Metallimusiikki.net

ensiferum

Tällä sivulla listataan kaikki yhtyeeseen ensiferum liittyvä aineisto Metallimusiikki.netissä. Tällä sivulla nimittäin listataan kaikki sivustolla julkaistut artikkelit, jotka liittyvät tavalla tai toisella sellaiseen bändiin kuin ensiferum. Tuoreimmat bändiin kytketyt julkaisut löytyvät sivun yläosasta ja vastaavasti vanhimmat sivun alaosasta. Hakemistosivulla ei välttämättä listata ihan kaikkea tagiin ensiferum liittyvää informaatiota, joten käyttämällä Metallimusiikki.netin hakukonetta voit löytää uusia artikkeleita samasta aiheesta.

Ensiferum Metal Blade Recordsille

 • Julkaistiin sunnuntaina 28.04.2013.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1399 kertaa
 • Bändit:

Promokuva Ensiferum-yhtyeestä. Kuvassa viisi muusikkoa rivissä. Vasemmassa laidassa nainen, muut ovat miehiä.Kuvassa Ensiferum

Viisihenkinen Ensiferum (www.ensiferum.com) uutisoi keskiviikkona jatkavansa musiikin julkaisemista Metal Blade Records levy-yhtiönään. 18 vuotta folk-vaikutteista tappelumetalliaan takonut Ensiferum solmi maailmanlaajuisen levytyssopimuksen Metal Bladen kanssa. Levytyssopimus syntyi Yhdysvaltain Paganfest-kiertueen aikana. Bändin basisti ja taustavokalisti Sami Hinkka toteaa Ensiferumin odottavan yhteistyön käynnistymistä mainion ja maailmankuulun Metal Bladen kanssa. Seuraava albumi ilmestynee alkuvuodesta 2015. Biisien tekeminen on jo päässyt käyntiin.

Lue koko julkaisu…

Lutakon liput nyt myös Tiketistä

 • Julkaistiin perjantaina 07.09.2012.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1712 kertaa
 • Bändit: , ,

Pääsylippuja kaikkiin Lutakon tapahtumiin on nyt myynnissä myös Tiketissä. Lutakon ja Tiketin yhteistyön myötä ennakkolippuja Lutakon keikoille on mahdollisuus ostaa jatkossa vielä keikkapäivänäkin ja maksutavan sekä lipputyypin voi valita useista eri vaihtoehdoista. Netin lisäksi Tiketti toimii lähes 30:ssä myyntipisteessä ympäri Suomen. Jyväskylässä Tiketti toimii Levykauppa Äxän yhteydessä osoitteessa Väinönkatu 7. Myös kaikilta R-kioskeilta voi käydä noutamassa Tiketin nettikaupassa ostetun ja maksetun lipun.

Perinteisen toimipisteestä tai R-kioskilta noudettavan tai postitse tilattavan paperilipun sijaan on myös mahdollisuus tulostaa PDF-lippu itse tai tilata SMS-lippu matkapuhelimeesi. Maksutapoina nettikaupassa ovat verkkomaksu, luottokortti ja sähköpostilasku. Toimipisteissä maksuvälineinä käyvät käteinen, pankkikortti, Visa Electron/Maestro, debit- ja credit-kortit. Lippujen hintoihin lisätään palvelu- ja toimitusmaksut (alk. 1,5€/lippu). Tiketissä Lutakon liput ovat myynnissä aina keikkailtaan kello 18 saakka ellei toisin ole mainittu.

Lue koko julkaisu…

Ensiferumin "Unsung Heroes" ulos 27. elokuuta

 • Julkaistiin torstaina 28.06.2012.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 2022 kertaa
 • Bändit:

Sävytykseltään violetti piirros parrakkaasta miehestä, joka nostaa toista kättään ilmaan ja pitää toisessa kädessään sarvikippoa.Julkaistaan 27.8.2012

Ensiferum (www.ensiferum.com) uutisoi tuovansa elokuun loppuvaiheilla esiin odotetun uuden "Unsung Heroes" -albuminsa. Se on 10 biisiä sisältävä albumi, Ensiferumin viides sellainen, ja sen yksityiskohtia paljastettiin ensimmäistä kertaa toukokuussa. Nyt kiekon kansitaide paljastettiin. Kuvan toteutti tälläkin kertaa Kristian Wahlin. Ensiferum käyttää Hiili Hiilesmaan tuottamalla levyllään folk-elementtejä ja vierailevia muusikkoja, kuten Apokalyptischen Reiterin jäseniä ja Vesa-Matti Loiria. Kuuntelukokemus on yli tunnin mittainen. Sitä on odotettu vuodesta 2009, jolloin "From Afar" ilmestyi Spinefarm Recordsin kautta. Sama levymerkki tuo esiin myös uutukaisen.

Lue koko julkaisu…

Ensiferum: "Unsung Heroes"

 • Julkaistiin torstaina 24.05.2012.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1715 kertaa
 • Bändit:

Melodista folk metallia tekevä Ensiferum (www.ensiferum.com) lähtee kiertämään uuden albuminsa tukemiseksi maailman mantuja Bearers of the Sword Tour 2012 -nimisen kiertueen muodossa. Seuraavan esiintymisensä perjantaina Salossa tekevä Ensiferum aikoo hoitaa laajan Euroopan-kiertueen syys–lokakuussa 2012. Uusi albumi julkaistaan 27. elokuuta Spinefarm Recordsin kautta nimellä "Unsung Heroes". Se on yhtyeen järjestyksessä viides kokopitkä levy. Kiekon valmistumisesta on valotettu yksityiskohtia Ensiferumin kotisivuilla pidetyssä studiopäiväkirjassa. Kiekko sisältää yli tunnin verran kuunneltavaa. Joukossa on yksi 16-minuuttinen kappale, albumin päättävä "Passion Proof Power". Soittolistalle asetetut kappaleet nauhoitettiin muun muassa Hämeenlinnassa.

Lue koko julkaisu…

Ensiferum: From Afar.

 • Julkaistiin lauantaina 05.09.2009.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 2419 kertaa
 • Bändit:

Piirretty kuva jonkinlaisesta viikinkimiehestä, joka seisoo järvimaisen äärellä lumisessa ympäristössä. Miehellä valkoinen parta, miekka kädessä ja kilpi toisessa. Kuvan yläosassa näkyy Ensiferumin logo, alaosassa pienellä präntillä vuorostaan albumin nimJulkaistaan 9.9.2009

Ensi viikolla uuden albumin julkaiseva uusimaalainen Ensiferum (www.ensiferum.com) julkaisi studio-opuksestaan musiikkivideon sen nimikkobiisistä "From Afar". Tämä musiikkivideo ilmestyi Internetissä aivan muutamia hetkiä sitten. Samanniminen biisi tullaan kuulemaan keskiviikkona 9. päivä Spinefarm Recordsin kautta julkaistavan kiekon soittolistalla. Albumi on Ensiferumin järjestyksessä neljäs. Se tuottajana toimi Tero Kinnunen ja edellisen "Victory Songs" -albumin tekemiseen osallistunut Janne Joutsenniemi. Itse Hiili Hiilesmaa hoiti miksauspuolen. Folk metallia soittava yhtye tarjoaa tällä musiikkivideollaan yli viiden minuutin pituisen audiovisuaalisen näytteen siitä, mistä keskiviikkona julkaistavalla kiekolla on kyse. Kiekolta on mahdollista kuunnella lyhyitä ääninäytteitä bändin MySpace-sivuilla.

Lue koko julkaisu…

Ensiferum Tuska Open Airissa.

 • Julkaistiin torstaina 06.08.2009.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 2178 kertaa
 • Bändit:

Ensiferumin kokoonpano ratsujen selässä keskellä metsäaukiota, jossa taustalla havupuita ja maassa sammalta ja muuta metsäistä meininkiä. Kuvassa viisi hevosten selässä istuvaa ihmishahmoa, joista kolme vasemmalla ja kaksi oikealla.Ensiferumissa viisi jäsentä

Suomalainen viikinki–, folk– ja melodista death metallia soittava Ensiferum (www.ensiferum.com) pääsi näyttämään nykyisen keikkakuntonsa Tuska-festivaalien ensimmäisenä iltana. Yhtyeen nimi merkitsee latinaksi "miekankantajaa", joten oli aika ottaa selville millaisista ritareista oikein on kyse! Kertojana toimi yhtyeen lipunkantaja, kitaristi Markus Toivonen.

Tämä haastattelu tehtiin 26.6.2009 Helsingin Tuska Open Airissa. Samana päivänä Metallimusiikki.net kävi jututtamassa myös Rotten Soundin laulajaa. Jatkoa tälle juttusarjalle seuraa lähipäivien aikana.

Lue koko julkaisu…

Ensiferum: "From Afar".

 • Julkaistiin torstaina 02.07.2009.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1783 kertaa
 • Bändit:

Ensiferumin kokoonpanon viisi jäsentä hevosten selissä keskellä vihreää ja vehreää korpimetsää, jonka latvojen välissä sälöttää valkoista valoa. Hevosmiehet ovat rivissä.Bändi vuonna 2007

Pääkaupungin betonikortteleista käsin folk metalliaan luova Ensiferum (www.ensiferum.com) on antanut nimen uusimmalle syyskuussa julkaistavalle albumilleen. Spinefarm Recordsin kautta julkaistava opus on nimeltään "From Afar". Se on seuraaja kaksi vuotta sitten esiin kiikutetulle "Victory Songs" -kiekolle, joka viihtyi ilmestyttyään Suomen virallisella albumilistallakin, ja se on myös järjestyksessä Ensiferumin jo neljäs täyspitkä levy. Albumin tuottajina toimivat Tero Kinnunen ja edellisenkin levyn tuotantojoukkoihin kuulunut Janne Joutsenniemi. Amorphikselle ja edesmenneelle Sentencedille töitä tehnyt Hiili Hiilesmaa hoiti Ensiferumin albumin miksaamisen. Luomus on tarkoitus julkaista ainakin Euroopan alueella keskiviikkona 9. syyskuuta. Sen kansitaidetta ei ole toistaiseksi tiedossa.

Lue koko julkaisu…

Ensiferum Nosturiin.

 • Julkaistiin torstaina 10.07.2008.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 3279 kertaa
 • Bändit: ,

Ensiferum-bändin valokuva "Dragonhead"-kaudelta. Kuvassa näkyvät muusikot ovat pukeutuneet kuin pakanat. He seisovat ulkoilmassa pilvisen sinitaivaan alla meren rannalla. Etualalla viikinkihenkinen kilpi. Yksi miehistä heiluttaa käsiään kirves kourassaan.Kuvassa Ensiferum

Folk-vaikutteilla metallimusiikkiaan ryydittävä Ensiferum (www.ensiferum.com) tiedottaa konsertoivansa seuraavan kerran Suomen maaperällä ELMU ry:n ylläpitämässä Helsingin Nosturissa 29. elokuuta. Keikkaa tukee nelipäinen melodista metallia soittava Falchion. Edellisen kerran Ensiferumin tiimi ryski kotimaan maaperällä Turun Ruisrockissa kuluvan kuukauden neljäntenä päivänä. Perjantaipäivänä 29.8. vietettävä metalli-ilta alkaa kello 21, jolloin Nosturin avautuvat. Tapahtumaan on 14 euron sisäänpääsymaksu ja keikka on osittain ikärajaton, muuten vain yli 18 vuotiaille.

Lue koko julkaisu…

Suidakra: "13 Years of Celtic Wartunes".

Suidakran nelihenkinen miehistö valkoista taustaa vasten. Miehet ovat osittain hyvin lähietäisyydellä, mutta pari heistä on toistensa takana osittain toistensa peitossa. Kahdella keskimmäisellä pitkät vaaleanruskeat hiukset, laitimmaisilla lyhyt letti molKuva: Axel Jusseit

Saksalainen Suidakra (www.suidakra.com) tulee julkaisemaan "13 Years of Celtic Wartunes" -nimisen kokoelmalevyn. Se sisältää DVD:n ja CD-levyn. Julkaisuhetkeksi on asetettu 25. huhtikuuta kuluvana vuonna. DVD:n sisältä löytyy edellisen vuoden Wacken Open Airista tehdyn keikan taltiointi, akustinen konsertti ja CD-levy taas sisältää remasteroitua musiikkimateriaalia, sekä uudelleenäänitettyjä versioita bändin 13 vuotta kestäneen uran ajalla syntyneistä biiseistä.

Yhtye uutisoi kuukausi sitten aikovansa osallistua tämän vuoden Paganfest USA -festivaaliin, jonne on hankittu paljon metallimaailman pakana-aiheista musiikkia luovia yhtyeitä, kuten suomalaiset Ensiferum ja Turisas. Festarikokoonpanoon kuuluu myös mm. Týr sekä Eluveitie.

Lue koko julkaisu…

Ensiferum: Meiju Enho erosi.

 • Julkaistiin tiistaina 11.09.2007.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 3814 kertaa
 • Bändit:

Ensiferumin viisipäinen joukkue seisoo rivissä metsäpirtin edessä tummansinisen taivaan alla. Vasemmassa laidassa seisoo valkoiseen kaapuun sonnustautunut mustahiuksinen nainen. Muut ovat pitkähiuksisiä miehiä. Heillä on kasvoillaan jonkinlaiset intiaanimKosketinsoittaja vaihtoon

Kotimainen folk-vaikutteista metallia soittava Ensiferum (www.ensiferum.com) parahti ilmoille surusanoman, sillä bändin kosketinsoittajana jo kauan toiminut Meiju Enho päätti erota yhtyeestä. Enhua on paikannut jo alkuvuodesta lähtien Exsecratus-nimisen rytmiryhmän Emmi Silvennoinen, joka tulee myös tulevaisuudessa soittamaan Ensiferumin live-esiintymisissä kunnes toisin ilmoitetaan. Meiju Enho kirjoittaa ryhmän nettisivuilla julkaistussa tiedotteessa, että nyt lähes kuusi vuotta kestäneen urakan jälkeen on tullut esiin sopiva hetki poistua taistelusta ja jonkun muun on aika ottaa hänen paikkansa Ensiferumissa. Nainen kertoo vuosien olleen raskaita ja unohtumattomia. Hän on nyt rättiväsynyt annettuaan orkesterille 100 %:n panostuksen kiertueiden, keikkojen ja studiotyöskentelyjen aikana.

Lue koko julkaisu…

Ensiferum: Ahti.

 • Julkaistiin perjantaina 03.08.2007.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1509 kertaa
 • Bändit:

Ensiferumin jäsenet seisovat viikinkialuksen keulassa pukeutuneena viikinkiaiheisiin vaatteisiin. He ovat myös maalanneet kasvoihinsa mustia viivoja. Vene on vesillä, puuraja taustalla.Folk-/viikinkimetallia

Suomen Ensiferum (www.ensiferum.com) julkaisi jokin aika sitten musiikkivideon kappaleestaan "Ahti", joka kuullaan bändin uusimmalla "Victory Songs" -albumilla. Kiekkohan julkaistiin 21. maaliskuuta täällä Suomessa ja kuukautta myöhemmin muualla maailmassa.

Bändi äänitti tätä uransa kolmatta pitkäsoittoaan viime vuoden marraskuun ja tämän vuoden alkuvaiheessa. Ensiferum julkaisi vuoden 2006 kesäkuussa live-DVD:n, joka on nimeltään "10th Anniversary Live". Se taltioitiin bändin Helsingin Nosturissa vuoden 2005 joulukuussa tekemästä keikasta. DVD sisältää yhteensä 21 veisua, joista yksi on Amorphiksen kappaleesta "Into Hiding" tehty cover-versio.

Lue koko julkaisu…

Sundown Festival: Vader, Ensiferum...

Mustavalkoinen promokuva Born From Pain -yhtyeen jäsenistä, jotka seisovat huoneen nurkassa. Miehiä kuvassa viisi kappaletta.Kuvassa Born From Pain

Vader, Born From Pain ja Ensiferum on vahvistettu saksalaisen Sundown Festival -tapahtuman saapuvien orkesterien kokoelmaan. Festaria vietetään toukokuun 25.–26. päivä Saksan Abtsgmündissa. Samassa tapahtumassa tullaan näkymään myös mm. Korpiklaani, Vader, Bloodflowerz ja Heaven Shall Burn. Tarkempia tietoja SF:stä löytyy sen nettisivuilta osoitteesta www.sundown-festival.de.

Lue koko julkaisu…

Ensiferum: albumin julkaisu siirtyy.

 • Julkaistiin torstaina 15.02.2007.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1587 kertaa
 • Bändit:

Ensiferum-bändin promokuva albumilta Kolmas kotimaisen Ensiferum (www.ensiferum.com) -bändin albumi, jonka nimi on "Victory Songs", julkaistaan vasta huhtikuun 20. päivä. Julkaisuhetkeä siirrettiin, koska levyn valmistaminen, markkinointi ja lailliset syyt niin vaativat. Bändin kertoo nettisivuillaan julkaistussa englanninkielisessä uutisessa tämän viivästyksen olevan valitettavaa, mutta ettei Ensiferumilla tai sen levy-yhtiöllä ole juurikaan vaikutusvaltaa tässä asiassa — he eivät saa albumia kauppoihin aikaisemmin. "Victory Songs" -albumin kehutaan olevan "killeri", siksipä bändi pyytääkin faneilta kärsivällisyyttä.

Lue koko julkaisu…

Ensiferum esiintyy Dong Open Air -festareilla.

 • Julkaistiin torstaina 18.01.2007.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1257 kertaa
 • Bändit:

Ensiferum-bändin jäsenet hevosten selässä keskellä kuusikorpea. Miehillä sotamaalit kasvoilla ja viitat yllään.Folk-vaikutteista death metallia takova Ensiferum (www.ensiferum.com) on vahvistettu erääksi tämän vuoden Dong Open Air -festarin pääesiintyjistä. Saksan Neukirchen-Vluynissa heinäkuun 13.–14. päivä vietettävässä musiikkitapahtumassa esiintyy Ensiferumin lisäksi mm. Aeveron ja Black Messiah. Tarkempia tietoja festarista löytyy osoitteesta www.dongopenair.de.

Lue koko julkaisu…

Ensiferum: "Victory Songs".

 • Julkaistiin lauantaina 11.11.2006.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 2105 kertaa
 • Bändit:

Ensiferum (www.ensiferum.com), joka soittaa melodista death metallia folk-vaikutteilla, uutisoi nettisivuillaan 10. päivä kuluvaa kuukautta julkaistussa tiedotteessa aloittaneensa viime viikolla kolmannen albuminsa äänittämisen. Levyn nimeksi kerrotaan "Victory Songs" ja sen tuottaa Janne Joutsenniemi helsinkiläisessä Sonic Pump Studioissa. "Victory Songs" -albumi tullaan julkaisemaan ensi vuoden helmikuussa, 21. päivä, Spinefarmin kautta. Levyltä lohkaistaan single-kiekko, jonka julkaisupäivämääräksi on asetettu helmikuun 7.

Lue koko julkaisu…