-Raution, sekä HIM-yhtyeellekin töitä tehneen tuottaja Hiili Hiilesmaan. Hiilesmaa soittaa bändissä rumpuja ja hän myös tuottaa bändin musiikin. Yhtyeen laulaja, E. Seppänen, on asunut Venäjällä parin vuoden ajan ja opiskellut Pietarissa. Hän on myös tehnyt töitä Suomen Moskovan lähetystössä. Hiippalakkimeininkiä viljelevän yhtyeen johtohahmo opettaa osa-aikaisesti venäjää Tampereella. Tampereelle tuhottiin Suomen tasavallan laillista hallitusta vastaan käyneet punakapinalliset vuonna 1918.

Kursk on noin 400 000 asukkaan kaupunki Venäjällä. Kaupungin alueella käytiin merkittävä taistelu 2. maailmansodan aikaan. Taistelussa Natsi-Saksan joukot kävivät Kurskia puolustamassa olleita neuvostoliittolaisjoukkoja vastaan.

KYPCK on:

 • K. H. M. Hiilesmaa (rummut)
 • S. S. Lopakka (kitara)
 • E. Seppänen (laulu)
 • J. T. Ylä-Rautio (basso)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Musiikkivideot sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.