Metallimusiikki.net

vergil

Tällä sivulla listataan kaikki yhtyeeseen vergil liittyvä aineisto Metallimusiikki.netissä. Tällä sivulla nimittäin listataan kaikki sivustolla julkaistut artikkelit, jotka liittyvät tavalla tai toisella sellaiseen bändiin kuin vergil. Tuoreimmat bändiin kytketyt julkaisut löytyvät sivun yläosasta ja vastaavasti vanhimmat sivun alaosasta. Hakemistosivulla ei välttämättä listata ihan kaikkea tagiin vergil liittyvää informaatiota, joten käyttämällä Metallimusiikki.netin hakukonetta voit löytää uusia artikkeleita samasta aiheesta.

Vergilin "Life Is Slow Death" julkaistaan 31.5.

 • Julkaistiin maanantaina 06.05.2013.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1327 kertaa
 • Bändit:

Valokuva kivipatsaasta, jossa näkyy kerubi. Kuvan vasemmassa alareunassa on Vergil-logo ja sen vieressä lukee levyn nimi.Julkaistaan 31.5.2013

Riihimäkeläisen dark rock -yhtye Vergilin albumi "Life Is a Slow Death" julkaistaan 31.5. Albumi on nauhoitettu Riihimäellä MSP-studiolla ja sen on miksannut sekä masteroinut Olli Haaranen (Colosseum, Yearning) Gloomsound-studiolla Helsingissä. Albumin jakelusta Euroopassa vastaa My Kingdom Music sekä Yhdysvalloissa Cdbaby Distribution. Albumin nimikappale on laitettu kuunneltavaksi YouTubeen.

Lue koko julkaisu…

Vergilin tulevan albumin nimikappale kuunneltavissa MySpacessa

 • Julkaistiin torstaina 05.04.2012.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1075 kertaa
 • Bändit:

Riihimäkeläisen dark rock –yhtye Vergilin tulevan albumin nimikappale "Life Is a Slow Death" on kuunneltavissa bändin MySpace- ja YouTube-sivuilla. Albumi on nauhoitettu Riihimäellä MSP-studiolla ja sen on miksannut sekä masteroinut Olli Haaranen (Colosseum, Yearning) Gloomsound-studiolla Helsingissä. Huhtikuun 30. päivä Vergil soittaa perinteisen vappukeikkansa Embassy Of Silencen kera Riihimäen Papillonissa.

Lue koko julkaisu…

Vergil: "Tomorrow Will Be Worse than Today"

 • Levyarvostelu julkaistiin torstaina 06.01.2011.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 2107 kertaa
 • Bändit:

Tässäpä riihimäkeläisen Vergil-yhtyeen uusin hengentuote. Yhtye kertoo soittavansa gootti- ja metallivaikutteista dark rockia. Aika monimutkainen repertuaari. Alun perin bändi on perustettu jo vuonna 1997, ja keikkaillut Suomen ohella myös Ruotsissa ja Saksassa. Muutaman vuoden tauon jälkeen yhtye aktivoitui uudelleen vuonna 2007. Kuunnellaanpa miten synkkä rock taipuu herroilta!

Lue koko julkaisu…

Vergilissä miehistönvaihdoksia.

 • Julkaistiin perjantaina 05.11.2010.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1275 kertaa
 • Bändit:

Riihimäkeläisessä dark rockia / metallia soittavassa Vergilissä on tapahtunut kaksi miehistönvaihdosta. Kitaristi Jani Koskela sekä basisti Jani Loikas ovat siirtyneet yhtyeestä takavasemmalle. Tilalle ovat astuneet kitaraan Juha Korsumäki (Count de Nocte, Enochian Crescent) ja bassoon Pexi Ranssi (ex-Behexen). Yhtye suuntaa alkuvuodesta 2011 äänittämään debyyttialbumiaan. Bändin viimeisin julkaisu "Tomorrow Will Be Worse Than Today" -EP ilmestyi 2009.

Bändi osallistui elokuussa kolmipäiväiseen Turning Point Tour -kiertueeseen. Yhdessä Ninedeen ja Chaos All Starsin kanssa soitettu minikiertue sisälsi keikan Vaasassa, Hyvinkäällä ja Helsingissä. Kesäkuussa ryhmä soitti ruotsalaisen Morlocks-yhtyeen tukena sen Suomen-kiertueella.

Lue koko julkaisu…

NineDee ja Chaos All Stars Suomen-kiertueella goottibändi Vergilin kanssa.

Promokuva mustiin pukeutuneen Vergil-yhtyeen kokoonpanosta, johon kuuluu yhteensä viisi miestä. He seisovat mustaa taustaverhoa vasten kahedssa rivissä. Keskimmäinen heppu istuu.Kuvassa Vergil. Kuva: Gini

Pohjois-Ruotsin tunnetuin industrial-yhtye, Uumajan NineDee, saapui kolmen keikan Suomen-kiertueelle 12.–14.8.2010 mukanaan toinen konemusiikkibändi, industrialia ja EBM- sekä goottimusiikkia yhdistelevä uumajalaisyhtye Chaos All Stars. Molemmat Pohjois-Ruotsin industrial-ylpeydet yhdistelevät musiikissaan industrialin, EBM-musiikin, goottirockin sekä metallin elementtejä. Ruotsalaisbändit kiertävät Suomea riihimäkeläisen synkkää rockia soittavan Vergilin kanssa kolmen yhteiskeikan verran; Vaasassa, Hyvinkäällä ja Helsingissä.

Lue koko julkaisu…

Metal over Riihimäki 1.11.2008.

 • Julkaistiin torstaina 23.10.2008.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1151 kertaa
 • Bändit: ,

Lauantaina 1.11. järjestettävä viides Metal over Riihimäki klubi-ilta tarjoaa historiansa toisen ulkomaalaisvieraan, kun lavalle nousee virolaisen doom metallin legenda Taak. Halloween teeman alla järjestettävän illan toinen live-esiintyjä on riihimäkeläinen dark rock–yhtye Vergil.

Taakin uraa voidaan luodata aina 80-luvun loppupuolelle ja tuolloin Mystique-nimellä toimineeseen tallinnalaisyhtyeeseen. Bändistä muodostui 90-luvulle tultaessa Dawn of Gehenna, joka muovasi tyyliänsä pidemmälle Black Sabbath -vaikutteisen vanhakantaisen doom metallin suuntaan. Kuluvan vuosikymmen puolivälin tienoilla yhtye päätti kokeilla kappaleidensa sanoittamista eestinkielellä, joka johti Taak-nimen käyttöönottoon, sekä pian solmittuun levytyssopimukseen tallinnalaisen Nailboard Recordsin kanssa. Kaksi täysimittaista albumia ovat herättäneet kiinnostusta myös Viron rajojen ulkopuolella ja tuoreen "Läbi Halli Kivi" -levytyksen myötä Taak on vieraillut Suomen lisäksi myös muun muassa Liettuan Night of the living Doom -festivaalien pääesiintyjänä.

Lue koko julkaisu…