Metallimusiikki.net

borknagar

Tällä sivulla listataan kaikki yhtyeeseen borknagar liittyvä aineisto Metallimusiikki.netissä. Tällä sivulla nimittäin listataan kaikki sivustolla julkaistut artikkelit, jotka liittyvät tavalla tai toisella sellaiseen bändiin kuin borknagar. Tuoreimmat bändiin kytketyt julkaisut löytyvät sivun yläosasta ja vastaavasti vanhimmat sivun alaosasta. Hakemistosivulla ei välttämättä listata ihan kaikkea tagiin borknagar liittyvää informaatiota, joten käyttämällä Metallimusiikki.netin hakukonetta voit löytää uusia artikkeleita samasta aiheesta.

Borknagarin "Urd" ulos maaliskuussa.

 • Julkaistiin perjantaina 20.01.2012.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 842 kertaa
 • Bändit:

"Urd"-albumin etukannessa piirros, jossa koristeellisia riimuja ja patsaita toistensa peilikuvina. Yläosassa Borknagarin logo.Julkaistaan 26.3.2012

Vuodesta 1995 lähtien toiminut norjalaisyhtye Borknagar (www.borknagar.com) paljasti torstaisina uuden studioalbuminsa kansitaiteen ja kannen takaa löytyvän biisilistan. "Urd"-albumi tullaan julkaisemaan Euroopan markkinoilla 26. maaliskuuta ja päivää myöhemmin Pohjois-Amerikassa Century Media Recordsin kautta. Äänitteen kansikuvan toteutti brasilialainen Marcelo Vasco, joka teki kansitaiteen myös Borknagarin edelliselle "Universal"-albumille. Graafikon kuvituksia nähdään myös eräissä Soulflyn, Belphegorin ja Einherjerin sekä Keep of Kalessinin levyissä. Borknagarin keulahahmo Øystein G. Brun kertoo "Urd"-levyn kuvituksen osuvan kuin nyrkki silmään bändin todellisten kasvojen kuvaamisessa. Mies katsoo, että tämä kansikuva antaa melkein mahdollisuuden aistia muinaisten norjalaisten tekemät puukaiverrukset.

Lue koko julkaisu…

Borknagar: "Urd".

 • Julkaistiin lauantaina 14.01.2012.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1004 kertaa
 • Bändit:

Norjalainen Borknagar (www.borknagar.com) vei päätökseen uuden "Urd"-nimisen albumin äänityshommat Ruotsissa sijaitsevassa Fascination Street Studiossa. Levy aiotaan julkaista täällä Euroopassa 26. maaliskuuta ja päivää myöhemmin Pohjois-Amerikassa. Julkaisijana toimii Century Media Records. Bändin keulahahmo Øystein G. Brun kommentoi eilen, että levyn valmistusprosessi vietiin päätökseen jo joulukuun puolessa välissä. Kaiken kaikkiaan albumin äänittämiseen ja miksaamiseen käytettiin puolisen vuotta, joka ei Borknagarin uralla ole poikkeuksellisen pitkä aika, mutta koskaan aikaisemmin levyn tekemiseen ei ole käytetty yhtä paljon aikaa ja energiaa. Brun on viime vuoden kesäkuusta lähtien työstänyt kiekkoa yötä päivää. Samaa hän sanoo muidenkin bändiläisten tehneen. "Urd" on Borknagarin musiikillisen taipaleen kohokohta ja yhtye on siitä erittäin ylpeä.

Lue koko julkaisu…

Vortex liittyi Borknagariin.

 • Julkaistiin lauantaina 23.04.2011.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1049 kertaa
 • Bändit:

Norjan Borknagar solmi muutamia viikkoja sitten kolme levyä kattavan yhteistyösopimuksen Century Media Recordsin kanssa. Sopimuksen ensimmäinen hedelmä ilmestyy alkuvuodesta 2012. Nyt Borknagar tiedotta I.C.S. Vortexin liittyneen yhtyeen vakituiseen kokoonpanoon basistiksi ja laulajaksi. Jo aikaisemmin oli varmistettu, että Vortex nähdään Norjan Inferno-festivaalin pääesiintyjänä kahden laulajan voimin. Bändi katkaisi nyt huhuilta siivet varmistamalla Vintersorgin lisäksi bändissä laulajan virkaa hoitavan myös Vortex. Hän kävi vierailemassa norjalaisyhtyeen viimeisimmällä "Universal"-albumilla ja hoiti tuolloin vierailevan solistin tointa. Lisäksi hän oli valmis osallistumaan Borknagarin kiertuejäsenenä Etelä-Amerikan keikkalavojen koluamiseen — kiertue peruttiin. I.C.S. Vortex ehti olla Borknagarista erossa 10 vuoden ajan ja sinä aikana häntä kuultiin mm. norjalaisessa sinfonista black metallia tekevän Dimmu Borgirin kokoonpanossa.

Lue koko julkaisu…

I.C.S. Vortex liittyi Borknagariin.

 • Julkaistiin perjantaina 11.06.2010.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1211 kertaa
 • Bändit:

Progressiivista metallimusiikkia luova Borknagar uutisoi käyttävänsä entistä Dimmu Borgirin basistia ja laulaja I.C.S. Vortexia kiertuekokoonpanonsa jäsenenä. Hän tulee hoitamaan yhtyeessä samaa virkaa kuin Dimmu Borgirissa. Bändin eilen julkaiseman tiedotteen mukaan Vortex on ainakin keikkajäsen, sillä Vintersorg on estynyt hoitamasta kiertuevelvollisuuksia johtuen työelämän velvoitteista. Norjalaisyhtyeen kitaristi Øystein G. Brun muistuttaa yhtyeen kertoneen viimeisten kuukausien aikana useissa haastatteluissa tähtäävänsä keikka-aktiivisuuden kasvattamiseen halutessaan pitää faninsa tyytyväisinä. Miehen mukaan Borknagar ei halua sivuuttaa eri puolilta maailmaa saamiaan keikkakutsuja. Nyt yhtye hahmottelee kiertuetta. Vortex valittiin Vintersorgin paikkaajaksi tälle kiertueelle, sillä hän on jo aikaisemmin ollut yhtyeen kanssa tekemisissä ja on bändin jäsenten kanssa läheinen ystävä.

Lue koko julkaisu…

Borknagarin basisti vaihtuu.

 • Julkaistiin maanantaina 07.06.2010.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1020 kertaa
 • Bändit:

Synkkä ryhmäkuva Borknagarin kokoonpanosta, johon kuuluvat kuusi jäsentä ovat miehiä ja mustiin pukeutuneita sellaisia. Kuvan tausta on myrskyävä, synkkä taivas.Kuvassa Borknagar

Vuoden 1994 tienoilta asti toiminut norjalaisyhtye Borknagar kertoi pitkäaikaisen basistinsa Jan Erik Tiwazin eronneen bändistä touko–kesäkuussa. Muusikko halusi vaihtaa maisemaa yleisten erimielisyyksien vuoksi. Tyr-nimellä tunnettu bassokitaristi poistui yhtyeestä ilman suurempaa kädenvääntöä, joten yhtye toivottaa hänelle parhainta jatkoa tulevissa projekteissaan. Yhtye aikoo valottaa lähiaikoina iloisemmista kuulumisista, jotka todennäköisesti liittyvät korvaavan soittajan valitsemiseen. Toistaiseksi ei ole tiedossa kuka tulee korvaamaan Tyrin. Tyr soitti yhtyeessä vuodesta 2007 asti ja sitä ennen uuden vuosituhannen alussa muutaman vuoden ajan. Basisti on ennen Borknagaria tehnyt musiikkia erityisesti edesmenneen Emperorin ja myös Satyriconin kanssa. Miehen soitantaa kuullaan viimeistä kertaa Borknagarin helmikuussa julkaistulla "Universal"-albumilla.

Lue koko julkaisu…

Borknagar: "Universal".

 • Julkaistiin lauantaina 19.12.2009.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1580 kertaa
 • Bändit:

Borknagarin albumin "Universal" kansitaiteessa näkyy suuri planeetta, jonka pinnanmuodot ovat koristeellisia kuin kaiverruksessa. Kuvan yläosassa planeetan yllä tähtitaivaan edessä lukee Borknagar ja kuvan alaosassa ohuin valkoisin kirjaimin "Universal" vJulkaistaan 22.2.2010

Norjalainen Borknagar (www.borknagar.com) kertoi eilen julkaisevansa 22. helmikuuta Euroopassa ja 2. maaliskuuta Pohjois-Amerikassa Indie Recordingsin kautta pitkäsoittonsa "Universal". Albumi julkaistaan peräti neljässä formaatissa, joista yleisin tulee olemaan albumin perusversio. Albumista ilmestyvät erikoisimmat painokset sisältävät joko yhden tai kaksi vinyylilevyä. Opuksesta prässätään myös kappalemäärältään rajoitettu digipack-painos, jossa on albumilevyn ohessa mukana bonus-CD. Borknagar uutisoi olevansa erittäin ylpeä uudesta albumista ja sen kansitaiteesta. Kansigrafiikka heijastaa visuaalisesti sitä, mistä albumissa on kyse. Bändi tarjoaa jonkin verran ääninäytteitä musiikillisesta tyylistään omilla MySpace-sivuillaan.

Lue koko julkaisu…

Borknagarilta albumi alkuvuodesta.

 • Julkaistiin tiistaina 08.09.2009.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1587 kertaa
 • Bändit:

Hyvin tummasävyinen valokvua kuudesta mustiin pukeutuneesta hevimiehestä, jotka seisovat rivissä uhkaavaa tummaa myrskytaivasta vasten.Kuva vuodelta 2009

Norjan Borknagar (www.borknagar.com) ilmoitti eilen julkaisemassaan studiopäiväkirjamerkinnässä työstäneensä studiossa valmiiksi keväällä 2010 julkaistavan "Universal"-nimistä albuminsa. Albumi tullaan puklaamaan päivänvaloon tarkemmin määrittelemättömänä ajankohtana levymerkki Indie Recordingsin kautta. Se nauhoitettiin ja miksattiin Norjan Lunnerista löytyvän Toproom Studion tiloissa ilman ulkopuolisen tuottajan tukea. Bändin keulahahmo Øystein G. Brunin mukaan tuottajatta toimiminen jollain tapaa tyydyttää fanit. Brunin Borknagar julkaisee syksyn varrella yhteensä neljä videoleikettä, jotka esittelevät albumin luomistyön eri vaiheita. Videoraportin ensimmäinen osa on jo julkaistu yhtyeen YouTube-sivuilla.

Lue koko julkaisu…

Borknagar: Future Reminisence.

 • Julkaistiin perjantaina 27.10.2006.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 950 kertaa
 • Bändit:

Borknagar (www.borknagar.com) teki musiikkivideon kappaleestaan "Future Reminiscence", joka on kuultu ensimmäisen kerran bändin vuonna 2004 Century Median kautta julkaisemalla "Epic"-albumilla. Kyseinen kiekko sisältää 12 biisiä, sekä sen erikoispainos lisäksi videon "The making of Epic". Borknagarin uusi albumi on nimeltään "Origin" ja se on tarkoitus julkaista Euroopassa 30. päivä lokakuuta — USA:n julkaisua ei ole vielä tiedossa.

Lue koko julkaisu…