Metallimusiikki.net

sólstafir

Tällä sivulla listataan kaikki yhtyeeseen sólstafir liittyvä aineisto Metallimusiikki.netissä. Tällä sivulla nimittäin listataan kaikki sivustolla julkaistut artikkelit, jotka liittyvät tavalla tai toisella sellaiseen bändiin kuin sólstafir. Tuoreimmat bändiin kytketyt julkaisut löytyvät sivun yläosasta ja vastaavasti vanhimmat sivun alaosasta. Hakemistosivulla ei välttämättä listata ihan kaikkea tagiin sólstafir liittyvää informaatiota, joten käyttämällä Metallimusiikki.netin hakukonetta voit löytää uusia artikkeleita samasta aiheesta.

Sólstafir ja Marduk Hammer Open Airiin

 • Julkaistiin lauantaina 26.05.2012.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1629 kertaa
 • Bändit: ,

Heinäkuun 20.–21. päivä Mannin Navetalla Liedossa järjestettävän Hammer Open Air Metal Festival -tapahtuman esiintyjälista on nyt valmis. Perjantain alkuillan rosterin täydentää jo huhtikuussa Suomea kiertänyt islantilainen Sólstafir. Kehuja sekä edellisellä albumillaan että mainitun kiertueen keikoillaan niittänyt islantilaisrykmentti palaa Suomeen antamaan vielä kerran täyslaidallisen metalliavantgarderock–tunnelmointiaan. Vaikka tapahtumalle tuttuun tapaan vettä tulisi kuin esterin perseestä, ei Sólstafir varmasti jätä ketään kylmäksi!

Lauantai-illan viimeisten esiintyjien sekaan on HOA-crew’lla kunnia lisätä ruotsalainen black metal -pioneeri Marduk. Uuden "Serpent Sermon" -albuminsa toukokuussa julkaiseva yhtye on viimeisten noin kymmenen vuoden saatossa lähtenyt uuteen nousuun Funeral Mist -yhtyeestä tutun nokkamies Mortuusin (aka Arioch) johdolla. Marduk sopii Liedon synkkenevään yöhön kuin nyrkki Neitsyt Mariaan.

Lue koko julkaisu…

Sólstafir: "Svartir Sandar".

 • Julkaistiin perjantaina 16.09.2011.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1441 kertaa
 • Bändit:

"Svartir Sandar" -albumin etukannessa piirros, joka punainen, valkoinen ja musta. Kuvassa erottuu hevosen selässä istuva hahmo oikeassa laidassa. Oikeassa yläkulmassa on Sólstafirin logo.Julkaistaan 14.10.2011

Islantilainen Sólstafir (www.solstafir.net) tulee julkaisemaan lokakuussa 2011 Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa uuden studiorykäisyn, seuraajan vuoden 2009 "Köld"-kiekolle, nimeltään "Svartir Sandar". Se on ensimmäinen levy, jonka Sólstafir tuo esiin ranskalaisen Season of Mistin kautta. Aikaisemmin bändi oli käyttänyt suomalaisen Spinefarm ja Spikefarm Recordsin apua. Tuleva pitkäsoitto tulee olemaan tämän bändin neljäs albumi. Se on asetettu saapuvaksi tänne Eurooppaan 14.10. Kiekko arvosteltaneen 30. syyskuuta ilmestyvässä Inferno-lehdessä.

Lue koko julkaisu…

Metalheim Festival esittelee Terhi Ylimäisen teoksia Nosturissa.

Lokakuun alussa Helsingissä ja Oulussa järjestettävä Metalheim Festival leventää taiteellista tarjontaansa myös musiikin ulkopuolelle. 1.–2. lokakuuta järjestettävän festivaalin ajan Helsingin Nosturissa on esillä kuvataiteilija–valokuvaaja Terhi Ylimäisen töitä, jotka kuin varkain sopivat tapahtuman teemaan; Ylimäinen kun on kuvannut teoksissaan huomattavan määrän Metalheimin artisteja. Etenkin kokonsa puolesta vakuuttavat öljyväriteokset ovat viimeksi olleet esillä Ylimäisen omassa näyttelyssä Galleria Uusitalossa helmikuussa 2009.

Vuonna 2004 Taideteollisesta korkeakoulusta taiteen maisteriksi valmistunut Terhi Ylimäinen on pitänyt useita näyttelyitä arvostetuissa gallerioissa niin Helsingissä kuin muuallakin. Raskaan musiikin ystävänä tunnettu Ylimäinen on kuvannut lähes fotograafisissa öljyväriteoksissaan kotimaisia muusikoita ja muutenkin sivunnut synkkää ja tummaa musiikkimakuaan. Samalla Ylimäinen on tunnettu myös valokuvaajana, joka on kuvannut lukuisia kotimaisia ison profiilin artisteja aina Children of Bodomista Insomniumiin.

Lue koko julkaisu…

Metalheim Festival valtaa Nosturin ja Teatrian lokakuussa.

Järjestyksessään ensimmäinen Metalheim Festival valtaa Helsingin ja Oulun lokakuun alussa. 1.&dnash;2.2010. järjestettävä sisäfestivaali marssittaa Nosturin ja Teatrian lavoille liudan niin koti- kuin ulkomaisiakin raskaamman sarjan akteja, jotka esiintyvät vuoropäivin etelässä ja pohjoisessa. Nosturin liput ovat jo myynnissä Tiketissä sekä Lippupalvelussa, Teatrian liput puolestaan tulevat myyntiin maanantaina 9. elokuuta.

Metalheim Festivalin pääesiintyjänä nähdään progressiivisen metallin ruotsalainen lipunkantaja Pain Of Salvation, joka julkaisi uusimman "Road Salt One" -levynsä toukokuussa. Edellisen kerran yhtye on nähty Suomessa vuonna 2008. Kansainvälistä antia tapahtumassa edustavat myös islantilainen, kovasti ylistystä kerännyt Sólstafir sekä saksalainen pitkän linjan black metal -yhtye Secrets of the Moon. Kotimaan osaamista festivaalille tuovat mm. humpan supersankarit Korpiklaani, keväällä tuoreet albumit julkaisseet Kiuas, Sotajumala ja Enochian Crescent, syyskuussa uutukaista ulos puskevat The Man-Eating Tree ja Deathchain sekä viimeiset keikkansa ennen pitkää taukoa tekevä Profane Omen.

Lue koko julkaisu…

Sólstafir saapuu taas Suomeen.

 • Julkaistiin maanantaina 17.08.2009.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1830 kertaa
 • Bändit:

Sólstafirin neljä miesjäsentä seisoo tummanharmaata taustaa vasten yhdessä rivissä pukeutuneina mustiin vaatteisiin. Miehillä on mustat aurinkolasit silmillä. Oikean laidan hepulla on valkoinen paita ja musta kravatti kaulassaan.Kuvassa Sólstafir

Sólstafirin suosio hämmensi kaikki Oulun Jalometallifestivaaleilla. Lähes kaikki paidat myytiin ja ihmiset tulivat halailemaan yhtyeen jäseniä itku kurkussa niin hienon tunteen luomisesta, joten jatkoa seuraa kolmen klubikeikan muodossa. Kuukauden Euroopan-kiertue alkaa Jyväskylän Lutakosta ja päättyy Turun tunnelmalliseen S-Osikseen. Siinä välissä yhtye käväisee myös Helsingin Nosturissa.

Islantilaista tunnelmallista black metallia soittava Sólstafir on työstänyt musiikkiaan jo 15 vuoden ajan. Kaksi viimeistä albumiaan Spinefarm-levy-yhtiön kautta julkaissut yhtye on verrattavissa sellaisiin bändeihin kuten Neurosis, Fields of Nephilim ja Isis. Lyriikat esitetään enimmäkseen englanniksi mutta osa myös islanniksi. Sólstafir esiintyi vastikään Oulun Jalometalli- festivaalien päälavalla saaden erittäin hyvän vastaanoton kaikilta paikalla olleilta.

Lue koko julkaisu…