Metallimusiikki.net

wintersun

Tällä sivulla listataan kaikki yhtyeeseen wintersun liittyvä aineisto Metallimusiikki.netissä. Tällä sivulla nimittäin listataan kaikki sivustolla julkaistut artikkelit, jotka liittyvät tavalla tai toisella sellaiseen bändiin kuin wintersun. Tuoreimmat bändiin kytketyt julkaisut löytyvät sivun yläosasta ja vastaavasti vanhimmat sivun alaosasta. Hakemistosivulla ei välttämättä listata ihan kaikkea tagiin wintersun liittyvää informaatiota, joten käyttämällä Metallimusiikki.netin hakukonetta voit löytää uusia artikkeleita samasta aiheesta.

Tuska 2013 -lippuja myynnissä

Tuska-festivaaliin on asetettu rajoitettu erikoiserä yhden päivän pääsylippuja ennakkotilattavaksi Tiketin verkostosta. Perjantaille 28.6.2013 ja sunnuntaille 30.6.2013 myytävät yhden päivän piletit ovat 60 euron arvoisia. Tiketistä tilattaessa niihin lisätään lippukaupan toimituskulut. Myynnissä on myös kolmen päivän erikoislippuerä. Ensi vuoden Tuskaan on tähän mennessä varmistettu seitsemän yhtyettä; King Diamond, Bolt Thrower, Wintersun, Ihsahn, Leprous, Nightwish ja Asking Alexandria. Viisi ensin mainittua esiintyvät festivaaliperjantaina ja Nightwish sekä Asking Alexandria sunnuntaina. Lisää bändejä julkistetaan lähiaikoina. Ajankohtaiset tiedot ulkoilmafestivaalista löytyvät sen nettisivuilta osoitteesta www.tuska-festival.fi.

Lue koko julkaisu…

Wintersunin "Time I" -albumin ennakkokuuntelu!

 • Julkaistiin tiistaina 28.08.2012.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1956 kertaa
 • Bändit:

Violettia, sinistä ja punaista sisältävä kuva talvimaisemasta, jonka alla ihmisen kasvot ja Wintersun-logo.Julkaistaan 12.10.2012

Eräs Suomen monimutkaisemman metallin kärkinimistä, Wintersun (www.wintersun.fi), antaa taas kuulua itsestään pitkän tauon jälkeen. Yhtye oli kutsunut valikoiman toimittajia kuuntelemaan uutta, pitkään työstettyä "Time I" -albumiaan Bar Bäkkärin Green Roomiin. Paikalle etsiytyikin mukavasti porukkaa, ja pianpa bändiläiset laittoivatkin kiekon pyörimään ja kaiuttimet tutisemaan. Levy ilmestyy virallisesti 12. lokakuuta. Seuraavassa ennakkoon pieni yhteenveto siitä, mitä on yhden kuuntelun perusteella luvassa.

Lue koko julkaisu…

Wintersun: "Time I"

 • Julkaistiin torstaina 05.07.2012.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 7048 kertaa
 • Bändit:

Sinertävä, jäinen valokuva Wintersunin Jari Mäenpäästä.Kuvassa Jari Mäenpää

Suomalainen metalliyhtye Wintersun (www.wintermadness.net) laittoi keskiviikkona nettiin katsottavaksi ensimmäisen lokakuussa 2012 ilmestyvää "Time I" -albumiaan esittelevän trailerin. Eeppisen metallin virstanpylväs tullaan julkaisemaan 19.10. ja sen toinen osa ensi vuoden puolella. Jari Mäenpää kertoo nyt julkaistulla trailerilla kuultavan osa kappaleen "Sons of Winter and Stars" orkestraalisia osuuksia. Lisää näytteitä on tulossa. Wintersunin toistaiseksi uusin pitkäsoitto on vuonna 2004 ilmestynyt "Wintersun". Bändi on vuosien ajan pyrkinyt rakentamaan uuden albumin, mutta on kohdannut vastoinkäymisiä muun muassa tietokoneen ikääntymisen takia.

Lue koko julkaisu…

Tuska 2011 -kooste.

Tämän kesän Tuska-festivaaleilla oli edessään suuri muutos. Järjestämispaikka kun vaihtui monen Kaisaniemessä vietetyn vuoden jälkeen Suvilahden tapahtumakentälle. Lavojen määrä oli noussut peräti neljään, joista kaksi oli isoja päälavoja. Bändejä oli pakattu mukaan melkoinen arsenaali, niin että jossain lavalla oli koko ajan toimintaa, jopa yhtäaikaisesti. Paikkana Suvilahti oli melko ankea, ja kuuma asfalttikenttä. Lisäksi tänä vuonna ei enää saanut tuoda omia alkoholeja mukana. Katsojilla tuntui kuitenkin olevan helteessä riemu katossa, vaikka varsinaisia megaluokan bändejä ei ollutkaan esiintyjälistalla. Tarkastellaanpa hiukan bänditarjontaa. Jutun seassa on valokuva Agnostic Frontin, Amon Amarthin, Amorphiksen, Blind Guardianin, Meshuggahin ja Wintersunin esiintymisistä.

Lue koko julkaisu…

Wintersunin uuden albumin nimeksi "Time".

 • Julkaistiin sunnuntaina 21.11.2010.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1582 kertaa
 • Bändit:

Kylmänsininen kasvokuva Jari Mäenpäästä. Miehellä kalpeat kasvot ja katse silmäkulmien alta. Miehellä pitkät hiukset. Kuvan laidat ovat pakkasen huurruttamat.Kuvassa Jari Mäenpää

Teknisistä ongelmistaan maailmankuulu Wintersun (www.wintersun.net) tiedottaa seuraavan studioalbuminsa nimeksi annetun "Time". Bändi kertoi aikaisemmin tällä viikolla puurtaneen uuden albumin syntetisaattori- ja orkestraalisten osuuksien parissa. Tämä vaihe levyn luomistyöstä tullee päättymään jouluun mennessä, joten joulukuun lopussa on jo toivoa siitä, että Wintersun pääsee miksaamaan albumiaan. Toisaalta vielä levyn lauluosuuksia on tekemättä valmiiksi. Bändin "Time"-teoksen tekeminen vie oman aikansa osittain siitä johtuen, ettei yhtyeellä käytössä oleva tietokone kykene prosessoimaan kaikkea äänimateriaalia eikä rahavaroja uuden koneen hankkimiseen ole.

Lue koko julkaisu…

Wintersunilla jälleen vastoinkäymisiä.

 • Julkaistiin sunnuntaina 01.03.2009.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1742 kertaa
 • Bändit:

Kuvassa mies, joka irvistää hampaat irvessä ja jolla on pitkät vaaleat hiukset. Miehen kasvojen seassa ja takana on sinertävää savua, tummia kuusipuita ja oikeassa laidassa harmaata väriä, muotoja.Kuvassa Jari Mäenpää

Vuodesta 2004 lähtien uutta albumia tehnyt suomalaisyhtye Wintersun (www.wintermadness.net) perui pari päivää sitten kaikki aikaisemmin lupaamansa live-esiintymiset yllättävien ongelmiae takia. Yhtyeen johtohahmo, Ensiferumin vokalisti Jari Mäenpää, perui Saksan Summer Breeze -festivaalikeikan ja Englannin Bloodstock Open Airin, jotka kummatkin oli tarkoitus soittaa elokuun puolen välin nurkilla. Mäenpään mukaan Wintersunin uuden albumin tekemisessä on jälleen tullut vastoinkäymisiä, jotka tällä kertaa liittyvät teknologian pettämiseen. "Time"-nimisen albumin tekeminen hidastuu, jonka takia Wintersun ei aio lähteä reissuun. Muusikko myöntää myös henkilökohtaisen elämänsä puolella ilmenneet ongelmat jossain määrin vaikuttavan live-esiintymisten poistamiseen päiväohjelmasta.

Lue koko julkaisu…

Wintersun: "Time"-albumin julkaisu siirtyy.

 • Julkaistiin maanantaina 23.04.2007.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 2805 kertaa
 • Bändit:

Wintersun-bändin kitaristi istuu mustaa taustaa vasten. Miehellä sylissä kitara. Hänellä on pitkät vaaleat hiukset ja yllään mustat vaatteet."Time" ei tule ajoissa

Kotimaisen Wintersun (www.wintermadness.net) -yhtyeen laulaja ja kitaristi Jari Mäenpää tiedottaa yhtyeen nettisivuilla, että "Time"-albumin julkaisua on jouduttu lykkäämään jälleen kerran.

Mäenpää, joka on entinen Ensiferumin jäsen, kertoo Wintersunin uuden albumin miksausvaiheen olevan nyt peruutettu toistaiseksi. "Time"-albumi on yhtyeen toinen pitkäsoitto, jonka julkaisun kaavaillaan tapahtuvan ensi vuoden puolella.

Lue koko julkaisu…

Wintersun: Beyond the Dark Sun.

 • Julkaistiin lauantaina 25.11.2006.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1391 kertaa
 • Bändit:

Wintersun-yhtyeen keulamies, jolla on pitkät vaaleat hiukset. Kuvaa on muokattu siten, että miehen kasvot ovat ikään kuin roudassa.Wintersun (www.wintermadness.net) on Entwine-yhtyeen entisen laulaja & kitaristi Jari Mäenpään perustama bändi, jonka musiikillinen tyyli on jonkinlaista black/death -metallia. Tämä musiikkivideo on otettu bändin ensimmäiseltä julkaisulta, eli "Wintersun"-nimiseltä albumilta, joka on julkaistu vuonna 2004. Wintersun työstää uutta albumia, jonka nimi on "Time". Siinä tulee olemaan 7 uutta biisiä. Tulevaa albumia odotetaan julkaistavaksi ensi vuoden elokuussa — bändin nettisivuilla pahoitellaan viivettä ja pyydetään kärsivällisyyttä.

Lue koko julkaisu…