Metallimusiikki.net

Mayan: "Quarterpast".

"Quarterpast"-albumin etukannessa pukumies, jolla päässä verinen, ommeltu lampaan kallo. Taustalla näkyy pyramidien kaltaisia kivirakennelmia, joiden edustalla runsaasti ihmisiä, joiden päinä lampaiden päät.Julkaistaan 20.5.2011

Metallimusiikkia tekevä alankomaalaisyhtye MaYaN perustettiin entisen After Foreverin jäsenen ja nykyisen Epica-ryhmän kokoonpanossa vaikuttavan muusikon toimesta. Kolmanneksi pyöräksi liittyi Frank Schiphorst. Bändi otti nimensä mayojen korkeakulttuurin nimityksestä. Yhtye on nyt luonut valmiiksi debyyttialbumin. Se on nimeltään “Quarterpast”. Se aiotaan julkaista CD:nä 20. toukokuuta Nuclear Blast Recordsin kautta. Musiikillisesti opus, joka luotiin viime vuoden aikana, on progressiivista metallia, jossa kuullaan vaikutteita death ja black metallista. Äänitteelle on maaniteltu kourallinen vierailevia muusikkoja, joista valtaosa on entisiä ja nykyisiä Epican ja After Foreverin soittajia. MayaN tuotantoon voi tutustua sen MySpace-sivuilla.

Epican kitaristilla ja biisintekijällä, Mark Jansenilla, sekä entisellä After Foreverin Jack Driessenillä sekä Frank Schiphorstilla pyöritetty MayN käyttää esikoisalbumillaan runsaasti vierailevia muusikkoja. Sascha Paethin miksaamalla levyllä käyvät soittamassa ainakin Mark Jansen, Ariën van Weesenbeek, Jack Driessen, Floor Jansen, Simone Simons ja Sons Of Season -yhtyeen Henning Basse sekä italialainen oopperalaulaja Laura Macri.

MayaN riveissä aikaisemmin bassokitaraa soittanut Jeroen Paul Thesseling poistui bändin riveistä vedoten erittäisiin kiireisiin aikatauluasioihin, joista on kiittäminen kiireitä Pestilencessä sekä Obscurassa. Thesseling paikattiin goottimetallibändi Delainin joukosta tutulla Rob van der Loolla.

MayaN on:

  • Mark Jansen (laulu ja kitara)
  • Frank Schiphorst (kitara ja laulu)
  • Jack Driessen (kosketinsoittimet)
  • Isaac Delahaye (kitara)
  • Rob van der Loo (basso)
  • Ariën van Weesenbeek (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.