Metallimusiikki.net

Warbreed: "History Undone".

 • Julkaistiin keskiviikkona 07.05.2008.
 • Luettu 1104 kertaa
 • Bändit: ,

Parin vuoden takainen bändivalokuva Warbreed-yhtyeen miehistöstä. Kuva on sävyltään vihertävä ja tummahko. Miehistöä kuvassa kuusi kappaletta. Miehillä arkivaatteet yllään. Tumma väri vaatteissa yleisin näky. Kuvan laidat pyöristetty, reunojen takana mustPressikuva parin vuoden takaa

Argentiinalainen death metal -ilmestys, joka Warbreed -nimellä itseään tituleeraa, kertoo julkaisevansa sellaisen albumin kuin “HIstory Undone”. Kiekko on orkesterin ensimmäinen pitkäsoitto. Sillä käy vierailemassa Epican kitaristi ja laulaja Mark Jansen. Mark lauloi levyllä kuultavaan kappaleeseen “Rotterdam in Flames” lauluosuudet yhdessä Warbreedin rääkyjä Guillermon kanssa.

“History Undone” –opuksen bändi äänitti maalis-toukokuussa ja sitten syys-marraskuussa viime vuonna Argentiinan La Nave de Oseberg –studioilla maan pääkaupungissa. Levy miksattiin ja masteroitiin bändin ja Martín Toledon toimesta saman laitoksen tiloissa kuin se äänitettiinkin tämän vuoden tammi- ja helmikuun aikana.

Yhtye on todennut debyyttialbuminsa olevan konseptialbumi liittyen 2. Maailmansotaan. Kappaleet kertovat eri ihmisistä sodan molemmilta osapuolilta tarkasteltuna. Osa biiseistä perustuu tositapahtumiin, mutta osa on täysin fiktiivistä kerrontaa. Kappaleissa on yhdistävänä tekijänä yksilön selviytyminen — joskus on taisteltava toista vastaan, joskus itseään vastaan. Warbreed kertoo, ettei se kannata ääriaatteita tai fanaattisia poliittisia liikkeitä.

“History Undone” -albumin kappaleet:

 1. The Hidden Legacy (intro)
 2. Nightfall Over Auschwitz
 3. Sippenhaft
 4. Aliy Snieg (Blood Red Snow)
 5. Silence and the Beast
 6. The Forging [of Glory and Decay — Part I]
 7. The Hour Of The Wolf [of Glory and Decay — Part II]
 8. Farewell Germania [of Glory and Decay — Part III]
 9. The Spandau Enigma
 10. A Little Lesson Of History
 11. The Homecoming
 12. Another Unknown Soldier (instrumentaalinen)
 13. Rotterdam In Flames
 14. Bound For Ultima Thule
 15. Rendition of The Truth (outro)

Yhtye julkaisi hiljattain albumilta digisinglen, nimeltään “…And Release the Dogs of War”, joka sisältää kappaleet:

 1. Sippenhaft (albumiversio)
 2. Rotterdam in Flames (singleversio)

Digitaalisessa muodossa julkaistu single on ladattavissa yhtyeen kotisivuilta ilmaiseksi. Ennen singlen julkaisemista bändi hehkutti saaneensa levytyssopimuksen maassaan operoivan Blackstar C. P.:n kanssa. Se vastaa yksinoikeudella “History Undone” -albumin painamisesta ja jakelusta. Warbreed etsii vielä levy-yhtiöiden kanssa kontakteja Euroopan, Aasian ja Yhdysvaltojen alueelta.

Warbreed on:

 • Sergio F. Ribnikov (kitarat ja laulu)
 • Diego Conte (kitara)
 • Guillermo C. (laulu)
 • Pablo Lescano (basso)
 • Mauro Frison (rummut)

Argentiinan Buenos Airesissa asuva Warbreed aloitti toimintansa vuonna 2003, kun Sergio ja Guillermo päättivät toteuttaa mielissään muhineet ideat bänditoiminnan aloittamisesta. Molemmat miehet olivat jo tuohon aikaan ehtineet soittaa metallibändeissä, sillä Sergio soittaa melodista death metallia mättävässä Argonathissa ja Guillermo taas black metallin alaan erikoistuneessa Infernal Winterissä. Miehet halusivat synnyttää melodista kuolonmetallia hönkivän argentiinalaisbändin, sillä yhtyeen kotimaassa moista epeliä ei oltu aiemmin päästy näkemään. Paikalliset melodeath-koplat tyytyivät soittamaan sellaisia biisejä, joissa käsitellään sosiaalialan ongelmia, mutta Warbreed halusi keskittyä 2. Maailmansodan touhuihin.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.