Equal Dreams — metallimusiikinkin markkinapaikka.
- Julkaistiin keskiviikkona 06.08.2008.
- Luettu 1369 kertaa
- Bändit: colosseum, manitou, my shameful
Uusi suomalainen musiikkipalvelu Equal Dreams ei ole perinteinen levykauppa, vaan markkinapaikka jossa artisti itse on kauppias. Musiikin voi hinnoitella vapaasti ja myyjä saa myyntituotoista jopa 88 prosenttia. Kaupan perustaminen palveluun on täysin ilmaista. Equal Dreams on myös ensimmäinen aidosti digitaalinen musiikin markkinapaikka Suomessa. Levyjä ei tarvitse lähettää fyysisesti postissa, vaan kaupan voi luoda vaikka kotisohvalta. Liiketoimintamme menestys perustuu ensisijaisesti artistin menestymiseen
, sanoo toimitusjohtaja Kimmo Kärkkäinen. Olemme lähteneet rakentamaan palvelukonseptiamme nöyrällä asenteella
.
Palvelun keskeinen ajatus on artistin vapaus: kuka tahansa musiikin tekijä saa materiaalinsa myytäväksi. Equal Dreams onkin ihanteellinen väylä erityisesti uusille artisteille ja indie-levy-yhtiöille paitsi myydä musiikkiaan, myös luoda itselleen näkyvyyttä ja pitää yhteyttä yleisöönsä.
Tarkoituksemme on luoda vaihtoehtoinen kanava erilaisille artisteille musiikkityyliin katsomatta. Toivotamme tervetulleiksi niin aloittelevat muusikot kuin vanhat konkaritkin. Musiikin tekijöiden lisäksi Equal Dreams palvelee myös vaihtoehtoja etsivää kuluttajaa, joka haluaa kuunnella musiikkia myös soittolistojen ulkopuolelta
, sanoo Kärkkäinen. Musiikin tekijöiden kannalta palvelun ydintoiminto on ainutlaatuinen myyntituottojen ja rojaltien hallintatyökalu, jonka avulla tulovirtoja voidaan ohjata esim. bändin jäsenille, tuottajille, säveltäjille ja mahdolliselle levy-yhtiölle. Equal Dreamsilla on yhteistyösopimus Teoston kanssa, ja palvelu hoitaa myös sille kuuluvien rojaltien tilityksen automaattisesti mikäli musiikin tekijät kuuluvat Teostoon.
Equal Dreams tuo lisäksi kuluttajien ja artistien ulottuville kaksi täysin uutta ominaisuutta, Equal Share -yhteisörahoitustoiminnon ja hyväntekeväisyyteen varoja ohjaavan Equal Aidin. Equal Share yhdistää artistit yleisöönsä jo musiikintekovaiheessa. Equal Share on tapa kerätä rahoitusta tulevia projekteja varten ennakkotilausosuuksina. Mukaan lähteneet tukijat saavat osuuden valmiin musiikin myyntituotoista. Kärkkäinen ei kuitenkaan näe Equal Sharean arvoa pelkästään taloudellisena, vaan myös elämyksellisenä:
Näemme mahdollisuuden osallistua musiikkiprojekteihin uutena tapana 'fanittaa'. Equal Sharen kautta yleisö muuttuu passiivisista kuluttajista aktiivisiksi osallistujiksi. Ihailijat pääsevät tekemään yhteistyötä ihailemiensa artistien kanssa.
Equal Aidin kautta artistit voivat halutessaan ohjata osan myyntituotoistaan hyväntekeväisyyteen. Equal Dreamsin yhteistyökumppaneita ovat tunnetut kansainväliset hyväntekeväisyysjärjestöt Amnesty, Pelastakaa lapset ry ja World Vision.
Kuluttajille musiikin ostaminen on tehty vaivattomaksi, sillä erillistä rekisteröitymistä ei edellytetä. Rekisteröityneiden käyttäjien ostokset tallentuvat henkilökohtaiseen musiikkikirjastoon, josta ne ovat ladattavissa milloin vain. Kaikki materiaali, joka on tarjolla Equal Dreamsissa, on DRM–vapaata, ja musiikki on ladattavissa paitsi MP3–, mutta myös häviöttömässä FLAC-formaatissa.
Elokuun alussa avatun ED:n katalogista löytyy tällä hetkellä mm. runsaasti Firebox Recordsin artistien luomaa metallimusiikkia. Nettimusiikkikaupassa on biisejä ainakin sellaisilta raskaan sarjan rytmiryhmiltä kuin My Shameful, Colosseum, Manitou, Total Devastation, Depressed Mode, Ablaze in Hatred, Remembrance, Dauntless, Dark the Suns, Withering, Gloria Morti, Swallow the Sun, Scent of Flesh, Mar De Grises, Wasara ja Fall of the Leafe.
Tietoa julkaisusta
Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin colosseum, manitou, my shameful. Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.