Metallimusiikki.net

meshuggah

Tällä sivulla listataan kaikki yhtyeeseen meshuggah liittyvä aineisto Metallimusiikki.netissä. Tällä sivulla nimittäin listataan kaikki sivustolla julkaistut artikkelit, jotka liittyvät tavalla tai toisella sellaiseen bändiin kuin meshuggah. Tuoreimmat bändiin kytketyt julkaisut löytyvät sivun yläosasta ja vastaavasti vanhimmat sivun alaosasta. Hakemistosivulla ei välttämättä listata ihan kaikkea tagiin meshuggah liittyvää informaatiota, joten käyttämällä Metallimusiikki.netin hakukonetta voit löytää uusia artikkeleita samasta aiheesta.

Meshuggah: "Koloss".

 • Julkaistiin lauantaina 18.02.2012.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1370 kertaa
 • Bändit:

Synkkä tausta, jota vasten luurankoja, matomaisia muotoja ja Meshuggahin logo kuvan yläosassa.Julkaistaan 23.3.2012

Ruotsin Meshuggah (www.meshuggah.net) laittoi Nuclear Blast Recordsin nettikauppaan ennakkotilattavaksi maaliskuun 23. Euroopassa ja muutamia päiviä myöhemmin Pohjois-Amerikassa ilmestyvän "Koloss"-albuminsa. Useana eri painoksena julkaistava pitkäsoitto on seuraaja kolmen vuoden takaiselle "obZen"-levylle. Bändin rumpalina toimiva Tomas Haake kertoo uutukaisen olevan nimensä mukaisesti raskaampi kuin muut Meshuggahin uralla syntyneet äänitteet. Yhtye pyrki rakentamaan levyn äänimaailmasta järkälemäisen ja levyn kansitaiteen kanssa yhteensopivan. Kansikuvituksen oli toteuttanut ennen biisien luomista venäläinen Luminokaya, jonka taiteeseen Meshuggahin väki mieltyi siinä määrin, että he ostivat oikealla näkyvän kansikuvan käyttöoikeudet itselleen.

Lue koko julkaisu…

Meshuggahilta albumi maaliskuussa.

 • Julkaistiin torstaina 05.01.2012.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 973 kertaa
 • Bändit:

Ruotsalainen Meshuggah (www.meshuggah.net) varmisti eilen keskiviikkona uuden albumin valmistuneen. Se tullaan julkaisemaan maaliskuun 27. päivä. Kiekon nimeä ei ole vielä paljastettu. Albumi tulee olemaan seuraaja Meshuggahin maaliskuussa 2008 julkaisemalle "ObZen"-kiekolle, joka oli bändin kuudes albumijulkaisu. Kitaristi Fredrik Thordendal kertoi edellisen vuoden puolella, että uuden levyn biisit on luotu yhdessä bändinä ensimmäistä kertaa pitkään aikaan. Viimeisimpien levyjen kohdalla sävellystyö oli tapahtunut kunkin jäsenen omalla taholla erikseen. Kitaristi uskoo uudesta albumista valmistuneen bändin uran paras äänite.

Lue koko julkaisu…

Tuska 2011 -kooste.

Tämän kesän Tuska-festivaaleilla oli edessään suuri muutos. Järjestämispaikka kun vaihtui monen Kaisaniemessä vietetyn vuoden jälkeen Suvilahden tapahtumakentälle. Lavojen määrä oli noussut peräti neljään, joista kaksi oli isoja päälavoja. Bändejä oli pakattu mukaan melkoinen arsenaali, niin että jossain lavalla oli koko ajan toimintaa, jopa yhtäaikaisesti. Paikkana Suvilahti oli melko ankea, ja kuuma asfalttikenttä. Lisäksi tänä vuonna ei enää saanut tuoda omia alkoholeja mukana. Katsojilla tuntui kuitenkin olevan helteessä riemu katossa, vaikka varsinaisia megaluokan bändejä ei ollutkaan esiintyjälistalla. Tarkastellaanpa hiukan bänditarjontaa. Jutun seassa on valokuva Agnostic Frontin, Amon Amarthin, Amorphiksen, Blind Guardianin, Meshuggahin ja Wintersunin esiintymisistä.

Lue koko julkaisu…

Meshuggah ei saavukaan Saunaan.

 • Julkaistiin perjantaina 05.06.2009.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1163 kertaa
 • Bändit:

Ruotsalainen Meshuggah (www.meshuggah.net) joutui keskiviikkona perumaan keikkansa tämän vuoden Sauna Open Air -festivaalissa Tampereen Eteläpuistossa. Festivaalia vietetään 5.–7. välisenä aikana ja Meshuggahin oli tarkoitus esiintyä tänään perjantaina. Yhtye oli jo aikaisemmin perunut reissunsa Pohjoismaiden alueella rumpalinsa jouduttua selkäleikkaukseen. Aikaisemmin yhtye oli vielä siinä uskossa, ettei selkäruodon laittaminen ojennukseen haittaisi Saunaan saapumista. Rumpali Tomas Haaken selkäleikkaus, jossa poistettiin alaselästä tyrä, sujui hyvin eikä muusikon vasen jalka ole enää kiukutellut. Selässä ollut vaiva aiheutti aikaisemmin jalan motoriikassa ongelmia. Pellinpaukuttajan ryhdyttyä petraamaan soittotaitojaan tulevia kesäajan festivaaliesiintymisiä varten, hänen selkänsä ryhtyi jälleen vaivaamaan. Ilmeisesti selkä oli joutunut turhan kovalle rasitukselle liian pian hoitotoimien jälkeen.

Lue koko julkaisu…

Meshuggahin rumpalin selkä rikki.

 • Julkaistiin torstaina 02.04.2009.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1487 kertaa
 • Bändit:

Ruotsalainen Meshuggah (www.meshuggah.net) joutui perumaan muutamia tunteja sitten suuren osan kiertueestaan. Yhtyeen keikkaputki Skandinavian alueella on pistetty täysin jäihin, sillä Meshuggahin rumpali Tomas Haakella on bändin puheiden mukaan eräitä selkäruotoon liittyviä vaivoja siedettävänään. Selkävaivat ovat vaikuttaneet myös rumpalin oikean käden ja jalkojen liikeratojen toimivuuteen. Haake passitettiinkin viikko sitten magneettikuvaukseen, jotta vaivaan voitaisiin ehkä löytää syy. Kuvauksessa ilmeni miehen alaselässä olevan rasittunut selkänikama, eräänlainen tyrä, joka on aiheuttanut ongelmia rumpujen soittamisessa. Meshuggah tiedottaa nyt joutuneensa perumaan koko Skandinavian-kiertueen ja olevansa sen johdosta erittäin pahoillaan. Kiertueen aikana yhtyeen piti tulla esiintymään myös Suomeen. Meshuggahin oli tarkoitus musisoida huhtikuussa sekä Tampereella että Helsingissä.

Lue koko julkaisu…

Meshuggah Tampereelle ja Helsinkiin.

 • Julkaistiin maanantaina 09.03.2009.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1688 kertaa
 • Bändit:

Vuodesta 1987 lähtien toiminut ruotsalaisryhmä Meshuggah (www.meshuggah.net) esiintyy Tampereella maanantaina 13. huhtikuuta ja tiistaina bändi musisoi Helsingissä. Pääsylippujen myynti sekä Tampereen Klubin että Helsingin Nosturin keikkoja varten käynnistyy tänään 9. maaliskuuta Tiketin välityksellä. Lipunmyynti alkaa aamulla kello 9 aikaan. Ennakkoon maksetut piletit on hinnoiteltu 25,5 euron arvoisiksi. Tampereen keikalle ennakkolippuja myy myös Klubi tasan 25 € hintaa vastaan. Klubin keikalle, jonka ikäraja on 18 vuotta, lippuja myydään suoraan ovelta 25 eurolla. Meshuggahin esiintyminen Nosturissa 14.4. on mahdollista katsoa 25 euron pääsylipun ostamalla. Nosturin ovet avataan keikkailtana kello 19 maissa. Nosturissa on rajattu anniskelualue täysi-ikäisille.

Lue koko julkaisu…

Jurassic Rock II: Meshuggah.

Meshuggah-bändin jäsenet seisovat sinistä taivasta vasten. Kuvakulma alhaalta ylöspäin, ruohonjuuritasosta ylöspäin, joten miehet näyttävät suurilta. Kuvassa neljä heppua, joista oikeassa laidassa näkyvällä ei ole hiuksia päässään.Kuvassa Meshuggah

Mikkelin Visulahdessa järjestettävillä Jurassic Rock II — The Lost Festival (www.jurassicrock.fi) -kinkereillä tullaan kokemaan omituisen keikkakaartin konsertit. Paikalle on värvätty useiden eri musiikkityylien edustajia. Metallipitoisinta materiaalia tarjoaa ruotsalainen Meshuggah, ja kotimaiset Amorphis, Turisas ja Stam1na, mutta vastaavasti paikalla esiintyy myös sellaisia yhtyeitä kuin Ismo Alanko Teholla, Eläkeläiset, Asa & Jätkäjätkät sekä Stalingrad Cowgirls.

Tämän vuoden Jurassic Rockin vetonaulana toimii ruotsalainen Meshuggah. Bändiltä ilmestyy tänään 7. maaliskuuta uusi "obZen"-niminen studioalbumi, joka on orkesterin uran järjestyksessä vasta kahdeksas. Meshuggah on toiminut jo yli 20 vuoden ajan ja saanut tukea mm. Tool-yhtyettä ja esiintyä Ozzfest-tapahtumassa.

Lue koko julkaisu…

Meshuggah: "obZen"-albumi ilmaiseksi kuunneltavana.

 • Julkaistiin perjantaina 29.02.2008.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1396 kertaa
 • Bändit:

Meshuggah-bändin jäsenet seisovat sinistä taivasta vasten. Kuvakulma alhaalta ylöspäin, ruohonjuuritasosta ylöspäin, joten miehet näyttävät suurilta. Kuvassa neljä heppua, joista oikeassa laidassa näkyvällä ei ole hiuksia päässään.Meshuggah kotoisin Umeåsta

Harvinaista herkkua on tarjolla Ruotsin "matikkametallia" soittavalta Meshuggah (www.meshuggah.net) nyt, kun bändi laski levitykseen Internetissä uuden "obZen"-nimeä tottelevan albuminsa. Kaikki kiekon biisit voi kuunnella laillisesti bändin virallisten MySpace-sivujen suunnalta löytyvällä musiikkisoittimella. Omituista "obZen"-nimeä kantava pitkäsoitto on seuraaja Meshuggahin vuonna 2005 julkaisemalle "Catch Thirtythree" -levylle. Uusi levy sisältää yhdeksän biisiä, joista kertyy soittoaikaa noin 55 minuutin verran. Levy ilmestyy Pohjois-Amerikassa 11. maaliskuuta ja täällä Vanhalla mantereella saman kuukauden 7. päivä.

Lue koko julkaisu…

Meshuggah: "obZen".

 • Julkaistiin perjantaina 30.11.2007.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 2136 kertaa
 • Bändit:

Meshuggah-bändin jäsenet seisovat sinistä taivasta vasten. Kuvakulma alhaalta ylöspäin, ruohonjuuritasosta ylöspäin, joten miehet näyttävät suurilta. Kuvassa neljä heppua, joista oikeassa laidassa näkyvällä ei ole hiuksia päässään.Thrash-/progemetallia

Ruotsalainen Meshuggah (www.meshuggah.net) tarjoaa uudella albumilla jotain ihan muuta. Jo kiekon nimikin, "obZen", kertoo tulevan levyn tarjoavan hieman poikkeuksellista metallimusiikkia. Yhtye kaavailee julkaisevansa pitkäsoiton Nuclear Blast Recordsin toimesta 7. maaliskuuta ensi vuonna. "obZen" on seuraaja orkesterin pari vuotta sitten ihmisten ilmoille rykäisemalle "Catch Thirty Three" -kiekolle. Uusi levy sisältää yhdeksän biisiä ja niistä soittoaikaa kertyy noin 55 minuutin verran. Yhtyeessä rumputulta tarjoava Tomas Haake on kertonut albumilla kuultavan musiikki-ilakoinnin kuulostavan todella hyvältä. Haaken mukaan koko bändi on superjännittynyt uudesta materiaalista.

Lue koko julkaisu…

Meshuggah keikkailee.

 • Julkaistiin sunnuntaina 10.06.2007.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1087 kertaa
 • Bändit:

Meshuggah-bändin jäsenet seisovat sinistä taivasta vasten. Kuvakulma alhaalta ylöspäin, ruohonjuuritasosta ylöspäin, joten miehet näyttävät suurilta. Kuvassa neljä heppua, joista oikeassa laidassa näkyvällä ei ole hiuksia päässään.Perustettu Ruotsin Umeåssa

Ruotsin yksi kokeellista extreme metallia mättävistä bändeistä, Meshuggah (www.meshuggah.net), on lisännyt kiertuekokoelmaansa Prahan, joka sijaitsee Tšekin tasavallassa. Yhtyeen tämänhetkinen keikkarintama käsittää myös yhden esiintymisen täällä Suomessa — Meshuggahin voi bongata 22. päivä kuluvaa kuukautta Nummirock-festareilla Kauhajoella.

Englanninkielinen nettilehti Revolver Magazine uutisoi tammikuussa, että yhtye palaa uudella albumillaan tuplabassojen käyttöön ja sulauttaa niiden sekaan samanlaisia riffejä kuin mitä bändi veisteli uransa alkuaikoina. Luvassa on lehden mukaan Meshuggahilta kovin raakalaismaisin tekele tähän päivään mennessä.

Lue koko julkaisu…

Waldrock Festival: Meshuggah, Gorerotted...

Meshuggah, Gorerotted, Terror ja One Bullet Left on vahvistettu saapuvaksi Waldrock-festariin, joka järjestetään Alankomaitten Burgumissa heinäkuun 7. päivä. Tapahtumaan vahvistetaan tuonnempana vielä ainakin neljä muuta bändiä, jonka jälkeen esiintyjäkaarti on valmis. Tarkempia tietoja tapahtumasta löytyy sen nettisivuilta osoitteesta www.waldrock.nl.

Lue koko julkaisu…