Metallimusiikki.net

black sun aeon

Tällä sivulla listataan kaikki yhtyeeseen black sun aeon liittyvä aineisto Metallimusiikki.netissä. Tällä sivulla nimittäin listataan kaikki sivustolla julkaistut artikkelit, jotka liittyvät tavalla tai toisella sellaiseen bändiin kuin black sun aeon. Tuoreimmat bändiin kytketyt julkaisut löytyvät sivun yläosasta ja vastaavasti vanhimmat sivun alaosasta. Hakemistosivulla ei välttämättä listata ihan kaikkea tagiin black sun aeon liittyvää informaatiota, joten käyttämällä Metallimusiikki.netin hakukonetta voit löytää uusia artikkeleita samasta aiheesta.

Black Sun Aeonilta albumi lokakuussa.

  • Julkaistiin keskiviikkona 05.10.2011.
  • Kommentointi suljettu
  • Luettu 1096 kertaa
  • Bändit:

Kylmänsininen piirros tai valokuva perhosista tai syksyn lehdistä, joiden yläpuolella lukee mustalla Black Sun Aeon.Julkaistaan 26.10.2011

Vuoden muusikoksi Finnish Metal Awards -äänestyksessä valittu Tuomas Saukkonen julkaisee uuden soolo-albumin. Suomimetallin renessanssimieheksi tituleerattu Tuomas Saukkonen julkaisee Black Sun Aeon (www.blacksunaeon.com) -nimeä kantavan sooloprojektinsa kolmannen albumin Suomessa 26. lokakuuta. Stay Heavy Recordsin julkaisema ja EMI Music Finlandin jakeleva "Blacklight Deliverance" -kiekko julkaistaan muualla maailmassa kahta päivää myöhemmin. Saukkonen keikkailee Black Sun Aeonin kanssa Suomessa valikoidusti. Tähän mennessä bändi on varmistanut kuusi keikkaa eri puolille maata marras–joulukuuksi. Reissu alkaa 4.11. Joensuun Kerubista ja päättyy Oulussa Club Teatrian keikkaan 16.12.

Lue koko julkaisu…

Irlantilainen Altar of Plagues Suomeen!

Irlantilainen Altar of Plagues perustettiin 2006. Heidän soundiaan on yritetty kuvailla monella eli tavalla, mutta toistuvimpia määreitä ovat black metal, ambient ja metal gaze sekä progressiivinen tai post metal. Bändin jäsenet itse kokevat lähimmäksi genreksi black metallin, mutta myöntävät, etteivät ole perinteinen black metal -kokoonpano. Yhtyeen on sanottu ottavan vaikutteita laajalta skaalalta artisteja Darkthronesta Björkiin. Bändin musiikkiin voi tutustua sen MySpace-sivuilla.

Altar of Plaguesin epätavanomainen lähestymistapa musiikkiinsa on vedonnut monipuoliseen kuulijakuntaan. Yhtye on kiertänyt Isiksen ja Mayhemin kanssa sekä esiintynyt niin metallifestivaaleilla kuin kokeellisen musiikin festivaaleillakin.

Lue koko julkaisu…

Before The Dawn ja Black Sun Aeon juhlivat Suomen virallisilla listoilla.

Black Sun Aeonin ja Before The Dawnin Tuomas Saukkonen polvillaan lumihangessa järven rannalla. Järven kansi ei ole jäätynyt. Sen taustalla näkyy kuusimetsää. Kuvan värimaailma on sinertävä.Kuva: Mike Sirén

Viikko sitten samana päivänä julkaistut Tuomas Saukkosen tuotokset nousivat kirkkaimpaan kärkeen niin Suomen virallisella albumi- kuin singlelistalla. Loistavia arvosteluita ja suoranaisia ylisanoja ympäri maailman kerännyt Black Sun Aeon (www.blacksunaeon.com) –yhtyeen kakkosalbumi, tuplalevy "Routa" nousi suoraan julkaisuviikolla albumilistan sijalle 10. Harvakseltaan keikkaileva Black Sun Aeon esiintyy seuraavan kerran tämän viikon lauantaina Amorphis-yhtyeen kanssa Helsingin Nosturissa. Suomen virallisen singlelistan ykköspaikan valloitti Saukkosen toinen yhtye Before The Dawn, joka julkaisi kymmenvuotisjuhlan kunniaksi EP:n "Decade Of Darkness". EP on toistaiseksi myynnissä vain fyysisenä julkaisuna. Before The Dawn juhlii kymmenvuotista taivaltaan esiintymällä kevään aikana aktiivisesti.

Lue koko julkaisu…

Tuomas Saukkoselta kaksi julkaisua samana päivänä.

Mustavalkoinen kansikuva Before The Dawnin EP:tä "Decade Of Darkness" varten. Kvuassa keskellä jonkinlainen tähtäinristikkoa muistuttava symobli, jonka ympärillä kaunokirjoituksella lukee mustaa väriä vasten Before The Dawnin ja "Decade Of Darkness" -EP:nJulkaistaan 31.3.2010

Suomen metallitaivaan renessanssimies Tuomas Saukkonen julkaisee 31.3.2010 sekä Black Sun Aeonin tuplalevyn että Before The Dawnin kymmenvuotisjuhla-EP:n. Black Sun Aeonin vahvasti teemoitettu "Routa"-albumi jatkaa samalla vaikuttavalla linjalla, johon useasti vuoden 2009 vaikuttavimmaksi debyyttialbumiksi tituleerattu esikoinen jäi. "Routa" on kahden albumin kokonaisuus, jonka a-puoli tottelee nimeä "Talviaamu" ja b-puoli nimeä "Talviyö". Melodisen metallin suomalainen suuri nimi Before The Dawn juhlistaa kymmenvuotista taivaltaan EP-julkaisulla. "Decade Of Darkness" sisältää harvinaisuuksia vuosien varrelta, sekä kolme täysin uutta rallia.

Julkaisuiden myötä Saukkonen suuntaa yhtyeineen kiertueelle, joka sisältää mittavan Suomen osuuden lisäksi keikat niin Shanghain Maailmannäyttelyssä kuin Ranskan Chaulnes Metal Festissä.

Lue koko julkaisu…

Black Sun Aeon vetäytyy itsenäisyyspäivänä kakkoslevyn nauhoituksiin.

  • Julkaistiin perjantaina 27.11.2009.
  • Kommentointi suljettu
  • Luettu 1135 kertaa
  • Bändit:

Hyvin tummasävyinen valokuva kaljupäisestä ja partasuisesta miehestä, joka istuu pystypianon pallilla soittamassa liekehtiviä koskettimia. Miehellä tatuoidut käsivarret, jotak palavat osittain suurten liekkien voimasta.Kuva: Mike Sirén

Suomen metallitaivaan renessanssimies Tuomas Saukkonen suuntaa sooloprojektinsa kanssa studioon 6.12.2009. Black Sun Aeon (www.blacksunaeon.com) nauhoittaa seuraajaa kriitikoiden ja yleisön ylistämälle "The Darkness Walks Beside Me" -esikoisalbumille, jota on useasti tituleerattu vuoden 2009 vaikuttavimmaksi debyyttialbumiksi. Jos Black Sun Aeonin esikoisalbumi, jolla vieraili mm. Tomi Koivusaari / Amorphis, Ville Sorvali / Moonsorrow ja Mynni Luukkainen / Sotajumala, oli nimekkäiden vierailevien artistien ilotulitusta, niin tuleva kakkosalbumi on Tuomas Saukkosen loputtoman luovuuden kouluesimerkki. "Routa"-nimeä totteleva albumi tulee olemaan vahvasti teemaansidottu tupla-albumi.

Tarkkaan ja harkiten keikkaileva Black Sun Aeon lopettaa vuoden 2009 keikat Italiaan Kolony Metal Fest -tapahtumaan ja palaa lavoille helmikuun lopulla Norjassa. Huhtikuun alussa maailmanlaajuisesti julkaistavan levyn julkaisubileet vietetään Ranskassa Chaulnes Metal Festissä 3.–4.4.2010.

Lue koko julkaisu…

Black Sun Aeon: "Darkness Walks Beside Me".

  • Julkaistiin torstaina 19.03.2009.
  • Kommentointi suljettu
  • Luettu 1978 kertaa
  • Bändit:

Black Sun Aeonin albumin "Darkness Walks Beside Me" kansikuva on abstrakti maalaus jonkinlaisesta palavasta taivaanrannasta, josta purkautuu savua ylöspäin. Bändin nimi, kuten albuminkin nimi, kuvan alaosassa kirjoitettuna valkoisella värillä. Logo on kauJulkaistaan 1.4.2009

Tuomas Saukkosen sooloprojektina alkanutta Black Sun Aeonia voisi kuvailla yhdistelmäksi Katatoniaa ja Dimmu Borgiria. Black Sun Aeonin raskas, melodinen doom/death-metalli on laadukasta, moniulotteista ja omaleimaista, joka tuo esiin Saukkosen kaikista pimeimmän ja samalla surumielisimmän puolen. Albumi on Suomen MySpacen viikon albumi 25.3.–1.4. välisen ajan ja koko tämän ajan kuultavissa kokonaisuudessaan bändin MySpace-sivuilla osoitteessa www.myspace.com/aeonoftheblacksun. Albumille kaikki soittimet on soitettu Tuomas Saukkosen toimesta. Laulajina Saukkosen lisäksi ovat toimineet Sinamoren Mikko Heikkilä, Amorphiksen Tomi Koivusaari, Moonsorrowin Ville Sorvali ja Sotajumalan Mynni Luukkainen.

Lue koko julkaisu…