Metallimusiikki.net

Vergil: "Tomorrow Will Be Worse than Today"

 • Demoarvostelu julkaistiin torstaina 06.01.2011.
 • Ei saa kommentoida!
 • Luettu 1960 kertaa
 • Bändi:

Tässäpä riihimäkeläisen Vergil-yhtyeen uusin hengentuote. Yhtye kertoo soittavansa gootti- ja metallivaikutteista dark rockia. Aika monimutkainen repertuaari. Alun perin bändi on perustettu jo vuonna 1997, ja keikkaillut Suomen ohella myös Ruotsissa ja Saksassa. Muutaman vuoden tauon jälkeen yhtye aktivoitui uudelleen vuonna 2007. Kuunnellaanpa miten synkkä rock taipuu herroilta!

Pojot: 3/5

Linkit:

"Back to my Arms" avaa pelin rauhallisesti. Tyyli tuntuu olevan hiukan HIM-henkistä, ja tarttuvia kertsejä viljelevää. Miksaus on rumpujen osalta hiukan suttuinen. Biisi kulkee kuitenkin kohtuullisen hyvin. Laulu erottuu erinomaisesti. Melko hyvä biisi.

"Vanity of Life" toistaa hieman samaa kaavaa edellisen kanssa, eikä sävellyksellisesti yllä aloitusbiisin tasolle. Tämä on laulajankin osalta hieman ponnetonta kelailua.

"Tomorrow Will be Worse" alkaa hienosti ja tempaa heti mukaansa. Tässä palataan taas hyville melodialinjoille. Jotenkin tässäkin saisi kuitenkin olla soitannollista munaa hieman enemmän. Aika paljon goottirokin linjoilla mennään. Siinä genressä tämä onkin enemmän kotonaan. Puhtaita puritaanisia metallielementtejä biisissä on aika vähän.

"Sister Septembers Soul" on melko synkkää tunnelmointia. Tässäkin biisissä on aivan kelvollista melodiallista hakua, mutta jotenkin biisit jäävät laahaamaan samaa komppia ja samoja sointukulkuja. Pieni yllätyksellisyys ei olisi pahasta. Tahi suurempi angsti, musiikkiin kanavoituna.

Jos Vergilin meininkiä arvotetaan metallimusiikin taustaa vasten, niin lopputulos on vähän laihanlainen, mutta goottirockina, kotimaamme vähäisillä markkinoilla, tällä on painoarvoa huomattavasti enemmän. Ehkä se lopullinen koukku jää vielä löytymättä, mutta yritys on kova. Bändillä on kieltämättä tiettyä synkkää tyyliä. Lisäksi miehet ovat täysin kelvollisia soittajina, keikkakokemus kyllä kuuluu. Joten jatkakaatten biisien tekoa. Tässä musiikkia gootahtaville metallisteille!

Levyn biisit:

 1. Back to my Arms
 2. Vanity of Life
 3. Tomorrow will be Worse
 4. Sister Septembers Soul

Vergil on:

 • Mika Musakka (laulu)
 • Antti Ahonen (kitara)
 • Jani Koskela (kitara)
 • Jari Koskela (kosketinsoittimet)
 • Jani Loikas (basso)
 • Jukka Penttinen (rummut)
Tietoa julkaisusta

Arvostelun Vergil: "Tomorrow Will Be Worse than Today" yhteenveto: Jouni Kautto julkaisi arvostelun 06.01.2011 ja antoi pisteet 3/5.

Kommentointi on vain yhteisön jäsenille. Liity jäseneksi lukeaksesi kommentteja ja kirjoittaaksesi omia mielipiteitäsi!